Tientallen aanhoudingen bij anti-lockdowndemonstratie in Den Haag

dinsdag 5 mei 2020 17:11

Den Haag – Dinsdagmiddag 5 mei heeft de politie tientallen personen aangehouden bij een demonstratie tegen de anti-Coronamaatregelen. De demonstratie werd ontbonden, nadat de actievoerders de aanwijzingen van de politie niet opvolgden.

Tussen 12.00 en 14.00 uur zou de demonstratie plaatsvinden. Omdat de demonstratie niet was aangekondigd, had de burgemeester het Koekamp als locatie aangewezen voor de demonstranten. Hier kwamen zo’n honderd tot 150 actievoerders bijeen om te demonstreren tegen de maatregelen die momenteel in Nederland gelden door COVID-19.

Tocht naar Binnenhof versperd
Op een gegeven moment werd door een actievoerder opgeroepen om naar het Binnenhof te lopen, waarna de groep in beweging kwam. Aan de rand van het terrein werden de demonstranten de weg versperd en zochten enkele actievoerders de confrontatie op door toch proberen de linie te passeren en grind richting de paarden van de politie te schoppen.

Met lichte dwang werd de groep door de ME terug gedirigeerd naar het Koekamp. Omdat aanwijzingen niet werden opgevolgd, besloot de burgemeester in samenspraak met de politie om de demonstratie te ontbinden. Actievoerders werden gevorderd het manifestatieterrein te verlaten en terug te gaan naar huis, maar dit werd door het overgrote gedeelte genegeerd.

Ingesloten voor Den Haag CS
Om de actievoerders op weg te helpen, werd de groep na enige tijd richting het Centraal Station gedreven. Toen ze ook daar niet de bevelen opvolgden om ieder hun weg te gaan, sloot de politie ze in en werd de groep met tientallen mensen aangehouden. Met drie opgetrommelde bussen van de HTM werd de groep naar het bureau overgebracht. Het exacte aantal aanhoudingen wordt later bekend gemaakt.

 

0 reacties

Tientallen aanhoudingen bij anti-lockdowndemonstratie in Den Haag
Schrijver:

 

 

Den Haag – Dinsdagmiddag 5 mei heeft de politie tientallen personen aangehouden bij een demonstratie tegen de anti-Coronamaatregelen. De demonstratie werd ontbonden, nadat de actievoerders de aanwijzingen van de politie niet opvolgden.

Tussen 12.00 en 14.00 uur zou de demonstratie plaatsvinden. Omdat de demonstratie niet was aangekondigd, had de burgemeester het Koekamp als locatie aangewezen voor de demonstranten. Hier kwamen zo’n honderd tot 150 actievoerders bijeen om te demonstreren tegen de maatregelen die momenteel in Nederland gelden door COVID-19.

Tocht naar Binnenhof versperd
Op een gegeven moment werd door een actievoerder opgeroepen om naar het Binnenhof te lopen, waarna de groep in beweging kwam. Aan de rand van het terrein werden de demonstranten de weg versperd en zochten enkele actievoerders de confrontatie op door toch proberen de linie te passeren en grind richting de paarden van de politie te schoppen.

Met lichte dwang werd de groep door de ME terug gedirigeerd naar het Koekamp. Omdat aanwijzingen niet werden opgevolgd, besloot de burgemeester in samenspraak met de politie om de demonstratie te ontbinden. Actievoerders werden gevorderd het manifestatieterrein te verlaten en terug te gaan naar huis, maar dit werd door het overgrote gedeelte genegeerd.

Ingesloten voor Den Haag CS
Om de actievoerders op weg te helpen, werd de groep na enige tijd richting het Centraal Station gedreven. Toen ze ook daar niet de bevelen opvolgden om ieder hun weg te gaan, sloot de politie ze in en werd de groep met tientallen mensen aangehouden. Met drie opgetrommelde bussen van de HTM werd de groep naar het bureau overgebracht. Het exacte aantal aanhoudingen wordt later bekend gemaakt.

 

Uitslaande brand legt schuur in as Molenstraat Born

Uitslaande brand legt schuur in as Molenstraat Born

Born - Zaterdagavond 6 juni rond 20.25 uur was een grote brand ontstaan in een schuur aan de Molenstraat in Born. Het gaat om een schuur achter een woonhuis die in lichterlaaie stond. Door het de brand komt kwam veel rook vrij. Hoe de brand in schuur is onstaan is nog...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!