Twee medewerkers verdacht van grootschalige diefstal bij werkgever Kamera Express Essebaan Capelle aan den IJssel

zondag 26 april 2020 20:14

Capelle aan den IJssel – Het bedrijf Kamera Express is slachtoffer geworden van een grootschalige interne diefstal uit het magazijn in Capelle aan den IJssel. Volgens eigenaar Ben Cornelisse gaat om vele tienduizenden euro’s, een aantal gestolen goederen zijn aangetroffen bij het bedrijf CameraOccasion.com in Geldermalsen.

Kamera Express heeft twee medewerkers per direct ontslagen, tegen hen is aangifte gedaan maar de politie heeft ze nog niet aangehouden. Het gaat om een magazijnmedewerker en een vaste klusjesman van het bedrijf. Die laatste zou gewerkt hebben als handlanger.

Kamera Express merkte dat er goederen niet meer te vinden waren in het magazijn, Ben Cornelisse vertrouwde het niet en schakelde een recherchebureau in. Ondertussen zat Kamera Express zelf ook niet stil en werden de goederen in de zoektocht aangetroffen bij de winkel in Geldermalsen. Om zekerheid te hebben werden er een aantal producten besteld en gecontroleerd. Het bleek inderdaad te gaan om de ontvreemde goederen.

Je zou zeggen dat de politie gelijk het pand van de winkel zou binnenvallen, maar niets bleek minder waar. De aangifte werd bekeken maar niet direct opgepakt. Kamera Express liet het er niet bij zitten en advocaten van het bedrijf kregen na een procedure bij de rechter-commissaris een machtiging voor een inval in de winkel.

In de winkel werden diverse gestolen goederen aangetroffen, eigenaar Dico van Zandwijk zegt zich van kwaad bewust te zijn. Hij kocht de goederen in via een tussenpersoon, hier deed hij al zeker zes jaar zaken mee. Goederen waren volgens hem afkomstig vanuit faillissementen of restpartijen, ook checkte hij goederen op stopheling.nl.

Ben Cornelisse vertelde tegen het Algemeen Dagblad dat de winkel bewust eraan heeft meegedaan, er zijn tientallen camera’s aangetroffen en er was nergens een factuur van. Bovendien waren een aantal dozen zelfs nog verzegeld. Hij heeft bij zijn tussenpersoon camera’s ingekocht tegen de helft van regulieren verkoopprijs. Een goede ondernemer zou moeten weten dat dit niet klopt.

De tussenpersoon werd door de politie aan de tand gevoeld, deze gaf vervolgens een adres vrij in Zwijndrecht waar een magazijnmedewerker van Kamera Express woonde. Hier werden de goederen opgehaald door de tussenpersoon, de magazijnmedewerker had de klusjesman als handlanger.

Ben Cornelisse hoopt dat de politie de zaak wat meer prioriteit geeft, volgens hem wordt er nog te weinig meegedaan. Een politiewoordvoerder vertelde tegen het Algemeen Dagblad dat het onderzoek wel prioriteit kent. Een omvangrijke diefstal als deze krijgt zeker onze aandacht, door het Coronavirus is er wel vertraging ontstaan.

Foto’s : AS Media Jeffrey Jacobs

 

0 reacties

Twee medewerkers verdacht van grootschalige diefstal bij werkgever Kamera Express Essebaan Capelle aan den IJssel
Schrijver:

 

 

Capelle aan den IJssel – Het bedrijf Kamera Express is slachtoffer geworden van een grootschalige interne diefstal uit het magazijn in Capelle aan den IJssel. Volgens eigenaar Ben Cornelisse gaat om vele tienduizenden euro’s, een aantal gestolen goederen zijn aangetroffen bij het bedrijf CameraOccasion.com in Geldermalsen.

Kamera Express heeft twee medewerkers per direct ontslagen, tegen hen is aangifte gedaan maar de politie heeft ze nog niet aangehouden. Het gaat om een magazijnmedewerker en een vaste klusjesman van het bedrijf. Die laatste zou gewerkt hebben als handlanger.

Kamera Express merkte dat er goederen niet meer te vinden waren in het magazijn, Ben Cornelisse vertrouwde het niet en schakelde een recherchebureau in. Ondertussen zat Kamera Express zelf ook niet stil en werden de goederen in de zoektocht aangetroffen bij de winkel in Geldermalsen. Om zekerheid te hebben werden er een aantal producten besteld en gecontroleerd. Het bleek inderdaad te gaan om de ontvreemde goederen.

Je zou zeggen dat de politie gelijk het pand van de winkel zou binnenvallen, maar niets bleek minder waar. De aangifte werd bekeken maar niet direct opgepakt. Kamera Express liet het er niet bij zitten en advocaten van het bedrijf kregen na een procedure bij de rechter-commissaris een machtiging voor een inval in de winkel.

In de winkel werden diverse gestolen goederen aangetroffen, eigenaar Dico van Zandwijk zegt zich van kwaad bewust te zijn. Hij kocht de goederen in via een tussenpersoon, hier deed hij al zeker zes jaar zaken mee. Goederen waren volgens hem afkomstig vanuit faillissementen of restpartijen, ook checkte hij goederen op stopheling.nl.

Ben Cornelisse vertelde tegen het Algemeen Dagblad dat de winkel bewust eraan heeft meegedaan, er zijn tientallen camera’s aangetroffen en er was nergens een factuur van. Bovendien waren een aantal dozen zelfs nog verzegeld. Hij heeft bij zijn tussenpersoon camera’s ingekocht tegen de helft van regulieren verkoopprijs. Een goede ondernemer zou moeten weten dat dit niet klopt.

De tussenpersoon werd door de politie aan de tand gevoeld, deze gaf vervolgens een adres vrij in Zwijndrecht waar een magazijnmedewerker van Kamera Express woonde. Hier werden de goederen opgehaald door de tussenpersoon, de magazijnmedewerker had de klusjesman als handlanger.

Ben Cornelisse hoopt dat de politie de zaak wat meer prioriteit geeft, volgens hem wordt er nog te weinig meegedaan. Een politiewoordvoerder vertelde tegen het Algemeen Dagblad dat het onderzoek wel prioriteit kent. Een omvangrijke diefstal als deze krijgt zeker onze aandacht, door het Coronavirus is er wel vertraging ontstaan.

Foto’s : AS Media Jeffrey Jacobs

 

Auto in brand Bredeweg Haastrecht

Auto in brand Bredeweg Haastrecht

Haastrecht - Op de Bredeweg in Haastrecht is afgelopen nacht brand ontstaan in een personenauto, de brand is vermoedelijk aangestoken. De brandweer werd in eerste instantie naar een verkeerd adres gestuurd, eenmaal ter plaatse stond de auto al grotendeels in brand. De...

Auto te water van Oudheusdenweg Zevenhuizen

Auto te water van Oudheusdenweg Zevenhuizen

Zevenhuizen - Een automobilist is zondagmorgen omstreeks half elf te water geraakt met zijn voertuig langs de Ban Oudheusdenweg in Zevenhuizen. Omdat niet duidelijk was of er nog slachtoffers in het voertuig zouden zitten werd de brandweer met onder andere twee...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!