donderdag, januari 27, 2022
6.9 C
Rotterdam
donderdag 27 januari 2022

Politie houdt Rotterdammer en Pool aan na gijzeling in woning Zutphen

- advertentie -

Zutphen – De politie heeft zondagmiddag met succes een gijzeling in een woning  kunnen beëindigen. Daarbij is een vrouw bevrijd en zijn twee mannen een 24-jarige Rotterdammer en een 25-jarige Poolse man aangehouden. Agenten dachten dat de mannen vuurwapens bij zich zouden hebben dus gingen met getrokken wapens naar binnen. In de woning werd de Poolse man aangetroffen en buiten iets verderop kon de Rotterdammer worden aangehouden. In het huis zijn twee vuurwapens aangetroffen.

De vrouw werd tegen haar zin vastgehouden in de woning, agenten vonden haar in de woning met een hoofdwond. Ze is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De NOS schrijft dat de Poolse man volgens buurtbewoners de bewoner van het huis is, hij zou daar wonen met twee kinderen zonder partner. De politie geeft aan nog geen verdere mededelingen te kunnen doen.

View this post on Instagram

GIJZELING WONING // Vanmorgen kwam er een melding binnen van een gijzelingssituatie die plaats zou vinden in een woning in de wijk. De situatie was complex o.a. omdat er over een vuurwapen werd gesproken. Enige tijd later hielden collega's van ons team met getrokken #vuurwapen een 24 jarige man uit Rotterdam aan. De #aanhouding vond plaats op de Jan Vermeerstraat. (Foto 1) Tijdens deze aanhouding stonden er al collega's bij een huis aan de Donker Curtiusstraat. In samenwerking met het #arrestatieteam werd in de woning een 25 jarige Pool aangehouden. (Foto 2) Naast de aanhouding konden wij een vrouw bevrijden die in de woning werd vastgehouden door de verdachten. De vrouw bleek gewond en moest behandeld worden door de #ambulance. (Foto 3 – let op: Eén van de ambulancemedewerkers is oud wijkagent Jeroen!😉) Tijdens deze hele actie werden 2 vuurwapens aangetroffen die natuurlijk in beslag zijn genomen. We zijn blij dat de vrouw vrij is, dat de verdachten vast zitten en dat de vuurwapens van de straat zijn. Trots op ons team!!🙌💪 #gijzeling #zutphen #waterkwartier #zondag #vroegedienst #politie #police #instacop #wijkagent #strijders #dsi #samensterk

A post shared by Marien en Hedy (@politie_waterkwartier_zutphen) on

 

- Advertisement -
spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,124VolgersVolg
- advertentie -