zondag, oktober 24, 2021
5.5 C
Rotterdam
zondag 24 oktober 2021

Rotterdamse politie zoekt getuigen van mishandeling op Metrostation Prinsenlaan begin april

Rotterdam – Maandag 6 april werd om 15.00 uur ’s middags een vrouw (48) op metrostation Prinsenlaan met een riem mishandeld. Zij had een man aangesproken die opzettelijk een aantal keer vlak voor haar voeten op de grond spuugde. Een omstander wist de dader bij het slachtoffer weg te halen en zo vermoedelijk erger voorkomen. De politie doet nu een getuigenoproep in de hoop de dader alsnog te kunnen vinden.

De vrouw moest die maandagmiddag even wachten op het perron van metrostation Prinsenlaan en ging zitten op een bankje. Toen de man twee plekken naast haar voor de vierde keer vlak voor haar voeten spuugde, naar haar idee expres, sprak ze hem aan op de respectloosheid en het gezondheidsrisico daarvan in Corona-tijd.

De verdachte was niet van gediend van de opmerkingen en begon de vrouw de huid vol te schelden. Hij vond dat zij weg moest gaan. De vrouw schrok daar zo van dat ze zich niet meer kon verroeren. Daarop trok de man zijn riem uit zijn broek en sloeg haar daarmee op haar arm en hoofd.

Een omstander die het zag gebeuren, snelde te hulp, probeerde hem te kalmeren en hield de agressieveling bij haar vandaan. Een andere omstander ontfermde zich over het slachtoffer en nam haar mee de binnenrijdende metro in. Later deed het slachtoffer aangifte. Zij krijgt hulp om de impact van het incident te verwerken.

Getuigenoproep
Intussen is de politie uiteraard op zoek naar de verdachte. Het slachtoffer omschrijft hem als een licht getinte man van vermoedelijk Antilliaanse afkomst, tussen de 28 en 38 jaar oud, ongeveer 1.70 tot 1.80m lang, een slank postuur en gezicht, en zwart haar. Hij droeg een trainingsjack, een spijkerbroek en sneakers.

De politie hoopt dat er meer getuigen zijn die zich willen melden, in het bijzonder de jongeman die tussenbeide sprong toen hij zag dat de vrouw in nood was. Misschien heeft u informatie die kan leiden naar de dader.

Was u rond dat tijdstip ook op het metrostation of in de metro die stopte bij station Prinsenlaan, heeft u iets gezien van het incident of de verdachte of misschien zelfs beeldmateriaal dat u nog niet met de politie gedeeld hebt? Melden kan via 0900-8844, anoniem via 0800-7000 of via de website van Meld Misdaad Anoniem.

Related Articles

Politie onderzoekt schietpartij Spuikreek Rotterdam

0
Rotterdam - De politie kreeg afgelopen nacht rond 02.00 uur de melding van een mogelijke...

Man in hand gestoken bij steekpartij van Swietenlaan Rotterdam

0
Rotterdam - Een man is in de nacht van zaterdag op zondag gewond geraakt na...

Politie lost schoten tijdens achtervolging op hoge snelheid door Woerden

0
Woerden (UT) - In de omgeving van de Molenvlietbaan heeft de politie zaterdagavond 23 oktober...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Spartaan’20 viert een jaartje later het 100-jarig bestaan

Spartaan’20 viert een jaartje later het 100-jarig bestaan [...]

Paal met voorpagina Het Vrije Volk blijft behouden

Paal met voorpagina Het Vrije Volk blijft behouden [...]

Laatste kans op ritten met lijn 11 en lijn 15 door Rotterdam

Laatste kans op ritten met lijn 11 en lijn 15 door Rotterdam [...]

Voorbereiding op 40ste marathon; iedereen kan plasje doen

Voorbereiding op 40ste marathon; iedereen kan plasje doen [...]

Man schiet te hulp bij ongeluk op A16; wordt zelf aangereden

Man schiet te hulp bij ongeluk op A16; wordt zelf aangereden [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,068VolgersVolg