Rotterdamse motorrijder aangehouden in Barendrecht na dollemansrit

Date:

Deel bericht:

Barendrecht – Zondagmiddag is een Rotterdammer aangehouden nadat hij een betrokkene van een ongeval lastig viel. Daarna ontstond een lange achtervolging tussen de politie en de man, waarbij wilde capriolen werden uitgehaald en een handhaver werd aangereden. De politie heeft dit vandaag bekend gemaakt.

Rond 17.00 uur werd de politie gealarmeerd voor een verkeersongeval tussen een auto en motor op de Noordersingel. Tijdens de afhandeling van de schade, ontstond een woordenwisseling tussen motorrijders en automobilisten die zich ermee wilden bemoeien. Agenten hebben hun weggestuurd, maar de verdachte bleef op een afstand wachten. Zodra de automobilist weg reed, ging de man hem achterna.

- Advertisement -

De automobilist had al gauw in de gaten dat hij gevolgd werd en besloot terug te keren naar de plek van het ongeval, waar de agenten nog ter plaatse waren. De motorrijder reed hierop tegen het verkeer van de Meerwedesingel in een fietspad op en verdween via de straat Bergen tussen de bedrijfspanden.

Agenten deelden de informatie met eenheden in de buurt en de handhavers die op dat moment ook werkzaam waren. Een van hen die met zijn fiets op het bedrijventerrein aanwezig was, spotte hem in een steeg bij een bouwmarkt. In zijn haast om weg te komen, reed de verdachte tegen de fiets van de handhaver aan. Die raakte daarbij gewond aan zijn hand, zijn kleding en dienstfiets raakten flink beschadigd.

De verdachte zette zijn vlucht op hoge snelheid voort over de Verbindingsweg, door de bussluis, over de Voorweg en toen via een fietspad en een busbaan de IJsselmondse Randweg op. Hij reed hard door rood de Schaapherdersweg op en net over het kruispunt eindigde zijn dollemansrit. Toen hij over het gras het fietspad weer op wilde scheuren, hield de motor het voor gezien. Met twee lekke banden en gedeukte velgen moest hij opgeven en konden de agenten, die er vanwege het roekeloze rijgedrag niet vlak achter reden, hem alsnog aanhouden.

De motor van de 23-jarige Rotterdammer is in beslag genomen. Welke andere consequenties deze dollemansrit voor de Rotterdammer heeft, heeft de politie verder niet bekend gemaakt.


Beeld: Politie

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Rijksweg A15 bij Barendrecht deels afgesloten na ongeval

Barendrecht - Maandag 18 maart is de hoofdbaan van de Rijksweg A15 in één rijrichting rond het middaguur...

Vier mannen gezocht na woningoverval aan Alblas in Barendrecht

Barendrecht - De Politie is op zoek naar vier mannen, nadat zij een overval pleegden op een woning...

Jongens van 15 en meisje van 13 aangehouden na berovingen in Barendrecht

Barendrecht - Kort nadat twee meisjes op 13 maart in Barendrecht van hun telefoons waren beroofd, heeft de...

Parkeergarage onder de rook na mogelijke inbraak Van der Vormhaven Barendrecht

Barendrecht - Onbevoegde personen hebben zaterdagavond een parkeergarage aan de Van der Vormhaven in Barendrecht betreden. Op camerabeelden...