woensdag, december 1, 2021
8.7 C
Rotterdam
woensdag 1 december 2021

Update vrijdag 27 maart : 1172 besmettingen en 112 doden

- advertentie -

Het RIVM meld dat in de afgelopen 24 uur 112 mensen zijn overleden aan het coronavirus, hiermee komt het dodental in Nederland uit op 546. Het aantal besmette Nederlanders is met 1172 nieuwe geregistreerde patiente  toegenomen tot 8603 besmettingen.

In de provincie Zuid-Holland zijn tot nu toe 1249 mensen positief getest, veruit de meeste besmettingen worden nog steeds in Brabant gemeld, hier zijn 2488 personen besmet. Het RIVM meld dat het totaal aantal besmettingen tot het aantal doden niet zuiver is, dit omdat veel besmettingen niet worden geregistreerd. Niet iedereen wordt getest vanwege tekorten hieraan.

Het wordt wel steeds drukker in de ziekenhuizen, meer bedden worden bezet door corona patiënten. Het aantal gemelde nieuwe ziekenhuisopnames en intensive care-opnames lijkt wat minder snel toe te nemen ten opzicht van het aantal besmettingen.

Het RIVM verwacht dat we binnen een paar dagen kunnen weten of de maatregelen effect hebben, dan zal worden beslist hoe we de komende dagen nieuwe maatregelen zullen krijgen, of juist maatregelen zullen worden afgezwakt.

Cijfers Regio Rotterdam -Rijnmond

Vandaag (27 maart) zijn 75 nieuwe positieve laboratoriumtesten gemeld. Dit brengt het totaal aantal positief geteste personen in de regio Rotterdam-Rijnmond op 508. In onze regio zijn helaas in totaal 23 patiënten overleden die besmet waren met het coronavirus.

De overheid heeft extra maatregelen genomen om brede verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Iedereen in Nederland is gevraagd om thuis te blijven bij klachten als neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts.

Omdat het aantal meldingen alleen gaat over het aantal positieve testen en niet iedereen getest wordt, geeft dit geen goed beeld van het verloop van de verspreiding van het nieuwe coronavirus. Daarom brengt GGD Rotterdam-Rijnmond deze informatie niet meer naar buiten via social media. Wel blijven we het aantal positieve testen in de regio voorlopig melden op onze website. Hieronder vindt u het overzicht.

Let op: Het is mogelijk dat wij andere cijfers melden dan het RIVM. Dit kan komen door verschillen in het moment van het invoeren van de cijfers in onze systemen.

Woongemeente Positieve testen
(update 27 maart,
15.00 uur)
Albrandswaard 22
Barendrecht 18
Brielle 3
Capelle a/d IJssel 29
Goeree-Overflakkee 66
Hellevoetsluis 10
Krimpen a/d IJssel 6
Lansingerland 30
Maassluis 10
Nissewaard 28
Ridderkerk 14
Rotterdam 227*
Schiedam 18
Vlaardingen 20
Westvoorne 7
Totaal 508
* 1 persoon verblijft in een andere regio, maar wel hier woonachtig

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,109VolgersVolg
- advertentie -