Reddingsbrigade niet meer actief op zoek naar vijfde slachtoffer surfdrama Scheveningen

Date:

Share post:

- Advertisement -

Den Haag – De hulpdiensten, marine en reddingsbrigade zijn gestopt met het actief zoeken naar het vijfde slachtoffer van het surfdrama in Scheveningen wat zich afgelopen maandagavond afspeelde. Het zoekgebied is te groot geworden.

Maandagavond 11 mei kwamen meerdere surfers in problemen, waarna een grote reddingsactie op touw werd gezet. Al snel werden meerdere personen uit het water gehaald, waarvan twee personen al waren overleden. Uit de informatie van de geredde mensen bleek dat er nog drie personen vermist waren.

De volgende dag werden er nog eens twee lichamen geborgen. Het laatste slachtoffer werd ook waargenomen, maar werd uit het oog verloren. Sindsdien is er dagenlang intensief gezocht met verschillende middelen. Ook de Marine kwam met duikers en speciale apparatuur, maar helaas zonder succes. Inmiddels is het vijf dagen later en is het zoekgebied door de wisselende stromingen en getijden te groot geworden om gericht te kunnen zoeken. Hierop is besloten te stoppen met het actief zoeken naar het laatste slachtoffer.

Uiteraard rukt de reddingsbrigade wel uit bij waarnemingen. Daarom is ook de oproep gedaan aan alle gebruikers van de Noordzee om uit te blijven kijken en iets te melden zodra zij iets waarnemen.

‘Overtreffende trap van verdriet’
Inmiddels heeft Interim-burgemeester Remkes gereageerd in een persbericht: ‘Dit is onvoorstelbaar verdrietig. Vier families hebben het slechtste en meest gevreesde nieuws gekregen dat er bestaat en moeten afscheid nemen van hun geliefde zoon, kleinzoon, broer en neef. Eén familie leeft daarbovenop nog steeds in onzekerheid; ook hun geliefde kind is overleden maar nog niet gevonden ondanks alle inspanningen. Als er een overtreffende trap van verdriet bestaat dan geldt dat hier.’

Onderzoek gestart
Inmiddels is ook het onderzoek gestart dat hopelijk een verklaring kan geven op de vraag hoe zulke ervaren watersporters alsnog konden worden overvallen. Naast de rapportages van de hulpdiensten ter plaatse worden ook experts uit verschillende wetenschappen geraadpleegd om kennis te vergaren met betrekking tot o.a. de meteorologie, biologie en stroming & getijden.

- Advertisement -

Gerelateerd