dinsdag, april 13, 2021
9.7 C
Rotterdam
dinsdag 13 april 2021

Reddingsbrigade niet meer actief op zoek naar vijfde slachtoffer surfdrama Scheveningen

Den Haag – De hulpdiensten, marine en reddingsbrigade zijn gestopt met het actief zoeken naar het vijfde slachtoffer van het surfdrama in Scheveningen wat zich afgelopen maandagavond afspeelde. Het zoekgebied is te groot geworden.

Maandagavond 11 mei kwamen meerdere surfers in problemen, waarna een grote reddingsactie op touw werd gezet. Al snel werden meerdere personen uit het water gehaald, waarvan twee personen al waren overleden. Uit de informatie van de geredde mensen bleek dat er nog drie personen vermist waren.

De volgende dag werden er nog eens twee lichamen geborgen. Het laatste slachtoffer werd ook waargenomen, maar werd uit het oog verloren. Sindsdien is er dagenlang intensief gezocht met verschillende middelen. Ook de Marine kwam met duikers en speciale apparatuur, maar helaas zonder succes. Inmiddels is het vijf dagen later en is het zoekgebied door de wisselende stromingen en getijden te groot geworden om gericht te kunnen zoeken. Hierop is besloten te stoppen met het actief zoeken naar het laatste slachtoffer.

Uiteraard rukt de reddingsbrigade wel uit bij waarnemingen. Daarom is ook de oproep gedaan aan alle gebruikers van de Noordzee om uit te blijven kijken en iets te melden zodra zij iets waarnemen.

‘Overtreffende trap van verdriet’
Inmiddels heeft Interim-burgemeester Remkes gereageerd in een persbericht: ‘Dit is onvoorstelbaar verdrietig. Vier families hebben het slechtste en meest gevreesde nieuws gekregen dat er bestaat en moeten afscheid nemen van hun geliefde zoon, kleinzoon, broer en neef. Eén familie leeft daarbovenop nog steeds in onzekerheid; ook hun geliefde kind is overleden maar nog niet gevonden ondanks alle inspanningen. Als er een overtreffende trap van verdriet bestaat dan geldt dat hier.’

Onderzoek gestart
Inmiddels is ook het onderzoek gestart dat hopelijk een verklaring kan geven op de vraag hoe zulke ervaren watersporters alsnog konden worden overvallen. Naast de rapportages van de hulpdiensten ter plaatse worden ook experts uit verschillende wetenschappen geraadpleegd om kennis te vergaren met betrekking tot o.a. de meteorologie, biologie en stroming & getijden.

Related Articles

Twee gewonden bij ongeval Langenhorst Rotterdam

0
Rotterdam - Op de Langenhorst in Rotterdam zijn dinsdagmorgen twee personen gewond geraakt bij een...

Gewapende mannen overvallen woning Geraniumstraat Rotterdam

0
Rotterdam - Twee gewapende mannen hebben vanmorgen een woning overvallen aan de Geraniumstraat in Rotterdam...

Man (18) zwaargewond na steekpartij bij Rinze Koopmanstraat in Rotterdam

0
Rotterdam - Een man is maandagavond zwaargewond geraakt bij een steekpartij bij de Rinze Koopmansstraat...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Gewapende overval op woning in Rotterdam-Feijenoord

Gewapende overval op woning in Rotterdam-Feijenoord [...]

Het aantal 80-plussers in 2050 meer dan verdubbeld

Het aantal 80-plussers in 2050 meer dan verdubbeld [...]

Keeper Marsman verruilt Feyenoord voor Inter Miami CF

Keeper Marsman verruilt Feyenoord voor Inter Miami CF [...]

Kabinet bekijkt per week of terrassen open kunnen

Kabinet bekijkt per week of terrassen open kunnen [...]

Man zwaargewond na steekpartij in Rinze Koopmansstraat

Man zwaargewond na steekpartij in Rinze Koopmansstraat [...]

Stay Connected

9,380FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg