dinsdag, juli 27, 2021
21.6 C
Rotterdam
dinsdag 27 juli 2021

Metaaldetectoristen Martin en Patrick vinden na tien jaar verloren trouwring terug

Hoogvliet – Bijna tien jaar geleden verloor Ellen haar man zijn trouwring in Hoogvliet. Als verrassing voor hun dertig jarig huwelijk vroeg Ellen aan stichting Gevonden-Verloren om toch een poging te wagen om het sieraad te vinden. En met succes!

De stichting, met vrijwilligers bestaande uit metaaldetectoristen en magneetvissers, speurt naar verloren sieraden van mensen. “Wij posten gisteren een bericht op facebook dat ook in deze tijd wij doorgaan met het helpen van mensen. Wij kregen een bericht van Ellen, haar man was 10 jaar geleden zijn trouwring verloren, of het nog zin had om te komen zoeken.” Een makkelijk beantwoorde vraag voor de vrijwilligers: “Natuurlijk heeft dat zin!”

Er werd snel rondgevraagd wie in de stichting kon zoeken. Martin en Patrick uit Spijkenisse reageerden direct en nog geen vijftien uur na Ellen haar vraag, stonden ze in Hoogvliet. Uiteraard is vooraf contact opgenomen met de instanties voor de benodigde toestemming en wordt er gelet om de richtlijnen van het RIVM.

“Een mooi signaal”
Door middel van de metaaldetectors speurt het tweetal dan het gebied af waar de ring vermoedelijk is verloren. Hierbij luisteren ze naar het signaal wat de detector geeft, wat een indicatie geeft dat er iets van metaal in de bodem zit. “We zijn al even bezig veel aluminium, blikjes, troep als Patrick een mooi signaal krijgt. Het blijkt een stuk horloge te zijn…” Uiteraard geven ze de hoop niet op en zoeken stug verder.

Ook Ellen komt nog langs en legt nauwkeuriger uit aan Patrick en Martin waar de ring mogelijk ligt. Even later komt er dan weer een signaal binnen. Ongeveer vijf centimeter onder de grond wordt dan uiteindelijk toch de ring gevonden. Als Ellen even later terug komt, is ze dan ook blij verrast dat het tweetal het dan toch is gelukt, bijna tien jaar na dato. Patrick en Martin overhandigen de ring en worden hartelijk bedankt voor hun inzet.

De stichting heeft laten weten dat de ring inmiddels ook weer om de vinger zit bij Ellen haar man.


Bron beelden: Stichting Gevonden-Verloren

Bekijk hieronder ook de video van de zoektocht

Related Articles

Woning aan Persoonskade in Rotterdam beschoten; Politie zoekt getuigen

0
Rotterdam - Op 26 juli is een woning aan de Persoonskade in Rotterdam beschoten. De...

Slachtoffer schietincident Schiedam overleden; Twee verdachten aangehouden

0
Schiedam - Het slachtoffer dat maandagmiddag werd neergeschoten op de Loeffstraat in Schiedam, is overleden...

Politie op zoek naar vermiste 13-jarige Chaheny

0
De politie is op zoek naar de 13-jarige Chaheny, ze is op 24-07 weggegaan van...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Slachtoffer van Schiedamse schietpartij alsnog overleden

Slachtoffer van Schiedamse schietpartij alsnog overleden [...]

Woning beschoten op Rotterdam-Zuid

Woning beschoten op Rotterdam-Zuid [...]

Rotterdams meisje van 13 jaar al drie dagen vermist

Rotterdams meisje van 13 jaar al drie dagen vermist [...]

Oprichter Kees Veldboer Ambulance Wens onverwacht overleden

Oprichter Kees Veldboer Ambulance Wens onverwacht overleden [...]

Koopgoot wordt even ‘Koopsloot’ in binnenstad Rotterdam

Koopgoot wordt even ‘Koopsloot’ in binnenstad Rotterdam [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,004VolgersVolg