Parkeerterrein ADO-stadion wordt Corona-zorglocatie voor dak- en thuislozen

Date:

Deel bericht:

Den Haag – Het parkeerterrein bij het Cars Jean Stadion wordt door door burgerinitiatief DoneerEenDorp en Ado Den Haag ingericht als een zogeheten Corona-zorglocatie voor dak- en thuislozen.

Op het terrein komen vijftig ‘portocabins’ te staan die eind deze week worden neergezet. Dak- en thuislozen kunnen niet thuis uitzieken zodra zij ziekteverschijnselen krijgen gerelateerd aan het Coronavirus. Daarom wordt deze locatie ingericht, zodat zij alsnog kunnen worden opgevangen. “Om te kunnen voldoen aan de richtlijnen van het RIVM en GGD en zo verdere besmetting te voorkomen, is het van belang dat er opvang is, voor zowel onbesmette, als voor (vermoedelijk) besmette dak- en thuislozen om in ‘vervangende thuisisolatie’ uit te zieken”, zo schrijft de gemeente.

- Advertisement -

“Ik ben ontzettend blij dat wij dit dankzij de inzet van DoneerEenDorp, ADO Den Haag en de Kessler Stichting kunnen realiseren”, zegt wethouder Bert van Alphen (maatschappelijke opvang). “Zieke dak- en thuislozen verblijven op de tijdelijke corona-zorglocatie zolang dat volgens de RIVM-richtlijnen noodzakelijk is. Zodra de patiënten hersteld zijn, worden zij overgeplaatst naar de noodopvang.”

De Kessler Stichting zorgt, in samenwerking met GGD Haaglanden en HWW-zorg, 24 uur per dag voor personele bezetting, verpleegkundige hulp en begeleiding. Zij komen te werken in een veilige werkomgeving en beschikken over de nodige beschermingsmiddelen.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Politie houdt 18e verdachte aan voor reeks explosies in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Den Haag

Rotterdam - Woensdagochtend werd een 19-jarige man uit Wassenaar van zijn bed gelicht omdat hij wordt verdacht van...

Twee Rotterdammers (17 en 28) aangehouden voor explosiedreiging bij woning in Den Haag

Den Haag, Rotterdam - Dinsdagochtend 16 april zijn twee Rotterdammers van 28 en 17 jaar oud aangehouden in...

Auto met diplomatieke kentekenplaten belandt in sloot in Den Haag

Den Haag - Donderdagavond 4 april is een auto met diplomatieke kentekenplaten te water geraakt in een sloot...

Dronken zwangere vrouw zet Burger King in Den Haag op stelten

DEN HAAG - In het centrum van Den Haag heeft een zwangere vrouw samen met een andere vrouw...