80-jarige man in Ridderkerk gewelddadig beroofd van scooter; Politie zoekt getuigen

Date:

Share post:

Ridderkerk – Zondagmiddag 29 maart werd op klaarlichte dag een 80-jarige man op de Gouwestraat met geweld van zijn scooter getrokken. De twee berovers gingen er op de scooter vandoor. De politie zoekt de twee en hoopt dat getuigen zich melden.

Die zondagmiddag rond 13.30 uur was de man onderweg naar de supermarkt op het Prinsenplein. Op de Gouwestraat zag het slachtoffer twee jongens, van wie de langste deed alsof hij iets wilde vragen. Tegelijkertijd pakte hij de man vast en trok hem met zijn arm om diens nek zo van zijn scooter. Terwijl de man viel, klom de jongen op de scooter en reed weg. Even verder stapte zijn vriend achterop en reden ze de Kievietsweg op richting de Beverwaard.

De man is flink geschrokken, slaapt er slecht van, maar maakt het fysiek redelijk. De politie is meteen een onderzoek gestart en roept getuigen op zich te melden.

Signalement daders en scooter
Het gaat om twee jongens tussen de 16 en 18 jaar. Beiden getint en donkere kleding aan. Eentje was groter dan de ander. De kleinste droeg een donkergrijs jack.

De scooter betreft van het merk Berini en is beige met grijs van kleur, met een blauwe kentekenplaat en een windscherm.

Getuigenoproep
Heeft iemand de scooter gezien, wellicht met de twee jongens erop, meld het dan bij de politie. Alle informatie is welkom via 0900-8844, zo benadrukt de politie. Anoniem tips melden kan ook op 0800-7000 of de website van Meld Misdaad Anoniem. Aan mensen met een bewakingscamera of dashcam rond de plek waar het gebeurde of langs de vermoedelijke vluchtroute, wordt gevraagd te kijken of de verdachten misschien te zien zijn.

- Advertisement -

Gerelateerd