woensdag, april 14, 2021
2.4 C
Rotterdam
woensdag 14 april 2021

Burgemeester Leidschendam-Voorburg legt gebiedsverboden op in strijd tegen onrust

Leidschendam – Burgemeester Klaas Tigelaar heeft vanwege de aanhoudende onrust in verschillende wijken in Leidschendam gebiedsverboden opgelegd aan zes personen gedurende drie maanden. Het zestal is geregeld in beeld gekomen bij de politie.

Al voor enkele weken heerst er onrust in de wijken de Prinsenhof, de Heuvel en Amstelwijk. Inmiddels zijn er twaalf voertuigen en meerdere containers in brand gestoken. Ook worden mensen op straat geïntimideerd en lastiggevallen door jongeren die op straat rondhangen. Ondanks geïntensiveerde surveillances van politie, maar ook het moskeebestuur en bewoners, zijn de branden nog niet opgehouden. In de nacht van dinsdag op woensdag gingen er nog twee auto’s in vlammen op.

Reactie Burgemeester
Burgemeester Tigelaar: ”We zijn de afgelopen weken samen met de politie continu bezig geweest met het aanhouden en staande houden van mensen en het uitdelen van boetes. Er is door de politie gesproken met de ouders van minderjarige jongeren die erbij betrokken zijn en overtreders worden aangepakt. Toch zijn er nog steeds branden en incidenten. Daarom heb ik nu besloten tot de vergaande vrijheidsbeperkende maatregel van het opleggen van een gebiedsverbod voor zes personen.”

Volgens de burgemeester zijn deze zes personen herhaaldelijk in beeld bij de politie als het gaat om verstoring van de openbare orde en dragen bij aan de onrust. “Het criminele gedrag, brandstichting, vandalisme en onrust in de wijk moet stoppen. Hoewel niet zichtbaar voor iedereen, werken we daar keihard aan. Wij rusten niet tot de rust weer terug gekeerd is in de wijk. Ik roep iedereen ook op om dat wat ze zien en weten te melden, desnoods anoniem.”

Politiemaatregelen
Ook voor de politie heeft de aanpak van de incidenten in Leidschendam de hoogste prioriteit. Zo is de inzet en de aanwezigheid van de politie in Leidschendam flink opgevoerd. De politie voert extra surveillance uit en er zijn camera’s opgehangen voor meer toezicht. De afgelopen weken zijn er tientallen boetes uitgedeeld.

De gemeente laat weten dat het opsporingsonderzoek naar de daders van de brandstichtingen in volle gang is: “Elke brand wordt grondig en afzonderlijk onderzocht. De branden worden geanalyseerd en er vindt uitgebreid sporenonderzoek plaats. Daarnaast doet de politie buurtonderzoek en worden camerabeelden onderzocht.”


Overzichtskaart

In de kaart zijn geverifieerde branden opgenomen. Voor de container- en buitenbranden ligt het werkelijke aantal vermoedelijk hoger.

Related Articles

Samenvatting persconferentie corona 13 april 2021 : “Geen versoepelingen, wel buitenschoolse opvang weer open”

0
Op dinsdagavond 13 april 2021 hebben demissionair-minister Hugo de Jonge en premier Mark Rutte een...

Man die vrouw probeerde om te brengen in ziekenhuis Gouda veroordeeld tot celstraf en TBS

0
Gouda - De rechtbank in Den Haag heeft acht jaar celstraf en TBS met dwangverpleging...

Twee gewonden bij ongeval Langenhorst Rotterdam

0
Rotterdam - Op de Langenhorst in Rotterdam zijn dinsdagmorgen twee personen gewond geraakt bij een...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Stakingsdreiging Rotterdamse haven afgewend

Stakingsdreiging Rotterdamse haven afgewend [...]

Poster boze sheriff op winkelruiten in Hoek van Holland

Poster boze sheriff op winkelruiten in Hoek van Holland [...]

OurDomain bereikt hoogste punt

OurDomain bereikt hoogste punt [...]

1800 nieuwe fietsparkeerplaatsen in Rotterdam

1800 nieuwe fietsparkeerplaatsen in Rotterdam [...]

8 miljoen voor kankeronderzoek in Erasmus MC

8 miljoen voor kankeronderzoek in Erasmus MC [...]

Stay Connected

9,380FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg