67-jarige vrouw in Rotterdam slachtoffer van Corona-babbeltruc

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – “Goedemorgen. We zijn van de corona controle dienst van de gemeente.” Met deze woorden liet een 67-jarige vrouw aan het Overstortpad een man en vrouw te goeder trouw binnen. Uiteindelijk verlieten ze de woning weer met een telefoon, sieraden en portemonnee.

De vrouw had, toen de man en vrouw eenmaal binnen waren, al snel in de gaten dat het verhaal niet klopte. Toen ze hen vroeg te vertrekken, werd de toon minder aardig. Het slachtoffer werd aan haar haar en arm getrokken. De telefoon waarmee ze hulp wilde inschakelen, werd afgenomen. Hierna vertrok het duo.

- Advertisement -

De politie heeft de zaak in onderzoek en hoopt de daders te kunnen vinden. Mensen met tips of eventuele getuigen kunnen zich altijd melden via 0900-8844. Anoniem tips melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem op de website of via 0800-7000.

“Corona-controledient van de gemeente bestaat niet”
De politie benadrukt met dit incident wederom dat mensen niet aan huis komen om te controleren op Corona. Daarom wordt ook gewaarschuwd om de deur bij dergelijke verhalen niet open te doen en direct de politie in kennis te stellen. Als u ook slachtoffer bent geweest van dergelijke babbeltrucs dan kunt u contact opnemen met de politie of Meld Misdaad Anoniem.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Opnieuw explosie in woning Nieuwe Crooswijkseweg Rotterdam

Rotterdam - Bij een woning aan de Nieuwe Crooswijkseweg in Rotterdam-Crooswijk is afgelopen nacht geprobeerd om een explosief...

Explosie bij woning Averdijk Rotterdam IJsselmonde mogelijk vergissing

In Rotterdam IJsselmonde, aan de Averdijk, heeft zich in de nacht van dinsdag op woensdag een explosie voorgedaan,...

Man (82) overleden na ongeluk met scootmobiel in Rotterdam

Een 82-jarige man is woensdag overleden nadat hij dinsdagmiddag betrokken was bij een ongeluk met zijn scootmobiel, zo...

Bestuurder van bestelbus schept fietster bij uitrijden parkeervak, vrouw gewond Grote Visserijstraat Rotterdam

Rotterdam - Dinsdagmiddag 26 maart rond 17.00 uur heeft er op de Grote Visserijstraat in Rotterdam een ongeval...