donderdag, januari 27, 2022
6.9 C
Rotterdam
donderdag 27 januari 2022

Zeer grote woningbrand aan ‘s-Gravenweg in Capelle aan den IJssel (video)

- advertentie -

Capelle aan den IJssel – Donderdag 28 mei is de brandweer rond 15.00 uur gealarmeerd voor een woningbrand aan de ‘s-Gravenweg. Vrij direct na de brand is er opgeschaald naar het sein ‘grote brand’ en even later naar ‘zeer grote brand’.

De brand is uitslaand en woedt deze in het rieten dak van de woning. De bewoners zijn op tijd naar buiten zijn gekomen. Twee personen zijn uit voorzorg gecontroleerd door het ambulancepersoneel, een jongen is met eerstegraads brandwonden naar het ziekenhuis vervoerd.

De hulpdiensten hebben snel opgeschaald, zodat er snel veel materiaal kan worden ingezet om het vuur te kunnen bestrijden. De brandweer is onder andere met specialistische teams voor rieten daken onderweg. Ook worden er een drone ingezet en komt er ondersteunend materiaal uit omliggende regio’s. Rond 20.30 uur werd het sein ‘brandmeester’ gegeven.

NL-Alert voor rookoverlast
Er is sprake van forse rookontwikkeling. De brandweer adviseert mensen die last hebben om ramen en deuren gesloten te houden. Door de rookoverlast is inmiddels ook een NL-Alert uitgestuurd.


Fotografie: Jeroen van Zomeren, Remco Gerritsen en Jeffrey Jacobs

- Advertisement -
spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,124VolgersVolg
- advertentie -