Handhavers aangevallen tijdens werk, vijf man gewond Oldegaarde Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Twaalf handhavers van de gemeente Rotterdam zijn zondagavond omstreeks half zes aangevallen op de Oldegaarde in Rotterdam Zuid. Vijf van hen raakten gewond en twee moesten zelfs naar het ziekenhuis worden gebracht. De handhavers waren bezig met het handhaven van de noodverordening omdat een groep van zes twintigers zich niet hield aan de coronamaatregelen.

De handhavers welke in eerste instantie met zijn tweeën waren besloten tot bekeuren over te gaan waarna het uit de hand liep. De handhavers werden geschopt en geslagen maar wisten uiteindelijk de noodknop in te drukken, 10 extra handhavers kwamen er ter plaatse om de situatie onder controle te krijgen. Ook de politie werd ondertussen opgeroepen.

- Advertisement -

Terwijl er een gevecht ontstond met de zes jongeren stopten er spontaan meerdere auto’s, er bleken vrienden te zijn opgetrommeld en veertien man begon zich met de ruzie te bemoeien. Pas toen de politie met de geweldsmiddelen ter plaatse kwam kon de rust terug worden gebracht. De ‘schade’ is fors. “Er is tegen het hoofd geschopt en geslagen, er is een vinger uit de kom, een gescheurde achillespees en een vermoedelijke hersenschudding”, vertelt Lakenman aan RTV Rijnmond.

Handhavers hebben beperkte geweldsmiddelen, er is geen wapenstok en ze hebben geen vuurwapen of pepperspray om zich enigzins te kunnen verdedigen, aggressie tegen handhavers neemt steeds meer toe verteld Lakenman namens de BOA bond. Zij hopen dat er landelijk gezien meer aandacht voor komt.

Twee personen zijn aangehouden door de politie, waar zij van verdacht zijn is nog niet bekend.

Foto’s : AS Media Jeffrey Jacobs

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.

spot_img

Gerelateerd

Rotterdammer en Schiedammer vast voor babbeltrucs in regio Rotterdam

Rotterdam - De politie heeft twee verdachten aangehouden die ervan worden verdacht meerdere diefstallen te hebben gepleegd door...

Woningen ontruimd door brand tegen geval Korte Vest Gouda

Gouda - Donderdagmorgen rond 06.00 uur zijn zes woningen ontruimd door een brand tegen de gevel. Op de...

Opnieuw explosie in woning Nieuwe Crooswijkseweg Rotterdam

Rotterdam - Bij een woning aan de Nieuwe Crooswijkseweg in Rotterdam-Crooswijk is afgelopen nacht geprobeerd om een explosief...

Explosie bij woning Averdijk Rotterdam IJsselmonde mogelijk vergissing

In Rotterdam IJsselmonde, aan de Averdijk, heeft zich in de nacht van dinsdag op woensdag een explosie voorgedaan,...