Rotterdammer en Ouderkerker aangehouden in internationaal drugsonderzoek

Date:

Share post:

- Advertisement -

De Belgische politie heeft een internationaal drugssmokkelnetwerk opgerold. In dit onderzoek zijn negen verdachte aangehouden: Zes in België en drie in Nederland.

Bij het oprollen van de bende heeft het Belgische parket samengewerkt met de Nederlandse politie. Drie Nederlandse verdachten; een 31-jarige man uit Ouderkerk aan den IJssel, een 62-jarige man uit Rotterdam en een 30-jarige man uit Etten-Leur, zijn aangehouden. Naast de aanhoudingen werden in Nederland ook meerdere huiszoekingen verricht. Daarbij is beslag gelegd op het huis van de verdachte uit Ouderkerk aan den IJssel en zijn er ook grote sommen geld, luxegoederen en elektronica met digitale gegevens in beslag genomen.

De verdachten worden ervan beschuldigd jarenlang grote hoeveelheden cocaïne te hebben gesmokkeld van Zuid-Amerika naar België. De verdachten zitten momenteel in voorlopige hechtenis. De rechtbank beslist volgende week of de Nederlandse verdachten worden uitgeleverd aan België.


Foto: Archief

- Advertisement -

Gerelateerd