zaterdag, mei 8, 2021
10 C
Rotterdam
zaterdag 8 mei 2021

Metaaldetectoristen Martin en Patrick vinden na tien jaar verloren trouwring terug

Hoogvliet – Bijna tien jaar geleden verloor Ellen haar man zijn trouwring in Hoogvliet. Als verrassing voor hun dertig jarig huwelijk vroeg Ellen aan stichting Gevonden-Verloren om toch een poging te wagen om het sieraad te vinden. En met succes!

De stichting, met vrijwilligers bestaande uit metaaldetectoristen en magneetvissers, speurt naar verloren sieraden van mensen. “Wij posten gisteren een bericht op facebook dat ook in deze tijd wij doorgaan met het helpen van mensen. Wij kregen een bericht van Ellen, haar man was 10 jaar geleden zijn trouwring verloren, of het nog zin had om te komen zoeken.” Een makkelijk beantwoorde vraag voor de vrijwilligers: “Natuurlijk heeft dat zin!”

Er werd snel rondgevraagd wie in de stichting kon zoeken. Martin en Patrick uit Spijkenisse reageerden direct en nog geen vijftien uur na Ellen haar vraag, stonden ze in Hoogvliet. Uiteraard is vooraf contact opgenomen met de instanties voor de benodigde toestemming en wordt er gelet om de richtlijnen van het RIVM.

“Een mooi signaal”
Door middel van de metaaldetectors speurt het tweetal dan het gebied af waar de ring vermoedelijk is verloren. Hierbij luisteren ze naar het signaal wat de detector geeft, wat een indicatie geeft dat er iets van metaal in de bodem zit. “We zijn al even bezig veel aluminium, blikjes, troep als Patrick een mooi signaal krijgt. Het blijkt een stuk horloge te zijn…” Uiteraard geven ze de hoop niet op en zoeken stug verder.

Ook Ellen komt nog langs en legt nauwkeuriger uit aan Patrick en Martin waar de ring mogelijk ligt. Even later komt er dan weer een signaal binnen. Ongeveer vijf centimeter onder de grond wordt dan uiteindelijk toch de ring gevonden. Als Ellen even later terug komt, is ze dan ook blij verrast dat het tweetal het dan toch is gelukt, bijna tien jaar na dato. Patrick en Martin overhandigen de ring en worden hartelijk bedankt voor hun inzet.

De stichting heeft laten weten dat de ring inmiddels ook weer om de vinger zit bij Ellen haar man.


Bron beelden: Stichting Gevonden-Verloren

Bekijk hieronder ook de video van de zoektocht

Related Articles

Amsterdammer (21) aangehouden voor serie explosies in Rotterdam

0
Rotterdam - Politieonderzoek leidde vrijdagvanavond naar een verdachte die in verband wordt gebracht met een...

Vrachtwagen kantelt op Reewegviaduct A15 Rotterdam

0
Rotterdam - Op het Reewegviaduct boven de A15 in Rotterdam is vrijdagavond rond 21.00 uur...

Dode en gewonden na ernstig ongeval A20 Schiedam (video)

0
Schiedam - Bij een ernstig auto-ongeluk op de A20 ter hoogte van Schiedam is vrijdagavond...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Vrachtwagen met container kantelt op A15 bij Charlois

Vrachtwagen met container kantelt op A15 bij Charlois [...]

Politie pakt Amsterdammer (21) voor explosies in Rotterdam

Politie pakt Amsterdammer (21) voor explosies in Rotterdam [...]

Weer een mooie dag voor terrassen in Witte de With

Weer een mooie dag voor terrassen in Witte de With [...]

Nieuwe Primark al even open, maar het blijft druk

Nieuwe Primark al even open, maar het blijft druk [...]

Ziekenhuizen kunnen zorg voor Songfestival niet garanderen

Ziekenhuizen kunnen zorg voor Songfestival niet garanderen [...]

Stay Connected

9,383FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg