Demonstratie taxichauffeurs in Den Haag verboden door gemeente

Date:

Share post:

- Advertisement -

Den Haag – De demonstratie van taxichauffeurs die zij dinsdag 31 maart wilden houden op het Malieveld is verboden door de gemeente.

De taxisector en touringcarbranche zijn boos, omdat zij – vooralsnog – niet in aanmerking komen voor de noodmaatregelen van het ministerie van Financiën. Dit terwijl het persoonsvervoer sterk onder druk staat door de maatregelen door het Corona-virus. Daarom is via social media opgeroepen dinsdag naar het Malieveld te komen om te demonstreren. De demonstratie is niet officieel aangemeld; er is ook geen organisator of organisatie.

“Onverantwoord”
In een reactie op de demonstratie zegt de Haagse burgemeester Remkes: “Het is onverantwoord om met grote groepen bij elkaar te komen in een tijd waarin iedere Nederlander wordt opgeroepen thuis te blijven. Het is een bedreiging voor de volksgezondheid en daarom zal ik het niet toestaan.”

Chauffeurs die toch naar het Malieveld komen om te demonstreren zijn gewaarschuwd: “Indien nodig zal er handhavend worden opgetreden. Het niet opvolgen van aanwijzingen of bevelen kan leiden tot strafrechtelijke vervolging.”

- Advertisement -

Gerelateerd