Burgemeester Leidschendam-Voorburg legt gebiedsverboden op in strijd tegen onrust

Date:

Share post:

- Advertisement -

Leidschendam – Burgemeester Klaas Tigelaar heeft vanwege de aanhoudende onrust in verschillende wijken in Leidschendam gebiedsverboden opgelegd aan zes personen gedurende drie maanden. Het zestal is geregeld in beeld gekomen bij de politie.

Al voor enkele weken heerst er onrust in de wijken de Prinsenhof, de Heuvel en Amstelwijk. Inmiddels zijn er twaalf voertuigen en meerdere containers in brand gestoken. Ook worden mensen op straat geïntimideerd en lastiggevallen door jongeren die op straat rondhangen. Ondanks geïntensiveerde surveillances van politie, maar ook het moskeebestuur en bewoners, zijn de branden nog niet opgehouden. In de nacht van dinsdag op woensdag gingen er nog twee auto’s in vlammen op.

Reactie Burgemeester
Burgemeester Tigelaar: ”We zijn de afgelopen weken samen met de politie continu bezig geweest met het aanhouden en staande houden van mensen en het uitdelen van boetes. Er is door de politie gesproken met de ouders van minderjarige jongeren die erbij betrokken zijn en overtreders worden aangepakt. Toch zijn er nog steeds branden en incidenten. Daarom heb ik nu besloten tot de vergaande vrijheidsbeperkende maatregel van het opleggen van een gebiedsverbod voor zes personen.”

Volgens de burgemeester zijn deze zes personen herhaaldelijk in beeld bij de politie als het gaat om verstoring van de openbare orde en dragen bij aan de onrust. “Het criminele gedrag, brandstichting, vandalisme en onrust in de wijk moet stoppen. Hoewel niet zichtbaar voor iedereen, werken we daar keihard aan. Wij rusten niet tot de rust weer terug gekeerd is in de wijk. Ik roep iedereen ook op om dat wat ze zien en weten te melden, desnoods anoniem.”

Politiemaatregelen
Ook voor de politie heeft de aanpak van de incidenten in Leidschendam de hoogste prioriteit. Zo is de inzet en de aanwezigheid van de politie in Leidschendam flink opgevoerd. De politie voert extra surveillance uit en er zijn camera’s opgehangen voor meer toezicht. De afgelopen weken zijn er tientallen boetes uitgedeeld.

De gemeente laat weten dat het opsporingsonderzoek naar de daders van de brandstichtingen in volle gang is: “Elke brand wordt grondig en afzonderlijk onderzocht. De branden worden geanalyseerd en er vindt uitgebreid sporenonderzoek plaats. Daarnaast doet de politie buurtonderzoek en worden camerabeelden onderzocht.”


Overzichtskaart

In de kaart zijn geverifieerde branden opgenomen. Voor de container- en buitenbranden ligt het werkelijke aantal vermoedelijk hoger.

- Advertisement -

Gerelateerd