Douane onderschept meerdere partijen cocaïne in Rotterdamse haven

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De Douane heeft afgelopen vrijdag bij verschillende controles meerdere partijen cocaïne onderschept in de Rotterdamse haven. Het ging in totaal om ruim 1200 kilo drugs.

De eerste partij werd afgelopen vrijdag, 27 maart, aangetroffen. De drugs zaten verstopt in een container geladen met mango’s. De container met het fruit kwam uit Brazilië en was bestemd voor een bedrijf in Zwaag. In totaal werd er ongeveer 1170 kilo cocaïne aangetroffen, verpakt in pakketten.

- Advertisement -

De andere twee partijen werden diezelfde vrijdag, later op de dag aangetroffen in koelcontainers. Deze containers kwamen ook uit Brazilië, maar waren geladen met limoensap. In het koelgedeelte van de eerste container werd 20 kilo cocaïne aangetroffen, in de tweede container 14 kilo. Deze containers waren bestemd voor een bedrijf in Rotterdam.

De drugs zijn inmiddels vernietigd. De ontvangende bedrijven hebben vermoedelijk niets met de drugssmokkel te maken. Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft de zaak verder in onderzoek.


Bron beelden: Openbaar Ministerie

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Lichtgewonde bij eenzijdig ongeval Havendijk Schiedam

Havendijk, Schiedam - Woensdagavond 24 april rond 18.20 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden. Een automobilist is door...

Uitslaande flatbrand aan Arrheniusweg in Rotterdam

Rotterdam - Woensdagochtend 24 april is een uitslaande brand uitgebroken in een flat aan de Arrheniusweg. Mede omdat...

Aanhouding na melding steekpartij Brede Hilledijk Rotterdam

Rotterdam - Op de Brede Hilledijk is vanavond rond 19.45 uur een melding van een steekpartij geweest. De...

Kind bekneld tussen dakluik van dakterras Maashaven Noordzijde Rotterdam

Rotterdam - Op het dakterras van woningen aan de Maashaven Noordzijde is vanavond rond 17.33 uur een kind...