Identiteit opgeviste lichaamsdelen uit Noordzee nog altijd niet bekend

Date:

Deel bericht:

Regio – Halverwege april werd de politie gealarmeerd door een schipper uit Stellendam die menselijke resten vond in zijn netten. Inmiddels is het eerste deel van het onderzoek afgerond, maar is de identiteit nog altijd niet bekend.

24 april bekeken medewerkers van de Forensische Opsporing (FO) van de eenheid Rotterdam de menselijke resten die een schipper de week ervoor had opgevist. Het leek erop dat de lichaamsdelen niet lang in het water hebben gelegen. Naast de lichaamsdelen waren er ook verschillende stukken kleding aangetroffen, die de politie gebruikte om tips te vergaren van het publiek. Alles werd in het werk gezet om de identiteit te kunnen achterhalen.

- Advertisement -

Artikel gaat verder onder facebookbericht

Eerste rapportage afgerond
Bij het NFI werd het DNA onderzocht van de lichaamsdelen. Het blijkt dat de verschillende delen toebehoren aan dezelfde persoon, een man. Het DNA is nagelopen in verschillende databanken voor vermiste personen, maar hier was geen overeenkomst gevonden. Daardoor blijft de identiteit vooralsnog onbekend.

In een nader onderzoek zal er isotopen-onderzoek worden verricht. Met een dergelijk onderzoek kan worden aangetoond in welke regio een persoon recentelijk heeft geleefd. Aangezien de man in de Noordzee werd aangetroffen, wordt nu ook hulp gevraagd aan andere landen om toegang te verkrijgen tot hun databanken. Ook zal een coldcase-team de onderzoeksgegevens gebruiken voor een verder traject.

De menselijke resten worden, nu het DNA-onderzoek is afgerond, begraven op de Zuiderbegraafplaats. Op deze begraafplaats worden mensen begraven, waarvan de identiteit niet bekend is.


Bron foto: Politie Rotterdam

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Code geel voor Noord- en Zuid-Holland vanwege windstoten

Het KNMI heeft voor de kustprovincies Noord- en Zuid-Holland code geel uitgegeven. Vanaf 14.00 tot 19.00 uur worden...

Meerdere aanhoudingen voor jarenlang seksueel misbruik minderjarige vrouw

Regio - Op maandag 5 en dinsdag 6 juni heeft de politie zes verdachten aangehouden in de regio....

Gewonde na bedrijfsongeval aan de Kooiweg in Boskoop

Boskoop - Vrijdagmiddag om tien over drie werden verschillende hulpdiensten gealarmeerd naar de Kooiweg in Boskoop. Daar zat...

Onderzoek in woning na overleden persoon Carnisselaan Rotterdam

Rotterdam - In een woning aan de Carnisselaan is een stoffelijk overschot aangetroffen. De politie doet samen met de...