dinsdag, april 13, 2021
9.7 C
Rotterdam
dinsdag 13 april 2021

Rotterdamse motorrijder aangehouden in Barendrecht na dollemansrit

Barendrecht – Zondagmiddag is een Rotterdammer aangehouden nadat hij een betrokkene van een ongeval lastig viel. Daarna ontstond een lange achtervolging tussen de politie en de man, waarbij wilde capriolen werden uitgehaald en een handhaver werd aangereden. De politie heeft dit vandaag bekend gemaakt.

Rond 17.00 uur werd de politie gealarmeerd voor een verkeersongeval tussen een auto en motor op de Noordersingel. Tijdens de afhandeling van de schade, ontstond een woordenwisseling tussen motorrijders en automobilisten die zich ermee wilden bemoeien. Agenten hebben hun weggestuurd, maar de verdachte bleef op een afstand wachten. Zodra de automobilist weg reed, ging de man hem achterna.

De automobilist had al gauw in de gaten dat hij gevolgd werd en besloot terug te keren naar de plek van het ongeval, waar de agenten nog ter plaatse waren. De motorrijder reed hierop tegen het verkeer van de Meerwedesingel in een fietspad op en verdween via de straat Bergen tussen de bedrijfspanden.

Agenten deelden de informatie met eenheden in de buurt en de handhavers die op dat moment ook werkzaam waren. Een van hen die met zijn fiets op het bedrijventerrein aanwezig was, spotte hem in een steeg bij een bouwmarkt. In zijn haast om weg te komen, reed de verdachte tegen de fiets van de handhaver aan. Die raakte daarbij gewond aan zijn hand, zijn kleding en dienstfiets raakten flink beschadigd.

De verdachte zette zijn vlucht op hoge snelheid voort over de Verbindingsweg, door de bussluis, over de Voorweg en toen via een fietspad en een busbaan de IJsselmondse Randweg op. Hij reed hard door rood de Schaapherdersweg op en net over het kruispunt eindigde zijn dollemansrit. Toen hij over het gras het fietspad weer op wilde scheuren, hield de motor het voor gezien. Met twee lekke banden en gedeukte velgen moest hij opgeven en konden de agenten, die er vanwege het roekeloze rijgedrag niet vlak achter reden, hem alsnog aanhouden.

De motor van de 23-jarige Rotterdammer is in beslag genomen. Welke andere consequenties deze dollemansrit voor de Rotterdammer heeft, heeft de politie verder niet bekend gemaakt.


Beeld: Politie

Related Articles

Twee gewonden bij ongeval Langenhorst Rotterdam

0
Rotterdam - Op de Langenhorst in Rotterdam zijn dinsdagmorgen twee personen gewond geraakt bij een...

Gewapende mannen overvallen woning Geraniumstraat Rotterdam

0
Rotterdam - Twee gewapende mannen hebben vanmorgen een woning overvallen aan de Geraniumstraat in Rotterdam...

Man (18) zwaargewond na steekpartij bij Rinze Koopmanstraat in Rotterdam

0
Rotterdam - Een man is maandagavond zwaargewond geraakt bij een steekpartij bij de Rinze Koopmansstraat...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Gewapende overval op woning in Rotterdam-Feijenoord

Gewapende overval op woning in Rotterdam-Feijenoord [...]

Het aantal 80-plussers in 2050 meer dan verdubbeld

Het aantal 80-plussers in 2050 meer dan verdubbeld [...]

Keeper Marsman verruilt Feyenoord voor Inter Miami CF

Keeper Marsman verruilt Feyenoord voor Inter Miami CF [...]

Kabinet bekijkt per week of terrassen open kunnen

Kabinet bekijkt per week of terrassen open kunnen [...]

Man zwaargewond na steekpartij in Rinze Koopmansstraat

Man zwaargewond na steekpartij in Rinze Koopmansstraat [...]

Stay Connected

9,380FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg