Vijf personen aangehouden na inrijden op agenten in Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De politie heeft donderdagochtend vier mannen en een vrouw aangehouden, nadat zij bij een controle inreden op agenten. Eén agent raakte hierbij gewond. Na controle van de voertuigen werd een grote som geld en een kilo cocaïne aangetroffen.

Een eenheid van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid voerden donderdagmorgen rond kwart voor elf, een onopvallende surveillance uit in en rond Rotterdam-Zuid. Op een parkeerplaats aan de Jan van Weeldenstraat wilden zij een voertuig controleren, dat een ANPR-hit had gegeven. Dit  voertuig stond samen met een ander voertuig stil op de parkeerplaats.

- Advertisement -

Nadat de agenten zich kenbaar hadden gemaakt en over wilden gaan tot de controle, reed een van de voertuigen in op de collega. Hij kwam vervolgens vast te zitten met zijn been tussen twee auto’s.

BTGV
Collega’s van de eenheid Rotterdam waren in de buurt en verleenden direct assistentie. Hierbij werden met behulp van BTGV (BenaderingsTechniekGevaarlijkeVerdachten) de vijf verdachten aangehouden. Twee mannen afkomstig uit Den Haag (28 en 30 jaar), een 25-jarige man uit Terneuzen, een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 23-jarige vrouw uit Uden.

De gewonde agent is ter controle met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Na controle kon hij naar huis.

Aantreffen cocaïne en geldbedrag
De auto’s zijn in beslag genomen en door de Forensische Opsporing onderzocht. Hierbij is in een geldbedrag van enkele tienduizenden euro’s en ongeveer een kilo cocaïne aangetroffen.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Traumahelikopter ingezet voor onwel persoon op kermis Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Vrijdagmiddag 26 april rond 17.50 uur is een persoon op het terrein van...

Brand in appartementencomplex Prinsenplein Rotterdam

Rotterdam - Vrijdagmiddag 26 april rond 13.00 uur is er brand uitgebroken in een flatgebouw aan het Prinsenplein...

Mannen houden personeel onder schot tijdens overval Aelbrechtskade Rotterdam

Rotterdam - De politie is op zoek naar getuigen van een overval op een restaurant aan de Aelbrechtskade...

Vuurwapens en messen van straat na actie preventief fouilleren in Rotterdam-Charlois

Rotterdam - Bij een zogeheten preventief fouilleeractie in Rotterdam Charlois heeft de politie op vrijdag 19 april twee...