woensdag, oktober 27, 2021
13.7 C
Rotterdam
woensdag 27 oktober 2021

Celstraf voor man die agent beet in Rotterdam-West

Rotterdam – Het Openbaar Ministerie eiste vandaag celstraffen tegen twee mannen die vorige week dinsdag een agent hebben geschopt en gebeten, nadat zij werden aangesproken op “social distancing.” Tijdens een zogenoemde snelrechtzitting werden beide verdachten veroordeeld tot celstraffen van vijf en twee maanden.

Dinsdag 7 april wordt een groepje mannen in Rotterdam-West even na acht uur ’s avonds aangesproken door meerdere agenten. De groep houdt zich niet aan de verplichte anderhalve meter afstand, waarop de agenten de mannen een waarschuwing willen geven. De beide verdachten weigerden aan identificatie mee te werken. Een 30-jarige Rotterdammer die zijn ID-bewijs niet wil tonen wordt aangehouden.

Tijdens de aanhouding begint de man zich vrij snel te verzetten. Daarbij rukt hij zich los en slaat om zich heen. Ook probeert hij de wapenstok, pepperspray en het vuurwapen van agenten af te pakken. Tijdens zijn verzet bijt hij twee agenten in de arm.

Hij wordt direct aangehouden. Een andere man bekogelt de politie met iets wat op de grond ligt en geeft een schop aan een agent die bezig is met de aanhouding van de andere verdachte. Vervolgens vlucht hij. Deze 29-jarige Rotterdammer wordt later aangehouden.

Corona
Het OM neemt het de verdachten zeer kwalijk dat zij de agenten hebben mishandeld en zelfs gebeten. De officier van justitie vandaag daarover op zitting: “Deze mensen, in vitale beroepen, staan ondanks de Coronacrisis elke dag voor ons klaar en dat moeten ze ook kunnen blijven doen. Juist in deze tijd, waarin onze maatschappij onder druk staat en veel mensen bang zijn voor besmetting met het Coronavirus is het belangrijk dat agenten goed hun werk kunnen doen. Mensen aanspreken op het houden van afstand is daar een belangrijk onderdeel van. Dat verdachten zich vervolgens zo hebben misdragen tegen de betrokken agenten is volstrekt onbegrijpelijk en rekenen wij hen zwaar aan.”

Poging zware mishandeling
De man die verdacht wordt van het bijten van de agent en zich heeft verzet bij zijn aanhouding, heeft zich volgens het OM schuldig gemaakt aan poging zware mishandeling en verzet met letsel. Bij de betrokken agent, waar was doorgebeten, bestond de kans op een virale infectie. Tegen deze verdachte eiste de officier van justitie vandaag de zwaarste straf; een gevangenisstraf van acht maanden.

Tegen de medeverdachte van de bijter eiste de officier een gevangenisstraf van twee maanden. Hij werd verdacht van het mishandelen van een agent door hem te schoppen en het belemmeren van de aanhouding van de medeverdachte. Het feit dat verdachten hun geweld hebben gericht tegen agenten werkte strafverzwarend.

Straffen
De rechter deed vandaag uitspraak en achtte bewezen dat de mannen zich hebben schuldig gemaakt aan poging zware mishandeling, verzet en mishandeling. Zij veroordeelde de twee verdachten tot gevangenisstraffen van acht maanden, waarvan drie voorwaardelijk en twee maanden.

Related Articles

Politie toont in Opsporing Verzocht beelden van verdachten 20 autobranden in Ede

0
Ede - Het televisieprogramma Opsporing Verzocht heeft dinsdagavond beelden getoond van drie jongens die ervan...

Man (93) overleden bij brand in woning Dapperstraat Amsterdam

0
Amsterdam - Een 93-jarige man is woensdagmorgen overleden door een brand in zijn woning aan...

21-jarige verdachte aangehouden na schietpartij Schietbaanlaan Rotterdam (video)

0
Rotterdam - De politie heeft dinsdag 26 oktober een 21-jarige verdachte aangehouden naar aanleiding van...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Mark Koevermans stapt op bij Feyenoord na incidenten

Mark Koevermans stapt op bij Feyenoord na incidenten [...]

Tentenkamp verder uitgebreid voor Halloweenfeest

Tentenkamp verder uitgebreid voor Halloweenfeest [...]

Schietpartij op de Schietbaanlaan in Rotterdam

Schietpartij op de Schietbaanlaan in Rotterdam [...]

C.N.A. Looslaan krijgt toch appartementencomplex

C.N.A. Looslaan krijgt toch appartementencomplex [...]

Bouwwethouder vindt nieuw gaatje voor 28 woningen

Bouwwethouder vindt nieuw gaatje voor 28 woningen [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,072VolgersVolg