donderdag, december 2, 2021
3.3 C
Rotterdam
donderdag 2 december 2021

Diefstal met achtervolging vanuit Capelle, 2 aanhoudingen in Krimpen

- advertentie -

Capelle aan den IJssel / Krimpen aan den IJssel – Deze ochtend vroeg kregen de politieagente een melding van een diefstal heterdaad in Capelle aan den IJssel. Hierbij zouden de mannen, goederen in een witte bestelbus aan het laden zijn.

Aanrijdend zagen de agenten dat de betrokken bestelbus al wegreed en zo de Abram van Rijckevorselweg op reed. De collega’s gaven een stopteken waaraan het voertuig niet voldeed.

De agenten zetten de achtervolging in, welke in de richting van Krimpen aan den IJssel ging. Met zeer hoge snelheden boven de 100 km/u, ging de achtervolging dwars door Krimpen aan den IJssel heen, waarbij over de stoep en over het fietspad heen werd gereden. De achtervolging eindigde achterin Krimpen op de Vijverlaan omdat de bestelbus zich vastreed in het gras.

De agenten riepen de mannen aan dat ze waren aangehouden maar de mannen bleven gas geven om zo toch nog weg te komen. Hierop zagen de agenten zich genoodzaakt om een waarschuwingsschot te lossen.

De mannen staakten toen hun vluchtpoging, maar bleven in het voertuig zitten. De collega’s hebben hierop de ruiten ingeslagen, waarna de 2 mannen uit Rotterdam, konden worden aangehouden. Echter ging dit niet zonder slag of stoot en raakte er een verdachte gewond door verzet. Na behandeling in het ziekenhuis kon de verdachte alsnog naar het politiebureau voor verhoor. Bij de bestuurder is alvast zijn rijbewijs ingevorderd.

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,109VolgersVolg
- advertentie -