Zeer grote brand in voormalige kernenergiecentrale in Dodewaard

donderdag 21 mei 2020 14:08

Dodewaard – In het Gelderse Dodewaard is aan de Waalbandijk een zeer grote brand uitgebroken in een voormalige kernenergiecentrale. Volgens de hulpdiensten is er geen radioactief materiaal vrijgekomen.

De Veiligheidsregio liet weten dat de brand op het dak was ontstaan bij werkzaamheden. Hier lagen ook nog eens een tiental gasflessen, maar deze zijn niet ontploft. De brandweer heeft het vuur inmiddels onder controle. Bij de brand kwam veel rook vrij en de ruime omgeving is afgezet. De hulpdiensten hebben groots opgeschaald en onder andere GRIP-1 afgekondigd.

De centrale is al sinds 1997 niet meer in gebruik. Ook zijn de splijtstofstaven al uit het gebouw en is de centrale zelf dichtgemetseld. Het gebouw moet nog ontmanteld worden. Volgens de planning gebeurt dit pas over 25 jaar.


Fotografie: Remco Gerritsen

 

0 reacties

Zeer grote brand in voormalige kernenergiecentrale in Dodewaard
Schrijver:

 

 

Dodewaard – In het Gelderse Dodewaard is aan de Waalbandijk een zeer grote brand uitgebroken in een voormalige kernenergiecentrale. Volgens de hulpdiensten is er geen radioactief materiaal vrijgekomen.

De Veiligheidsregio liet weten dat de brand op het dak was ontstaan bij werkzaamheden. Hier lagen ook nog eens een tiental gasflessen, maar deze zijn niet ontploft. De brandweer heeft het vuur inmiddels onder controle. Bij de brand kwam veel rook vrij en de ruime omgeving is afgezet. De hulpdiensten hebben groots opgeschaald en onder andere GRIP-1 afgekondigd.

De centrale is al sinds 1997 niet meer in gebruik. Ook zijn de splijtstofstaven al uit het gebouw en is de centrale zelf dichtgemetseld. Het gebouw moet nog ontmanteld worden. Volgens de planning gebeurt dit pas over 25 jaar.


Fotografie: Remco Gerritsen

 

Uitslaande brand legt schuur in as Molenstraat Born

Uitslaande brand legt schuur in as Molenstraat Born

Born - Zaterdagavond 6 juni rond 20.25 uur was een grote brand ontstaan in een schuur aan de Molenstraat in Born. Het gaat om een schuur achter een woonhuis die in lichterlaaie stond. Door het de brand komt kwam veel rook vrij. Hoe de brand in schuur is onstaan is nog...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!