dinsdag, oktober 20, 2020

Burgemeester Leidschendam-Voorburg legt gebiedsverboden op in strijd tegen onrust

Leidschendam – Burgemeester Klaas Tigelaar heeft vanwege de aanhoudende onrust in verschillende wijken in Leidschendam gebiedsverboden opgelegd aan zes personen gedurende drie maanden. Het zestal is geregeld in beeld gekomen bij de politie.

Al voor enkele weken heerst er onrust in de wijken de Prinsenhof, de Heuvel en Amstelwijk. Inmiddels zijn er twaalf voertuigen en meerdere containers in brand gestoken. Ook worden mensen op straat geïntimideerd en lastiggevallen door jongeren die op straat rondhangen. Ondanks geïntensiveerde surveillances van politie, maar ook het moskeebestuur en bewoners, zijn de branden nog niet opgehouden. In de nacht van dinsdag op woensdag gingen er nog twee auto’s in vlammen op.

Reactie Burgemeester
Burgemeester Tigelaar: ”We zijn de afgelopen weken samen met de politie continu bezig geweest met het aanhouden en staande houden van mensen en het uitdelen van boetes. Er is door de politie gesproken met de ouders van minderjarige jongeren die erbij betrokken zijn en overtreders worden aangepakt. Toch zijn er nog steeds branden en incidenten. Daarom heb ik nu besloten tot de vergaande vrijheidsbeperkende maatregel van het opleggen van een gebiedsverbod voor zes personen.”

Volgens de burgemeester zijn deze zes personen herhaaldelijk in beeld bij de politie als het gaat om verstoring van de openbare orde en dragen bij aan de onrust. “Het criminele gedrag, brandstichting, vandalisme en onrust in de wijk moet stoppen. Hoewel niet zichtbaar voor iedereen, werken we daar keihard aan. Wij rusten niet tot de rust weer terug gekeerd is in de wijk. Ik roep iedereen ook op om dat wat ze zien en weten te melden, desnoods anoniem.”

Politiemaatregelen
Ook voor de politie heeft de aanpak van de incidenten in Leidschendam de hoogste prioriteit. Zo is de inzet en de aanwezigheid van de politie in Leidschendam flink opgevoerd. De politie voert extra surveillance uit en er zijn camera’s opgehangen voor meer toezicht. De afgelopen weken zijn er tientallen boetes uitgedeeld.

De gemeente laat weten dat het opsporingsonderzoek naar de daders van de brandstichtingen in volle gang is: “Elke brand wordt grondig en afzonderlijk onderzocht. De branden worden geanalyseerd en er vindt uitgebreid sporenonderzoek plaats. Daarnaast doet de politie buurtonderzoek en worden camerabeelden onderzocht.”


Overzichtskaart

In de kaart zijn geverifieerde branden opgenomen. Voor de container- en buitenbranden ligt het werkelijke aantal vermoedelijk hoger.

Related Articles

Fietsster gewond na aanrijding in Berkel en Rodenrijs

Berkel en Rodenrijs – Maandag 19 oktober is een fietsster gewond geraakt na een aanrijding op de rotonde van de Boterdorpseweg met Berkelsepoort. Het ongeval...

Twaalf jaar cel en TBS voor Rotterdamse die 73-jarige buurman doodstak

Rotterdam - Een 52-jarige vrouw uit Rotterdam is vandaag veroordeeld tot een celstraf van twaalf jaar en TBS voor de moord op een 73-jarige...

Eerste coronapatiënt vervoerd met “coronahelikopter” van Rotterdam naar Almelo

Maandagmiddag is vanaf het Erasmus MC in Rotterdam voor het eerst in de tweede golf een coronapatiënt per helikopter verplaatst naar een andere ziekenhuis....

Laatste Nieuws

Fietsster gewond na aanrijding in Berkel en Rodenrijs

Berkel en Rodenrijs – Maandag 19 oktober is een fietsster gewond geraakt na een aanrijding op de rotonde van de Boterdorpseweg met Berkelsepoort. Het ongeval...

Twaalf jaar cel en TBS voor Rotterdamse die 73-jarige buurman doodstak

Rotterdam - Een 52-jarige vrouw uit Rotterdam is vandaag veroordeeld tot een celstraf van twaalf jaar en TBS voor de moord op een 73-jarige...

Eerste coronapatiënt vervoerd met “coronahelikopter” van Rotterdam naar Almelo

Maandagmiddag is vanaf het Erasmus MC in Rotterdam voor het eerst in de tweede golf een coronapatiënt per helikopter verplaatst naar een andere ziekenhuis....

Auto’s gestolen bij woning inbraak Ajaxstraat Rotterdam, verdachten aangehouden

Rotterdam - Agenten hebben zondagmorgen 18 oktober twee 27-jarige Rotterdammers aangehouden nadat zij in een auto reden die gestolen bleek te zijn. De auto...

RET gaat reizigers helpen drukte in te schatten

Rotterdam – De RET is gestart met het aanbieden van een drukte-indicator in de reisplanner op RET.nl en in de Real Time App. Met...

Stay Connected

9,057FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg