Vijfde overledene gevonden bij Scheveningse strand

dinsdag 12 mei 2020 11:35

Den Haag – Dinsdagochtend 12 mei hebben hulpdiensten nog eens drie lichamen gevonden bij het Scheveningse strand. Hiermee komt het totaal aantal slachtoffers op vijf te staan.

Sinds gisteravond raakten meerdere mensen vermist in zee, waarna een grote zoekactie werd opgezet. Al snel werden zeven personen gered, waarvan twee al waren overleden. Pogingen tot reanimatie mochten niet meer baten.

Omdat er informatie binnenkwam dat er meer mensen nog vermist waren, werd de zoekactie voortgezet. De actie werd belemmerd door de harde wind, stroming en zeeschuim. Bij het vallen van de duisternis werd het zoeken gestaakt. Bij het eerste daglicht is de zoekactie direct herstart en zijn er deze ochtend nog eens drie lichamen aangetroffen. Het laatste lichaam is vooralsnog niet geborgen. Het is vooralsnog onduidelijk of er nog meer mensen vermist zijn en dat wordt nader onderzocht.

De slachtoffers waren allemaal onderdeel van verschillende groepjes watersporters die door nog onbekende reden gelijktijdig in de problemen zijn gekomen. Op het strand zijn vandaag nabestaanden bijeen gekomen om steun bij elkaar te zoeken. De verslagenheid en het verdriet is groot. Op het strand en de surfschool waar twee van de slachtoffers instructeurs waren, zijn bloemen neergelegd.


Foto: Remco Gerritsen

 

0 reacties

Vijfde overledene gevonden bij Scheveningse strand
Schrijver:

 

 

Den Haag – Dinsdagochtend 12 mei hebben hulpdiensten nog eens drie lichamen gevonden bij het Scheveningse strand. Hiermee komt het totaal aantal slachtoffers op vijf te staan.

Sinds gisteravond raakten meerdere mensen vermist in zee, waarna een grote zoekactie werd opgezet. Al snel werden zeven personen gered, waarvan twee al waren overleden. Pogingen tot reanimatie mochten niet meer baten.

Omdat er informatie binnenkwam dat er meer mensen nog vermist waren, werd de zoekactie voortgezet. De actie werd belemmerd door de harde wind, stroming en zeeschuim. Bij het vallen van de duisternis werd het zoeken gestaakt. Bij het eerste daglicht is de zoekactie direct herstart en zijn er deze ochtend nog eens drie lichamen aangetroffen. Het laatste lichaam is vooralsnog niet geborgen. Het is vooralsnog onduidelijk of er nog meer mensen vermist zijn en dat wordt nader onderzocht.

De slachtoffers waren allemaal onderdeel van verschillende groepjes watersporters die door nog onbekende reden gelijktijdig in de problemen zijn gekomen. Op het strand zijn vandaag nabestaanden bijeen gekomen om steun bij elkaar te zoeken. De verslagenheid en het verdriet is groot. Op het strand en de surfschool waar twee van de slachtoffers instructeurs waren, zijn bloemen neergelegd.


Foto: Remco Gerritsen

 

Uitslaande brand legt schuur in as Molenstraat Born

Uitslaande brand legt schuur in as Molenstraat Born

Born - Zaterdagavond 6 juni rond 20.25 uur was een grote brand ontstaan in een schuur aan de Molenstraat in Born. Het gaat om een schuur achter een woonhuis die in lichterlaaie stond. Door het de brand komt kwam veel rook vrij. Hoe de brand in schuur is onstaan is nog...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!