Geen avondklok in Leidschendam, wel preventief fouilleren en investeringsprogramma

Date:

Deel bericht:

Leidschendam – Maandagavond 18 mei heeft de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg een spoeddebat gehouden over de aanhoudende onrust in wijken De Heuvel, Prinsenhof en de Amstelwijk.

Al wekenlang heerst er wetteloosheid in enkele wijken die zich uit in vandalisme, autobranden, provocatie en intimidatie. Ondanks een opgeschroefde politiecapaciteit houdt de onrust nog altijd aan. Afgelopen nacht ging de dertiende auto in vlammen op. Veel bewoners voelen zich onveilig en durven ’s nachts niet meer over straat.

- Advertisement -

Vanavond hield de gemeenteraad een spoeddebat en afgelopen week is er al veel gediscussieerd over voorgenomen plannen, zoals het preventief fouilleren van mensen en een avondklok in de betreffende wijken. Ook werden tijdens de vergadering enkele andere plannen besproken die resultaat moeten halen op de korte termijn, maar ook op de langere termijn.

Stemming
Even voor middernacht kwam de stemming tot een einde. Hieruit werd het merendeel van de moties aangenomen. Het notoire plan van een avondklok werd met een ruime meerderheid van de raad verworpen. Het preventief fouilleren werd echter wel aangenomen en ook zal er worden geïnvesteerd in de buurtpreventieteams in de vorm van werving, training en uitrusting. Ook is een motie aangenomen om de gouden tip die naar de dader(s) leidt, te belonen.

Een belangrijke motie die is aangenomen, is het versterkingsprogramma Prinsenhof. Door langdurig te investeren in de wijk, wil de gemeente het probleem bij de kern aanpakken. Ook zullen betrokken partijen nader worden gebracht om tot oplossingen te komen.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Uitslaande flatbrand aan Arrheniusweg in Rotterdam

Rotterdam - Woensdagochtend 24 april is een uitslaande brand uitgebroken in een flat aan de Arrheniusweg. Mede omdat...

Aanhouding na melding steekpartij Brede Hilledijk Rotterdam

Rotterdam - Op de Brede Hilledijk is vanavond rond 19.45 uur een melding van een steekpartij geweest. De...

Kind bekneld tussen dakluik van dakterras Maashaven Noordzijde Rotterdam

Rotterdam - Op het dakterras van woningen aan de Maashaven Noordzijde is vanavond rond 17.33 uur een kind...

Beknelling na ongeval op A15 bij Rotterdam, vertraging voor verkeer richting Europoort

Rotterdam - Dinsdagochtend 23 april is de A15 deels afgesloten na een ongeval tussen een vrachtwagen en een...