Rotterdamse politie zoekt getuigen van mishandeling op Metrostation Prinsenlaan begin april

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Maandag 6 april werd om 15.00 uur ’s middags een vrouw (48) op metrostation Prinsenlaan met een riem mishandeld. Zij had een man aangesproken die opzettelijk een aantal keer vlak voor haar voeten op de grond spuugde. Een omstander wist de dader bij het slachtoffer weg te halen en zo vermoedelijk erger voorkomen. De politie doet nu een getuigenoproep in de hoop de dader alsnog te kunnen vinden.

De vrouw moest die maandagmiddag even wachten op het perron van metrostation Prinsenlaan en ging zitten op een bankje. Toen de man twee plekken naast haar voor de vierde keer vlak voor haar voeten spuugde, naar haar idee expres, sprak ze hem aan op de respectloosheid en het gezondheidsrisico daarvan in Corona-tijd.

- Advertisement -

De verdachte was niet van gediend van de opmerkingen en begon de vrouw de huid vol te schelden. Hij vond dat zij weg moest gaan. De vrouw schrok daar zo van dat ze zich niet meer kon verroeren. Daarop trok de man zijn riem uit zijn broek en sloeg haar daarmee op haar arm en hoofd.

Een omstander die het zag gebeuren, snelde te hulp, probeerde hem te kalmeren en hield de agressieveling bij haar vandaan. Een andere omstander ontfermde zich over het slachtoffer en nam haar mee de binnenrijdende metro in. Later deed het slachtoffer aangifte. Zij krijgt hulp om de impact van het incident te verwerken.

Getuigenoproep
Intussen is de politie uiteraard op zoek naar de verdachte. Het slachtoffer omschrijft hem als een licht getinte man van vermoedelijk Antilliaanse afkomst, tussen de 28 en 38 jaar oud, ongeveer 1.70 tot 1.80m lang, een slank postuur en gezicht, en zwart haar. Hij droeg een trainingsjack, een spijkerbroek en sneakers.

De politie hoopt dat er meer getuigen zijn die zich willen melden, in het bijzonder de jongeman die tussenbeide sprong toen hij zag dat de vrouw in nood was. Misschien heeft u informatie die kan leiden naar de dader.

Was u rond dat tijdstip ook op het metrostation of in de metro die stopte bij station Prinsenlaan, heeft u iets gezien van het incident of de verdachte of misschien zelfs beeldmateriaal dat u nog niet met de politie gedeeld hebt? Melden kan via 0900-8844, anoniem via 0800-7000 of via de website van Meld Misdaad Anoniem.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Gevluchte Spanjaard (36) in Rotterdam aangehouden na eerder ongeval bij Den Hoorn

Regio - Zondagmiddag 3 maart heeft de Politie een 36-jarige man uit Spanje aangehouden, nadat hij eerder op...

Lading van vuilniswagen vliegt in de brand Anatole Franceplaats Rotterdam

Rotterdam - Vrijdagmiddag 1 maart rond 15.35 uur is er brand uitgebroken in een vuilniswagen aan de Anatole...

Stoffelijk overschot vermiste man aangetroffen bij woning Noordsingel Rotterdam

Rotterdam - Vrijdag ochtend heeft de politie het stoffelijk overschot van een man aangetroffen bij een woning aan...

Binnenvaartschip met containers vaart tegen Willemsbrug en verliest containers

Rotterdam - Vrijdagochtend om 07:35 uur zijn de hulpdiensten gealarmeerd voor een incident bij de Willemsbrug in Rotterdam....