Onrust in Leidschendam houdt aan; escalatie dreigt

Date:

Deel bericht:

Leidschendam – De onrust in de Leidschendamse wijken Prinsenhof, Amstelwijk en De Heuvel houdt vooralsnog aan. Inmiddels zijn er zeven auto’s in brand gestoken.

Het is inmiddels een dagelijkse routine: zodra de zon onder is, begint het kat-en-muis-spel tussen de jongeren en de politie op straat. Je kunt nog net niet de klok gelijkzetten op de autobrand die momenteel elke nacht plaatsvindt. Daarnaast wordt er ook ander vandalisme gepleegd en worden mensen op straat lastiggevallen.

- Advertisement -

“We blijven doorgaan tot de politie ons tegemoet komt”
Volgens ingewijden uit de groep is de opgelaaide onrust te wijten aan de politie. Volgens hun worden ze continu lastiggevallen en geïntimideerd. Ze verwijzen naar verschillende incidenten waarbij de politie buitenproportioneel op heeft getreden. Volgens de jongeren worden formele klachten keer op keer afgewezen, waardoor in hun ogen er niks anders op zit dan het vandalisme: “We blijven doorgaan tot de politie ons tegemoet komt”.

De politie en gemeente nemen steeds meer maatregelen. Zo heeft de gemeente inmiddels meerdere mobiele camerazuilen opgehangen op locaties waar veel overlast is. Ook de politie treedt harder op. Ze surveilleren intensief en controleren vrijwel iedereen die zich zonder duidelijke reden ’s avonds in de wijken begeeft. Tot dusver zijn er nog geen duidelijke verdachten in beeld. Het is in de wijken makkelijk te ontkomen.

Buurtbewoners zijn het zat
Inmiddels spelen de emoties onder de buurtbewoners hoog op. Ze zijn het gedrag van de jongeren spuugzat en dreigen het recht in eigen hand te nemen als de politie niet snel iets doet.

Overzichtskaart

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Lichtgewonde bij eenzijdig ongeval Havendijk Schiedam

Havendijk, Schiedam - Woensdagavond 24 april rond 18.20 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden. Een automobilist is door...

Uitslaande flatbrand aan Arrheniusweg in Rotterdam

Rotterdam - Woensdagochtend 24 april is een uitslaande brand uitgebroken in een flat aan de Arrheniusweg. Mede omdat...

Aanhouding na melding steekpartij Brede Hilledijk Rotterdam

Rotterdam - Op de Brede Hilledijk is vanavond rond 19.45 uur een melding van een steekpartij geweest. De...

Kind bekneld tussen dakluik van dakterras Maashaven Noordzijde Rotterdam

Rotterdam - Op het dakterras van woningen aan de Maashaven Noordzijde is vanavond rond 17.33 uur een kind...