Verdachte aangehouden voor autobranden Waddinxveen

Date:

Deel bericht:

Waddinxveen – Agenten hebben vrijdag 27 maart een verdachte aangehouden voor mogelijke betrokkenheid van brandstichting van meerdere auto’s de afgelopen maanden.

De verdachte een man van 23 jaar uit Waddinxveen werd vanmorgen op straat in Utrecht aangehouden. Onderzoek moet uitwijzen welke rol de verdachte heeft gespeeld bij een groot aantal autobranden in Waddinxveen. Bij zeker zeventien autobranden dit jaar gaat de politie uit van brandstichting. Daarnaast liepen andere voertuigen vervolgschade op. De incidenten zorgden voor veel onrust onder de inwoners. Het rechercheteam heeft deze zaak zeer serieus opgepakt en heeft bij het onderzoek hulp gekregen van inwoners.

- Advertisement -

Reactie burgemeester en teamchef
Burgemeester Nieuwenhuis van Waddinxveen: “Ik ben blij dat de enorme inzet van de politie resultaat heeft opgeleverd. De motivatie van de politie bleef onverminderd groot. Dat is echt een compliment waard, net als de inzet van buurtpreventie en de samenleving. Hopelijk betekent dit dat we als inwoners even opgelucht adem kunnen halen. Iedere brand was er een teveel en achter al die autobranden zitten net zoveel persoonlijke verhalen en emoties. Ik hoop dat we dit onderwerp snel kunnen afsluiten. We wachten daarvoor het vervolg van het onderzoek af.”

Ook Peter Wijnen, teamchef Waddinxveen/Zuidplas reageert: “Ik ben buitengewoon blij met de aanhouding van deze verdachte van de recente reeks autobranden in Waddinxveen. Deze reeks leidde heel begrijpelijk tot de nodige onveiligheidsgevoelens onder de inwoners. Er was ons alles aan gelegen om de verdachte hiervan op te sporen. Dat dit is gelukt komt mede door alle tips en informatie van inwoners uit Waddinxveen, waar ik ook direct mijn dank wil uitspreken. Onze recherche kon mede aan de hand van deze informatie verder in het onderzoek “.


Overzichtskaart voertuigbranden

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Lichtgewonde bij eenzijdig ongeval Havendijk Schiedam

Havendijk, Schiedam - Woensdagavond 24 april rond 18.20 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden. Een automobilist is door...

Uitslaande flatbrand aan Arrheniusweg in Rotterdam

Rotterdam - Woensdagochtend 24 april is een uitslaande brand uitgebroken in een flat aan de Arrheniusweg. Mede omdat...

Aanhouding na melding steekpartij Brede Hilledijk Rotterdam

Rotterdam - Op de Brede Hilledijk is vanavond rond 19.45 uur een melding van een steekpartij geweest. De...

Kind bekneld tussen dakluik van dakterras Maashaven Noordzijde Rotterdam

Rotterdam - Op het dakterras van woningen aan de Maashaven Noordzijde is vanavond rond 17.33 uur een kind...