Zendmast in brand gestoken in Spijkenisse

woensdag 15 april 2020 16:34

Spijkenisse – Een C2000-mast aan de Baljuwlaan/Hoornbaan in Spijkenisse was afgelopen nacht doelwit van brandstichting. In de afgelopen twee weken stonden meerdere zendmasten in Nederland in brand. De politie komt graag in contact met getuigen.

De brand werd gemeld om 00:15 uur in de vroege ochtend van 15 april. De melder zag metershoge vlammen bij de zendmast. Het bleek te gaan om een C2000-zendmast, die zorgt voor de verbindingen tussen de hulpdiensten. De mast, afgeschermd door een hekwerk en op een betonnen voet gebouwd, bleef gelukkig in werking. Onderzoek wijst uit dat het om brandstichting gaat.

De mast in Spijkenisse staat afgeschermd in een open veld, op een afgelegen plek. Alle informatie van getuigen is welkom bij de politie. Heeft u iets of iemand gezien in de buurt of bij de zendmast aan de Baljuwlaan/Hoornbaan? Of heeft u informatie wie er mogelijk achter deze brandstichting kan zitten? Bel dan met 0900-8844, of meld uw tip anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Meerdere zendmasten in brand gestoken
In de afgelopen twee weken stonden meerdere zendmasten in Nederland in brand. De branden zijn vermoedelijk allemaal aangestoken en kunnen er voor zorgen dat 112 minder goed bereikbaar is. Afgelopen tijd gaan er complottheorieën rond op het internet, dat de intrede van het 5G-netwerk – wat overigens nog nergens in Nederland in gebruik is – een veroorzaker is van het Corona-virus. Er bestaat een vermoeden dat de brandstichtingen het gevolg zijn van de complotdenkers.

De eenheden waarin de branden plaatsvonden en de Dienst Landelijke Recherche doen gezamenlijk onderzoek. Op 6 april werd er ook al een poging gedaan een zendmast langs de A16 bij Ridderkerk in brand te steken. Ook in andere regio’s in Nederland hebben meerdere zendmasten het moeten ontgelden.

 

1 Reactie

  1. Fred Vellekoop

    Van onze zendmasten voor telefonie, internet en hulpdiensten blijf je af!
    Die zijn essentieel voor onze kommunikatie en hulpdiensten.
    En die hebben we met zijn allen heel hard nodig.

Zendmast in brand gestoken in Spijkenisse
Schrijver:

 

 

Spijkenisse – Een C2000-mast aan de Baljuwlaan/Hoornbaan in Spijkenisse was afgelopen nacht doelwit van brandstichting. In de afgelopen twee weken stonden meerdere zendmasten in Nederland in brand. De politie komt graag in contact met getuigen.

De brand werd gemeld om 00:15 uur in de vroege ochtend van 15 april. De melder zag metershoge vlammen bij de zendmast. Het bleek te gaan om een C2000-zendmast, die zorgt voor de verbindingen tussen de hulpdiensten. De mast, afgeschermd door een hekwerk en op een betonnen voet gebouwd, bleef gelukkig in werking. Onderzoek wijst uit dat het om brandstichting gaat.

De mast in Spijkenisse staat afgeschermd in een open veld, op een afgelegen plek. Alle informatie van getuigen is welkom bij de politie. Heeft u iets of iemand gezien in de buurt of bij de zendmast aan de Baljuwlaan/Hoornbaan? Of heeft u informatie wie er mogelijk achter deze brandstichting kan zitten? Bel dan met 0900-8844, of meld uw tip anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Meerdere zendmasten in brand gestoken
In de afgelopen twee weken stonden meerdere zendmasten in Nederland in brand. De branden zijn vermoedelijk allemaal aangestoken en kunnen er voor zorgen dat 112 minder goed bereikbaar is. Afgelopen tijd gaan er complottheorieën rond op het internet, dat de intrede van het 5G-netwerk – wat overigens nog nergens in Nederland in gebruik is – een veroorzaker is van het Corona-virus. Er bestaat een vermoeden dat de brandstichtingen het gevolg zijn van de complotdenkers.

De eenheden waarin de branden plaatsvonden en de Dienst Landelijke Recherche doen gezamenlijk onderzoek. Op 6 april werd er ook al een poging gedaan een zendmast langs de A16 bij Ridderkerk in brand te steken. Ook in andere regio’s in Nederland hebben meerdere zendmasten het moeten ontgelden.

 

Auto in brand Bredeweg Haastrecht

Auto in brand Bredeweg Haastrecht

Haastrecht - Op de Bredeweg in Haastrecht is afgelopen nacht brand ontstaan in een personenauto, de brand is vermoedelijk aangestoken. De brandweer werd in eerste instantie naar een verkeerd adres gestuurd, eenmaal ter plaatse stond de auto al grotendeels in brand. De...

Auto te water van Oudheusdenweg Zevenhuizen

Auto te water van Oudheusdenweg Zevenhuizen

Zevenhuizen - Een automobilist is zondagmorgen omstreeks half elf te water geraakt met zijn voertuig langs de Ban Oudheusdenweg in Zevenhuizen. Omdat niet duidelijk was of er nog slachtoffers in het voertuig zouden zitten werd de brandweer met onder andere twee...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!