zaterdag, januari 16, 2021

Identiteit opgeviste lichaamsdelen uit Noordzee nog altijd niet bekend

Regio – Halverwege april werd de politie gealarmeerd door een schipper uit Stellendam die menselijke resten vond in zijn netten. Inmiddels is het eerste deel van het onderzoek afgerond, maar is de identiteit nog altijd niet bekend.

24 april bekeken medewerkers van de Forensische Opsporing (FO) van de eenheid Rotterdam de menselijke resten die een schipper de week ervoor had opgevist. Het leek erop dat de lichaamsdelen niet lang in het water hebben gelegen. Naast de lichaamsdelen waren er ook verschillende stukken kleding aangetroffen, die de politie gebruikte om tips te vergaren van het publiek. Alles werd in het werk gezet om de identiteit te kunnen achterhalen.

Artikel gaat verder onder facebookbericht

Eerste rapportage afgerond
Bij het NFI werd het DNA onderzocht van de lichaamsdelen. Het blijkt dat de verschillende delen toebehoren aan dezelfde persoon, een man. Het DNA is nagelopen in verschillende databanken voor vermiste personen, maar hier was geen overeenkomst gevonden. Daardoor blijft de identiteit vooralsnog onbekend.

In een nader onderzoek zal er isotopen-onderzoek worden verricht. Met een dergelijk onderzoek kan worden aangetoond in welke regio een persoon recentelijk heeft geleefd. Aangezien de man in de Noordzee werd aangetroffen, wordt nu ook hulp gevraagd aan andere landen om toegang te verkrijgen tot hun databanken. Ook zal een coldcase-team de onderzoeksgegevens gebruiken voor een verder traject.

De menselijke resten worden, nu het DNA-onderzoek is afgerond, begraven op de Zuiderbegraafplaats. Op deze begraafplaats worden mensen begraven, waarvan de identiteit niet bekend is.


Bron foto: Politie Rotterdam

Related Articles

Gevangene ontsnapt aan bewakers, politie start klopjacht Oostmaaslaan Rotterdam

0
Rotterdam - Op de Oostmaaslaan in Rotterdam is vrijdagmiddag een gevangene ontsnapt tijdens begeleidverlof. Hoe...

Aantal geregistreerde misdrijven gestegen in Capelle aan den IJssel

0
In de gemeente Capelle aan den IJssel zijn in 2020 127 misdrijven meer geregistreerd dan...

Overval op beautysalon, politie zoekt getuigen Vierambachtsstraat Rotterdam

0
Rotterdam - De politie is op zoek naar getuigen van en overval op de Vierambachtsstraat...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,198FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg