Onrust in Leidschendam houdt aan; escalatie dreigt

zondag 3 mei 2020 15:37

Leidschendam – De onrust in de Leidschendamse wijken Prinsenhof, Amstelwijk en De Heuvel houdt vooralsnog aan. Inmiddels zijn er zeven auto’s in brand gestoken.

Het is inmiddels een dagelijkse routine: zodra de zon onder is, begint het kat-en-muis-spel tussen de jongeren en de politie op straat. Je kunt nog net niet de klok gelijkzetten op de autobrand die momenteel elke nacht plaatsvindt. Daarnaast wordt er ook ander vandalisme gepleegd en worden mensen op straat lastiggevallen.

“We blijven doorgaan tot de politie ons tegemoet komt”
Volgens ingewijden uit de groep is de opgelaaide onrust te wijten aan de politie. Volgens hun worden ze continu lastiggevallen en geïntimideerd. Ze verwijzen naar verschillende incidenten waarbij de politie buitenproportioneel op heeft getreden. Volgens de jongeren worden formele klachten keer op keer afgewezen, waardoor in hun ogen er niks anders op zit dan het vandalisme: “We blijven doorgaan tot de politie ons tegemoet komt”.

De politie en gemeente nemen steeds meer maatregelen. Zo heeft de gemeente inmiddels meerdere mobiele camerazuilen opgehangen op locaties waar veel overlast is. Ook de politie treedt harder op. Ze surveilleren intensief en controleren vrijwel iedereen die zich zonder duidelijke reden ’s avonds in de wijken begeeft. Tot dusver zijn er nog geen duidelijke verdachten in beeld. Het is in de wijken makkelijk te ontkomen.

Buurtbewoners zijn het zat
Inmiddels spelen de emoties onder de buurtbewoners hoog op. Ze zijn het gedrag van de jongeren spuugzat en dreigen het recht in eigen hand te nemen als de politie niet snel iets doet.

Overzichtskaart

 

0 reacties

Onrust in Leidschendam houdt aan; escalatie dreigt
Schrijver:

 

 

Leidschendam – De onrust in de Leidschendamse wijken Prinsenhof, Amstelwijk en De Heuvel houdt vooralsnog aan. Inmiddels zijn er zeven auto’s in brand gestoken.

Het is inmiddels een dagelijkse routine: zodra de zon onder is, begint het kat-en-muis-spel tussen de jongeren en de politie op straat. Je kunt nog net niet de klok gelijkzetten op de autobrand die momenteel elke nacht plaatsvindt. Daarnaast wordt er ook ander vandalisme gepleegd en worden mensen op straat lastiggevallen.

“We blijven doorgaan tot de politie ons tegemoet komt”
Volgens ingewijden uit de groep is de opgelaaide onrust te wijten aan de politie. Volgens hun worden ze continu lastiggevallen en geïntimideerd. Ze verwijzen naar verschillende incidenten waarbij de politie buitenproportioneel op heeft getreden. Volgens de jongeren worden formele klachten keer op keer afgewezen, waardoor in hun ogen er niks anders op zit dan het vandalisme: “We blijven doorgaan tot de politie ons tegemoet komt”.

De politie en gemeente nemen steeds meer maatregelen. Zo heeft de gemeente inmiddels meerdere mobiele camerazuilen opgehangen op locaties waar veel overlast is. Ook de politie treedt harder op. Ze surveilleren intensief en controleren vrijwel iedereen die zich zonder duidelijke reden ’s avonds in de wijken begeeft. Tot dusver zijn er nog geen duidelijke verdachten in beeld. Het is in de wijken makkelijk te ontkomen.

Buurtbewoners zijn het zat
Inmiddels spelen de emoties onder de buurtbewoners hoog op. Ze zijn het gedrag van de jongeren spuugzat en dreigen het recht in eigen hand te nemen als de politie niet snel iets doet.

Overzichtskaart

 

Uitslaande brand legt schuur in as Molenstraat Born

Uitslaande brand legt schuur in as Molenstraat Born

Born - Zaterdagavond 6 juni rond 20.25 uur was een grote brand ontstaan in een schuur aan de Molenstraat in Born. Het gaat om een schuur achter een woonhuis die in lichterlaaie stond. Door het de brand komt kwam veel rook vrij. Hoe de brand in schuur is onstaan is nog...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!