Twee verdachten van brandstichting in Leidschendam aangehouden

maandag 25 mei 2020 14:14

Leidschendam/Den Haag – Zondagavond 24 mei heeft de politie twee 17-jarige jongens uit Den Haag aangehouden op verdenking van brandstichting in Leidschendam.

De politie kwam het tweetal op het spoor, nadat surveillerende buurtvaders van de moskee afgelopen zaterdag de jongens op heterdaad betrapt zouden hebben toen zij een brandje stichtten op de Sweelincklaan. Zij hielden de jongens staande en informeerden de politie. Agenten namen gegevens af van de twee verdachten, maar hadden onvoldoende bewijs om ze aan te houden.

Een dag later hebben de buurtvaders een verklaring afgelegd bij de politie en zijn de twee jongens dus alsnog aangehouden. Het is de vraag of de twee tieners ook iets te maken hebben met de andere brandstichtingen die de gemeente teisteren. Jongeren hadden immers eerder verklaard dat de daders uit de Prinsenhof afkomstig zijn, omdat zij frustraties hadden met de politie. Politieonderzoek zal moeten uitwijzen wat de 17-jarigen op hun kerfstok hebben. Het is niet bekend of de twee verdachten een relatie hebben tot de hangjongeren uit de Leidschendamse wijk.

Serie brandstichtingen vanwege ‘frustraties met politie’
Leidschendam wordt al enkele weken geteisterd door een serie brandstichtingen. Containers, zwerfafval en voertuigen gingen in vlammen op. Ook zijn er ’s nachts veel jongeren op straat die voor overlast zorgen en andere mensen intimideren en lastig vallen. Jongeren uit wijk de Prinsenhof hebben verklaard dat de brandstichtingen het gevolg zijn van een reeks incidenten met agenten, die hun zouden intimideren en lastig vallen.


Archieffoto: Op de Burgemeester Keizerlaan ging een brommobiel in vlammen op

 

0 reacties

Twee verdachten van brandstichting in Leidschendam aangehouden
Schrijver:

 

 

Leidschendam/Den Haag – Zondagavond 24 mei heeft de politie twee 17-jarige jongens uit Den Haag aangehouden op verdenking van brandstichting in Leidschendam.

De politie kwam het tweetal op het spoor, nadat surveillerende buurtvaders van de moskee afgelopen zaterdag de jongens op heterdaad betrapt zouden hebben toen zij een brandje stichtten op de Sweelincklaan. Zij hielden de jongens staande en informeerden de politie. Agenten namen gegevens af van de twee verdachten, maar hadden onvoldoende bewijs om ze aan te houden.

Een dag later hebben de buurtvaders een verklaring afgelegd bij de politie en zijn de twee jongens dus alsnog aangehouden. Het is de vraag of de twee tieners ook iets te maken hebben met de andere brandstichtingen die de gemeente teisteren. Jongeren hadden immers eerder verklaard dat de daders uit de Prinsenhof afkomstig zijn, omdat zij frustraties hadden met de politie. Politieonderzoek zal moeten uitwijzen wat de 17-jarigen op hun kerfstok hebben. Het is niet bekend of de twee verdachten een relatie hebben tot de hangjongeren uit de Leidschendamse wijk.

Serie brandstichtingen vanwege ‘frustraties met politie’
Leidschendam wordt al enkele weken geteisterd door een serie brandstichtingen. Containers, zwerfafval en voertuigen gingen in vlammen op. Ook zijn er ’s nachts veel jongeren op straat die voor overlast zorgen en andere mensen intimideren en lastig vallen. Jongeren uit wijk de Prinsenhof hebben verklaard dat de brandstichtingen het gevolg zijn van een reeks incidenten met agenten, die hun zouden intimideren en lastig vallen.


Archieffoto: Op de Burgemeester Keizerlaan ging een brommobiel in vlammen op

 

Flinke brand verwoest schuur Curcumastraat Hoogvliet

Flinke brand verwoest schuur Curcumastraat Hoogvliet

Hoogvliet - Een flinke brand heeft donderdagavond een schuur van een woning aan de Curcumastraat in Hoogvliet volledig verwoest. Vlakbij de schuur stond een patatkraam met meerdere gasflessen. De brandweer liet vervolgens een extra blusvoertuig ter plaatse komen. De...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!