Agenten vinden luchtdrukpistool verstopt in kofferbak tijdens voertuigcontrole in Rotterdam

vrijdag 17 april 2020 21:07

Rotterdam – De politie heeft vrijdagmiddag 18 april een nepwapen verstopt in een achterbak aangetroffen tijdens een staandehouding.

Agenten surveilleerden op de snelweg toen een voertuig de aandacht trok voor het rijden over een puntstuk. Als agenten tijdens het schrijven van een proces-verbaal ook het kenteken controleren, komt informatie naar voren dat het voertuig mogelijk verborgen ruimtes heeft.

Door de informatie vragen agenten de bestuurder of zij het voertuig mogen doorzoeken, waaraan de bestuurder gehoor geeft. Bij het controleren van de kofferbak blijkt bij het reservewiel een vuurwapengelijkend voorwerp te liggen. Onmiddelijk starten agenten een BTGV (BenaderingsTechniek Gevaarlijke Verdachte) en houden de bestuurder aan.

Bij nader onderzoek blijkt het om een luchtdrukpistool te gaan die niet van echt is te onderscheiden. Deze is hierop in beslag genomen. Waarom deze daar verstopt lag, is niet bekend geworden.


Bron foto: Politie

 

0 reacties

Agenten vinden luchtdrukpistool verstopt in kofferbak tijdens voertuigcontrole in Rotterdam
Schrijver:

 

 

Rotterdam – De politie heeft vrijdagmiddag 18 april een nepwapen verstopt in een achterbak aangetroffen tijdens een staandehouding.

Agenten surveilleerden op de snelweg toen een voertuig de aandacht trok voor het rijden over een puntstuk. Als agenten tijdens het schrijven van een proces-verbaal ook het kenteken controleren, komt informatie naar voren dat het voertuig mogelijk verborgen ruimtes heeft.

Door de informatie vragen agenten de bestuurder of zij het voertuig mogen doorzoeken, waaraan de bestuurder gehoor geeft. Bij het controleren van de kofferbak blijkt bij het reservewiel een vuurwapengelijkend voorwerp te liggen. Onmiddelijk starten agenten een BTGV (BenaderingsTechniek Gevaarlijke Verdachte) en houden de bestuurder aan.

Bij nader onderzoek blijkt het om een luchtdrukpistool te gaan die niet van echt is te onderscheiden. Deze is hierop in beslag genomen. Waarom deze daar verstopt lag, is niet bekend geworden.


Bron foto: Politie

 

Grote brand in pand aan Leidsestraatweg in Woerden

Grote brand in pand aan Leidsestraatweg in Woerden

Woerden (UT) - Woensdag 30 september is rond 13.30 uur brand uitgebroken in een pand aan de Leidsestraatweg in Woerden. De brandweer heeft inmiddels opgeschaald naar het sein 'grote brand'. De brand zou woeden in het dak van een oud bedrijfspand. Voorheen zat hier een...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!