dinsdag, juli 27, 2021
21.6 C
Rotterdam
dinsdag 27 juli 2021

Gewonden bij schietpartij Abraham van Stolkweg Rotterdam

Rotterdam – Politieagenten hielden in de nacht van zaterdag 30 op zondag 31 mei op de Abraham van Stolkweg twee verdachten van 16 en 17 jaar aan op verdenking van betrokkenheid bij een schietincident. Hierbij raakten een 19-jarige man uit Krimpen aan den IJssel en een 20-jarige Rotterdammer gewond. Bij de aanhouding waren agenten genoodzaakt hun vuurwapen te trekken en werd er door agenten meerdere keren geschoten.

Kort voor middernacht kreeg de politie meerdere meldingen dat er nabij het Roel Langerakpark op de Abraham van Stolkweg was geschoten. Getuigen verklaarden dat zij meerdere knallen hadden gehoord. Direct werden meerdere politie-eenheden naar de locatie gestuurd.

Ter plaatse troffen agenten twee gewonde personen aan. Zowel een 19-jarige inwoner uit Krimpen aan den IJssel als een 20-jarige man uit Rotterdam waren geraakt en gewond. Zij moesten beiden naar een ziekenhuis worden vervoerd. Hun toestand is – zo het nu laat aanzien – niet levensbedreigend.

Verdachten
Ter hoogte van de Mevlana Moskee zagen agenten dat vanuit het aanwezige publiek een scooter kwam aanrijden met twee opzittenden die vermoedelijk met een vuurwapen meerdere schoten afvuurden. De bestuurder negeerde aanwijzingen van de politie om te stoppen en agenten waren genoodzaakt om hun vuurwapen te trekken en daarop te gebruiken.

Richting het talud van de Beukelsbrug kwamen beiden personen met de scooter ten val en renden zij verder. De bijrijder, een 17-jarige verdachte uit Maassluis, kon direct ter plaatse worden aangehouden. De vermoedelijke bestuurder, een 16-jarige Rotterdammer, kon in de directe omgeving met een Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachten (BGTV) worden aangehouden.

Agenten bekogeld met flessen
Politieagenten die ter ondersteuning van de agenten ter plaatse kwamen, schoonden de omgeving. Agenten werden daarbij vanuit het publiek bekogeld met flessen. Zij waren daarbij genoodzaakt geweld te gebruiken om de agressieve en opstandige jongeren tot bedaren te krijgen. Daarbij werd enkele malen de wapenstok gebruikt. Aanwezigen jongeren werden gecontroleerd op het bezit van wapens.

Persfotograaf geslagen
In het tumult werd ook een 24-jarige persfotograaf geslagen. Politieagenten wisten direct de 33-jarige verdachte aan te houden. De fotograaf moest zich onder doktersbehandeling laten stellen. Toen agenten het park hadden ontruimd keerde de rust weer terug.

Foto’s : AS Media

20200531000020.jpg20200531000022.jpg20200531000023.jpg20200531000024.jpg20200531000026.jpg20200531000027.jpg20200531000029.jpg20200531000030.jpg

 

Related Articles

Woning aan Persoonskade in Rotterdam beschoten; Politie zoekt getuigen

0
Rotterdam - Op 26 juli is een woning aan de Persoonskade in Rotterdam beschoten. De...

Slachtoffer schietincident Schiedam overleden; Twee verdachten aangehouden

0
Schiedam - Het slachtoffer dat maandagmiddag werd neergeschoten op de Loeffstraat in Schiedam, is overleden...

Politie op zoek naar vermiste 13-jarige Chaheny

0
De politie is op zoek naar de 13-jarige Chaheny, ze is op 24-07 weggegaan van...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Slachtoffer van Schiedamse schietpartij alsnog overleden

Slachtoffer van Schiedamse schietpartij alsnog overleden [...]

Woning beschoten op Rotterdam-Zuid

Woning beschoten op Rotterdam-Zuid [...]

Rotterdams meisje van 13 jaar al drie dagen vermist

Rotterdams meisje van 13 jaar al drie dagen vermist [...]

Oprichter Kees Veldboer Ambulance Wens onverwacht overleden

Oprichter Kees Veldboer Ambulance Wens onverwacht overleden [...]

Koopgoot wordt even ‘Koopsloot’ in binnenstad Rotterdam

Koopgoot wordt even ‘Koopsloot’ in binnenstad Rotterdam [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,004VolgersVolg