Vernieling zendmast op dak Rotterdamse seniorenflat ontdekt bij renovatiewerkzaamheden

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Bij hervatting van renovatiewerkzaamheden is dinsdag 28 april ontdekt dat een zendmast op het dak van een seniorenflat aan de Grindweg in Rotterdam is vernield. De kabels zijn doorgesneden en er is brandschade ontdekt.

De werkzaamheden bij de flat hadden enige tijd stil gelegen. Mogelijk is er via de steigers, die er al een tijd staan voor de werkzaamheden, toegang verschaft tot het dak. Het is op dit moment niet precies te zeggen wanneer de vernieling is gepleegd.

- Advertisement -

De politie onderzoekt samen met de providers van de masten wanneer dit precies gebeurd kan zijn. Op basis daarvan zou mogelijk kunnen worden vast gesteld wanneer de mast vernield is en kan er gericht naar bijvoorbeeld camerabeelden worden gezocht.

Levensgevaarlijk
De politie benadrukt wederom dat de vernieling van zendmasten levensgevaarlijk is. Bij uitval van zendmasten kan dit gevolgen hebben voor het telefoonnetwerk en daardoor de bereikbaarheid van de hulpdiensten in geval van nood. De politie roept dan ook op direct 112 te bellen bij verdachte situaties bij zendmasten.

Getuigenoproep
Getuigen die de afgelopen weken iets hebben gezien op of rond de mast op het dak van de flat aan de Grindweg, of personen op de bouwsteigers hebben gezien, worden verzocht zich te melden. Dat kan via opsporingstiplijn 0800-6070, of anoniem via 0800-7000.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Rotterdammer en Schiedammer vast voor babbeltrucs in regio Rotterdam

Rotterdam - De politie heeft twee verdachten aangehouden die ervan worden verdacht meerdere diefstallen te hebben gepleegd door...

Woningen ontruimd door brand tegen geval Korte Vest Gouda

Gouda - Donderdagmorgen rond 06.00 uur zijn zes woningen ontruimd door een brand tegen de gevel. Op de...

Opnieuw explosie in woning Nieuwe Crooswijkseweg Rotterdam

Rotterdam - Bij een woning aan de Nieuwe Crooswijkseweg in Rotterdam-Crooswijk is afgelopen nacht geprobeerd om een explosief...

Explosie bij woning Averdijk Rotterdam IJsselmonde mogelijk vergissing

In Rotterdam IJsselmonde, aan de Averdijk, heeft zich in de nacht van dinsdag op woensdag een explosie voorgedaan,...