Tientallen dieren uit verwaarloosde Rotterdamse woning gehaald

woensdag 13 mei 2020 21:06

Rotterdam – De politie heeft vorige week tientallen dieren gered uit een woning in Rotterdam-West. Agenten gingen af op een melding van stankoverlast door de GGD.

Medewerkers van de GGD riepen de hulp in van de politie om een kijkje te nemen bij de desbetreffende woning. Hier zou sprake zijn van een behoorlijke stankoverlast.

Toen agenten ter plaatse kwamen, wilde de bewoner niet in gesprek gaan. Op de achtergrond hoorden zij een hond blaffen. Gezien de omstandigheden werd een machtiging geregeld en konden agenten alsnog de woning binnengaan. Binnen troffen agenten een ernstig vervuilde woningen aan met daarin drie honden een 22 katten, waarvan sommige nog kitten. Bij verdere doorzoeking werden ook nog twee honden aan die al geruime tijd waren overleden.

Gezien de situatie besloot de Officier van Justitie om alle dieren in beslag te nemen. Voor de bewoner is passende hulp gezorgd door de crisisdienst. Naast het hulpverleningstraject is de dierenpolitie een strafrechtelijk onderzoek gestart. De dieren zijn inmiddels elders ondergebracht.


Bron foto: Politie Rotterdam

 

0 reacties

Tientallen dieren uit verwaarloosde Rotterdamse woning gehaald
Schrijver:

 

 

Rotterdam – De politie heeft vorige week tientallen dieren gered uit een woning in Rotterdam-West. Agenten gingen af op een melding van stankoverlast door de GGD.

Medewerkers van de GGD riepen de hulp in van de politie om een kijkje te nemen bij de desbetreffende woning. Hier zou sprake zijn van een behoorlijke stankoverlast.

Toen agenten ter plaatse kwamen, wilde de bewoner niet in gesprek gaan. Op de achtergrond hoorden zij een hond blaffen. Gezien de omstandigheden werd een machtiging geregeld en konden agenten alsnog de woning binnengaan. Binnen troffen agenten een ernstig vervuilde woningen aan met daarin drie honden een 22 katten, waarvan sommige nog kitten. Bij verdere doorzoeking werden ook nog twee honden aan die al geruime tijd waren overleden.

Gezien de situatie besloot de Officier van Justitie om alle dieren in beslag te nemen. Voor de bewoner is passende hulp gezorgd door de crisisdienst. Naast het hulpverleningstraject is de dierenpolitie een strafrechtelijk onderzoek gestart. De dieren zijn inmiddels elders ondergebracht.


Bron foto: Politie Rotterdam

 

Uitslaande brand legt schuur in as Molenstraat Born

Uitslaande brand legt schuur in as Molenstraat Born

Born - Zaterdagavond 6 juni rond 20.25 uur was een grote brand ontstaan in een schuur aan de Molenstraat in Born. Het gaat om een schuur achter een woonhuis die in lichterlaaie stond. Door het de brand komt kwam veel rook vrij. Hoe de brand in schuur is onstaan is nog...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!