Politie zoekt getuigen van overval op taxichauffeur in Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De politie komt graag in contact met mensen die informatie kunnen geven over een overval op een taxichauffeur. De chauffeur pikte zaterdag 23 mei rond 13.00 uur een klant op aan de Provenierssingel, aan de achterzijde van Rotterdam Centraal Station, maar die klant pikte bij metrostation Capelsebrug onder bedreiging van een vuurwapen diens geld en auto in.

De rit verliep normaal volgens de chauffeur, maar vlakbij de bestemming op de parkeerplaats bij Capelsebrug merkte de taxichauffeur dat de man een vuurwapen om hem gericht hield. De man vroeg hem om geld. Daar bleef het niet bij, want de dader eiste ook de taxi zelf op. De taxichauffeur parkeerde zijn auto en stapte uit. Hij bleef ongedeerd achter, zonder telefoon, want deze was in de taxi achtergebleven.

- Advertisement -

De dader ging er in de zwarte Mercedes Benz E 200 CDI vandoor. Deze taxi werd korte tijd later op de Jac Dutilhweg teruggevonden. Vlak bij deze straat, in een tuin aan de Koenraad Bothstraat, werd de telefoon van de chauffeur gevonden.

Signalement
Na de Koenraad Bothstraat is dader ook nog gezien op viaduct Alexanderlaan richting Capelseplein / KFC McDonalds. Op dat viaduct mogen geen voetgangers lopen, misschien is het mensen daardoor opgevallen. De dader was een blanke man met een iets bruine huidskleur, die accentloos Nederlands sprak. Hij was ongeveer 40 jaar, was 1.65 meter lang en had een bollig postuur. Hij droeg een zwarte jas en donkere spijkerbroek.

Getuigenoproep
Wie de dader bij Rotterdam CS heeft zien instappen, of later heeft gezien, wordt gevraagd de politie te bellen. Andere informatie over de dader is uiteraard ook welkom.  U kunt uw informatie kwijt bij het Regionaal Overvallen team van de politie Rotterdam dat u kunt bereiken via 0900-8844. Anoniem belt u naar 0800-7000 of op de website van Meld Misdaad Anoniem.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Mogelijke inbraak melding leidt tot één aanhouding, politie verricht nader onderzoek Van Adrichemweg Rotterdam

Rotterdam - Vrijdagmiddag 19 april omstreeks 14:30 is er een melding binnengekomen op de meldkamer van een mogelijke...

Vrouw (58) raakt gewond achterin politiebus tijdens transport naar politiebureau

Rotterdam - Een 58-jarige vrouw is woensdagavond gewond geraakt nadat zij na haar aanhouding met een politiebus naar...

Man op heterdaad aangehouden na explosie Maracas Rotterdam-Zevenkamp

Rotterdam - In de nacht van woensdag op donderdag 18 april is een 21-jarige man uit Tilburg op...

Politie houdt 18e verdachte aan voor reeks explosies in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Den Haag

Rotterdam - Woensdagochtend werd een 19-jarige man uit Wassenaar van zijn bed gelicht omdat hij wordt verdacht van...