woensdag, oktober 28, 2020

Celstraf voor man die agent beet in Rotterdam-West

Rotterdam – Het Openbaar Ministerie eiste vandaag celstraffen tegen twee mannen die vorige week dinsdag een agent hebben geschopt en gebeten, nadat zij werden aangesproken op “social distancing.” Tijdens een zogenoemde snelrechtzitting werden beide verdachten veroordeeld tot celstraffen van vijf en twee maanden.

Dinsdag 7 april wordt een groepje mannen in Rotterdam-West even na acht uur ’s avonds aangesproken door meerdere agenten. De groep houdt zich niet aan de verplichte anderhalve meter afstand, waarop de agenten de mannen een waarschuwing willen geven. De beide verdachten weigerden aan identificatie mee te werken. Een 30-jarige Rotterdammer die zijn ID-bewijs niet wil tonen wordt aangehouden.

Tijdens de aanhouding begint de man zich vrij snel te verzetten. Daarbij rukt hij zich los en slaat om zich heen. Ook probeert hij de wapenstok, pepperspray en het vuurwapen van agenten af te pakken. Tijdens zijn verzet bijt hij twee agenten in de arm.

Hij wordt direct aangehouden. Een andere man bekogelt de politie met iets wat op de grond ligt en geeft een schop aan een agent die bezig is met de aanhouding van de andere verdachte. Vervolgens vlucht hij. Deze 29-jarige Rotterdammer wordt later aangehouden.

Corona
Het OM neemt het de verdachten zeer kwalijk dat zij de agenten hebben mishandeld en zelfs gebeten. De officier van justitie vandaag daarover op zitting: “Deze mensen, in vitale beroepen, staan ondanks de Coronacrisis elke dag voor ons klaar en dat moeten ze ook kunnen blijven doen. Juist in deze tijd, waarin onze maatschappij onder druk staat en veel mensen bang zijn voor besmetting met het Coronavirus is het belangrijk dat agenten goed hun werk kunnen doen. Mensen aanspreken op het houden van afstand is daar een belangrijk onderdeel van. Dat verdachten zich vervolgens zo hebben misdragen tegen de betrokken agenten is volstrekt onbegrijpelijk en rekenen wij hen zwaar aan.”

Poging zware mishandeling
De man die verdacht wordt van het bijten van de agent en zich heeft verzet bij zijn aanhouding, heeft zich volgens het OM schuldig gemaakt aan poging zware mishandeling en verzet met letsel. Bij de betrokken agent, waar was doorgebeten, bestond de kans op een virale infectie. Tegen deze verdachte eiste de officier van justitie vandaag de zwaarste straf; een gevangenisstraf van acht maanden.

Tegen de medeverdachte van de bijter eiste de officier een gevangenisstraf van twee maanden. Hij werd verdacht van het mishandelen van een agent door hem te schoppen en het belemmeren van de aanhouding van de medeverdachte. Het feit dat verdachten hun geweld hebben gericht tegen agenten werkte strafverzwarend.

Straffen
De rechter deed vandaag uitspraak en achtte bewezen dat de mannen zich hebben schuldig gemaakt aan poging zware mishandeling, verzet en mishandeling. Zij veroordeelde de twee verdachten tot gevangenisstraffen van acht maanden, waarvan drie voorwaardelijk en twee maanden.

Related Articles

Fietsster zwaargewond na aanrijding met auto Rembrandtsingel Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Een vrouw op een fiets is woensdagmorgen omstreeks 09.30 uur zwaargewond geraakt nadat zij op de Rembrandtsingel werd aangereden...

Gestolen auto crasht tegen verkeerslicht na achtervolging Rietkerkweg Rotterdam

Rotterdam - De politie heeft maandag achter een gestolen voertuig aangezet in Rotterdam Prins Alexander. De jongens gingen er vandoor in de auto maar...

Politie Nederland schaft 2000 bodycams aan

De Nederlandse politie heft een overeenkomst gesloten met het Nederlandse bedrijf Zepcam voor de aanschaf van ruim 2000 bodycams voor politieagenten op straat. De...

Laatste Nieuws

Fietsster zwaargewond na aanrijding met auto Rembrandtsingel Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Een vrouw op een fiets is woensdagmorgen omstreeks 09.30 uur zwaargewond geraakt nadat zij op de Rembrandtsingel werd aangereden...

Gestolen auto crasht tegen verkeerslicht na achtervolging Rietkerkweg Rotterdam

Rotterdam - De politie heeft maandag achter een gestolen voertuig aangezet in Rotterdam Prins Alexander. De jongens gingen er vandoor in de auto maar...

Politie Nederland schaft 2000 bodycams aan

De Nederlandse politie heft een overeenkomst gesloten met het Nederlandse bedrijf Zepcam voor de aanschaf van ruim 2000 bodycams voor politieagenten op straat. De...

Zeven jaar geeist tegen verdachte schietpartij Bosseplaat Rozenburg

Rozenburg - Het Openbaar Ministerie heeft zeven jaar cel geeist tegen de verdachte van de schietpartij in Rozenburg. De man een 37-jarige Rozenburg schoot...

Bommelding Albert Heijn de Loper Vlaardingen

Vlaardingen - De Albert Heijn in winkelcentrum de Loper is dinsdagavond ontruimd nadat er omstreeks 20.00 uur een bommelding is binnengekomen. Het winkelpersoneel is...

Stay Connected

9,063FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg