maandag, april 12, 2021
5.2 C
Rotterdam
maandag 12 april 2021

Rotterdamse politie zoekt getuigen van mishandeling op Metrostation Prinsenlaan begin april

Rotterdam – Maandag 6 april werd om 15.00 uur ’s middags een vrouw (48) op metrostation Prinsenlaan met een riem mishandeld. Zij had een man aangesproken die opzettelijk een aantal keer vlak voor haar voeten op de grond spuugde. Een omstander wist de dader bij het slachtoffer weg te halen en zo vermoedelijk erger voorkomen. De politie doet nu een getuigenoproep in de hoop de dader alsnog te kunnen vinden.

De vrouw moest die maandagmiddag even wachten op het perron van metrostation Prinsenlaan en ging zitten op een bankje. Toen de man twee plekken naast haar voor de vierde keer vlak voor haar voeten spuugde, naar haar idee expres, sprak ze hem aan op de respectloosheid en het gezondheidsrisico daarvan in Corona-tijd.

De verdachte was niet van gediend van de opmerkingen en begon de vrouw de huid vol te schelden. Hij vond dat zij weg moest gaan. De vrouw schrok daar zo van dat ze zich niet meer kon verroeren. Daarop trok de man zijn riem uit zijn broek en sloeg haar daarmee op haar arm en hoofd.

Een omstander die het zag gebeuren, snelde te hulp, probeerde hem te kalmeren en hield de agressieveling bij haar vandaan. Een andere omstander ontfermde zich over het slachtoffer en nam haar mee de binnenrijdende metro in. Later deed het slachtoffer aangifte. Zij krijgt hulp om de impact van het incident te verwerken.

Getuigenoproep
Intussen is de politie uiteraard op zoek naar de verdachte. Het slachtoffer omschrijft hem als een licht getinte man van vermoedelijk Antilliaanse afkomst, tussen de 28 en 38 jaar oud, ongeveer 1.70 tot 1.80m lang, een slank postuur en gezicht, en zwart haar. Hij droeg een trainingsjack, een spijkerbroek en sneakers.

De politie hoopt dat er meer getuigen zijn die zich willen melden, in het bijzonder de jongeman die tussenbeide sprong toen hij zag dat de vrouw in nood was. Misschien heeft u informatie die kan leiden naar de dader.

Was u rond dat tijdstip ook op het metrostation of in de metro die stopte bij station Prinsenlaan, heeft u iets gezien van het incident of de verdachte of misschien zelfs beeldmateriaal dat u nog niet met de politie gedeeld hebt? Melden kan via 0900-8844, anoniem via 0800-7000 of via de website van Meld Misdaad Anoniem.

Related Articles

Man (18) zwaargewond na steekpartij bij Rinze Koopmanstraat in Rotterdam

0
Rotterdam - Een man is maandagavond zwaargewond geraakt bij een steekpartij bij de Rinze Koopmansstraat...

Man met vuurwapen aangehouden Palladiostraat Rotterdam

0
Rotterdam - In de Rotterdamse wijk het Lage Land is maandagmiddag een man met een...

Brandweer redt mensen bij woningbrand Mathenesserdijk Rotterdam

0
Rotterdam - In een woning aan de Mathenesserdijk in Rotterdam heeft maandagmiddag korte tijd brand...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Keeper Marsman verruilt Feyenoord voor Inter Miami CF

Keeper Marsman verruilt Feyenoord voor Inter Miami CF [...]

Kabinet bekijkt per week of terrassen open kunnen

Kabinet bekijkt per week of terrassen open kunnen [...]

Man zwaargewond na steekpartij in Rinze Koopmansstraat

Man zwaargewond na steekpartij in Rinze Koopmansstraat [...]

Kunst op Zuidplein; 'de opgerolde krant' fier overeind.

Kunst op Zuidplein; 'de opgerolde krant' fier overeind. [...]

Boa's: terrassen open, vermindert ook druk op handhaving

Boa's: terrassen open, vermindert ook druk op handhaving [...]

Stay Connected

9,380FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg