donderdag, augustus 5, 2021
17.3 C
Rotterdam
donderdag 5 augustus 2021

Rotterdamse motorrijder aangehouden in Barendrecht na dollemansrit

Barendrecht – Zondagmiddag is een Rotterdammer aangehouden nadat hij een betrokkene van een ongeval lastig viel. Daarna ontstond een lange achtervolging tussen de politie en de man, waarbij wilde capriolen werden uitgehaald en een handhaver werd aangereden. De politie heeft dit vandaag bekend gemaakt.

Rond 17.00 uur werd de politie gealarmeerd voor een verkeersongeval tussen een auto en motor op de Noordersingel. Tijdens de afhandeling van de schade, ontstond een woordenwisseling tussen motorrijders en automobilisten die zich ermee wilden bemoeien. Agenten hebben hun weggestuurd, maar de verdachte bleef op een afstand wachten. Zodra de automobilist weg reed, ging de man hem achterna.

De automobilist had al gauw in de gaten dat hij gevolgd werd en besloot terug te keren naar de plek van het ongeval, waar de agenten nog ter plaatse waren. De motorrijder reed hierop tegen het verkeer van de Meerwedesingel in een fietspad op en verdween via de straat Bergen tussen de bedrijfspanden.

Agenten deelden de informatie met eenheden in de buurt en de handhavers die op dat moment ook werkzaam waren. Een van hen die met zijn fiets op het bedrijventerrein aanwezig was, spotte hem in een steeg bij een bouwmarkt. In zijn haast om weg te komen, reed de verdachte tegen de fiets van de handhaver aan. Die raakte daarbij gewond aan zijn hand, zijn kleding en dienstfiets raakten flink beschadigd.

De verdachte zette zijn vlucht op hoge snelheid voort over de Verbindingsweg, door de bussluis, over de Voorweg en toen via een fietspad en een busbaan de IJsselmondse Randweg op. Hij reed hard door rood de Schaapherdersweg op en net over het kruispunt eindigde zijn dollemansrit. Toen hij over het gras het fietspad weer op wilde scheuren, hield de motor het voor gezien. Met twee lekke banden en gedeukte velgen moest hij opgeven en konden de agenten, die er vanwege het roekeloze rijgedrag niet vlak achter reden, hem alsnog aanhouden.

De motor van de 23-jarige Rotterdammer is in beslag genomen. Welke andere consequenties deze dollemansrit voor de Rotterdammer heeft, heeft de politie verder niet bekend gemaakt.


Beeld: Politie

Related Articles

Auto’s verwoest door brand Pallieterburg Capelle aan den IJssel (video)

0
Capelle aan den IJssel - Rond 02.00 uur werden bewoners in de omgeving van de...

Overval op cash free winkel Domino’s pizza Waddinxveen

0
Waddinxveen - Een nog onbekende verdachte heeft woensdagavond rond kwart voor twaalf de Domino's pizza...

Mobiele politiepost in Rotterdam-zuid na recente schietincidenten

0
Rotterdam - De politie plaatst komende dagen een mobiele politiepost in de wijk Feyenoord. Dit...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Drie auto’s in Capelle in vlammen op, twee aanhoudingen

Drie auto’s in Capelle in vlammen op, twee aanhoudingen [...]

Er is in Rotterdam nog 321.000 m2 aan daken te vergroenen

Er is in Rotterdam nog 321.000 m2 aan daken te vergroenen [...]

Politie R'dam richt zich op aanpak recente schietpartijen

Politie R'dam richt zich op aanpak recente schietpartijen [...]

Nieuwe Krajicek Playground in Rotterdam-Delfshaven geopend

Nieuwe Krajicek Playground in Rotterdam-Delfshaven geopend [...]

Rotterdam wil daken isoleren met schapenwol

Rotterdam wil daken isoleren met schapenwol [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,013VolgersVolg