maandag, maart 1, 2021

Gewonden bij schietpartij Abraham van Stolkweg Rotterdam

Rotterdam – Politieagenten hielden in de nacht van zaterdag 30 op zondag 31 mei op de Abraham van Stolkweg twee verdachten van 16 en 17 jaar aan op verdenking van betrokkenheid bij een schietincident. Hierbij raakten een 19-jarige man uit Krimpen aan den IJssel en een 20-jarige Rotterdammer gewond. Bij de aanhouding waren agenten genoodzaakt hun vuurwapen te trekken en werd er door agenten meerdere keren geschoten.

Kort voor middernacht kreeg de politie meerdere meldingen dat er nabij het Roel Langerakpark op de Abraham van Stolkweg was geschoten. Getuigen verklaarden dat zij meerdere knallen hadden gehoord. Direct werden meerdere politie-eenheden naar de locatie gestuurd.

Ter plaatse troffen agenten twee gewonde personen aan. Zowel een 19-jarige inwoner uit Krimpen aan den IJssel als een 20-jarige man uit Rotterdam waren geraakt en gewond. Zij moesten beiden naar een ziekenhuis worden vervoerd. Hun toestand is – zo het nu laat aanzien – niet levensbedreigend.

Verdachten
Ter hoogte van de Mevlana Moskee zagen agenten dat vanuit het aanwezige publiek een scooter kwam aanrijden met twee opzittenden die vermoedelijk met een vuurwapen meerdere schoten afvuurden. De bestuurder negeerde aanwijzingen van de politie om te stoppen en agenten waren genoodzaakt om hun vuurwapen te trekken en daarop te gebruiken.

Richting het talud van de Beukelsbrug kwamen beiden personen met de scooter ten val en renden zij verder. De bijrijder, een 17-jarige verdachte uit Maassluis, kon direct ter plaatse worden aangehouden. De vermoedelijke bestuurder, een 16-jarige Rotterdammer, kon in de directe omgeving met een Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachten (BGTV) worden aangehouden.

Agenten bekogeld met flessen
Politieagenten die ter ondersteuning van de agenten ter plaatse kwamen, schoonden de omgeving. Agenten werden daarbij vanuit het publiek bekogeld met flessen. Zij waren daarbij genoodzaakt geweld te gebruiken om de agressieve en opstandige jongeren tot bedaren te krijgen. Daarbij werd enkele malen de wapenstok gebruikt. Aanwezigen jongeren werden gecontroleerd op het bezit van wapens.

Persfotograaf geslagen
In het tumult werd ook een 24-jarige persfotograaf geslagen. Politieagenten wisten direct de 33-jarige verdachte aan te houden. De fotograaf moest zich onder doktersbehandeling laten stellen. Toen agenten het park hadden ontruimd keerde de rust weer terug.

Foto’s : AS Media

20200531000020.jpg20200531000022.jpg20200531000023.jpg20200531000024.jpg20200531000026.jpg20200531000027.jpg20200531000029.jpg20200531000030.jpg

 

Related Articles

Melding schietpartij blijkt vals Hietkamp Rotterdam

0
Rotterdam - Politieagenten rukten maandagavond uit voor een melding van een schietpartij naar de Hietkamp...

Natte voetsporen leiden agenten naar gevluchte drugshandelaren na te water raken auto in Gouda.

0
Gouda - De politie heeft zondag 28 februari drie verdachten van drugshandel aangehouden, na het...

Twee verdachten uit Maassluis en Brielle aangehouden voor reeks inbraken

0
Maassluis, Brielle - Op maandagochtend 1 maart heeft de politie een 21-jarige man uit Maassluis...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

RSS Error: A feed could not be found at `https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/rotterdam.xml`; the status code is `403` and content-type is `text/html`

Stay Connected

9,342FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg