woensdag, december 1, 2021
9.1 C
Rotterdam
woensdag 1 december 2021

Zoetermeerse politie waarschuwt BMW-eigenaren na reeks auto-inbraken

- advertentie -

Zoetermeer – De politie in Zoetermeer ziet afgelopen weken een stijging in het aantal auto-inbraken bij BMW’s. Hier worden voornamelijk airbags, boordcomputers en navigatiesystemen uit gestolen.

Volgens de politie slaan de dieven vaak toe zonder braakschade achter te laten. Daarom vermoedt de politie dat dieven misbruik maken van het ‘keyless entry’-systeem, waarmee voertuigen automatisch openen als de bestuurder in de buurt komt. Er wordt vermoedt dat dit signaal van afstand wordt opgevangen en zelf kunnen gebruiken om de auto te openen. Als tip geeft de politie autobezitters om het ‘keyless entry’ te deactiveren en zo de kans op inbraak kunnen verkleinen. Dit kan ook via de dealer/garage.

Ook roept de politie mensen op om 112 te bellen als er mensen zich verdacht ophouden of als er verdachte voertuigen rondrijden. Onthoud daarbij kenmerken zoals het signalement of een kenteken.  Dieven die te voet of met de fiets werken, willen hun buit verstoppen om niet op te vallen. Het kan dus goed zijn dat ze in het bezit zijn van een rug- of fietstassen. Als u zich op een later moment opmerkelijke zaken herinnert, kunt u die aan de politie doorspelen via telefoonnummer 0900-8844 voor niet-spoedeisende zaken.

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,109VolgersVolg
- advertentie -