maandag, maart 8, 2021

Demonstratie taxichauffeurs in Den Haag verboden door gemeente

Den Haag – De demonstratie van taxichauffeurs die zij dinsdag 31 maart wilden houden op het Malieveld is verboden door de gemeente.

De taxisector en touringcarbranche zijn boos, omdat zij – vooralsnog – niet in aanmerking komen voor de noodmaatregelen van het ministerie van Financiën. Dit terwijl het persoonsvervoer sterk onder druk staat door de maatregelen door het Corona-virus. Daarom is via social media opgeroepen dinsdag naar het Malieveld te komen om te demonstreren. De demonstratie is niet officieel aangemeld; er is ook geen organisator of organisatie.

“Onverantwoord”
In een reactie op de demonstratie zegt de Haagse burgemeester Remkes: “Het is onverantwoord om met grote groepen bij elkaar te komen in een tijd waarin iedere Nederlander wordt opgeroepen thuis te blijven. Het is een bedreiging voor de volksgezondheid en daarom zal ik het niet toestaan.”

Chauffeurs die toch naar het Malieveld komen om te demonstreren zijn gewaarschuwd: “Indien nodig zal er handhavend worden opgetreden. Het niet opvolgen van aanwijzingen of bevelen kan leiden tot strafrechtelijke vervolging.”

Related Articles

Man gewond bij steekpartij Prins Hendrikstraat Vlaardingen

0
Vlaardingen - Een man is zondagavond gewond geraakt bij een steekpartij in de Prins Hendrikstraat...

Heinenoordtunnel A29 richting Rotterdam dicht na heftig ongeluk

0
Barendrecht - Bij een ernstig ongeluk net na de Heinenoordtunnel richting Rotterdam zijn zondagmiddag meerdere...

Wandelaar vindt babylijkje van jonger dan 24 weken oud in natuurgebied Heidestein Zeist

0
Zeist - Een wandelaar heeft rond 10.30 uur in het natuurgebied Heidestein in Zeist een...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

RSS Error: A feed could not be found at `https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/rotterdam.xml`; the status code is `403` and content-type is `text/html`

Stay Connected

9,368FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg