Politie beëindigt verjaardagsfeest in Dordrecht

zondag 31 mei 2020 16:52

Dordrecht – Een verjaardag aan de Brikstraat liep zondag 31 mei uit op een aanhouding en een hoop tumult. Een verdachte liep enkele beetwonden op van een politiehond.

Omstreeks 00:30 uur constateerden surveillerende agenten forse geluidsoverlast uit de Brikstraat. Toen agenten ter plaatse poolshoogte kwamen nemen, bleek er op straat een buurtfeest te zijn georganiseerd ter gelegenheid van de verjaardag van één van de buurtbewoners. Op straat stonden meerdere picknicktafels, een opblaasbaar zwembadje en andere attributen en was er een DJ actief.

In totaal waren op het feest zo’n vijftig tot zestig personen bij elkaar gekomen. De jarige gaf direct aan dat hij niet van plan was om het feest te beëindigen. Na eerste te hebben gewaarschuwd, moest de politie toch overgaan tot optreden. Hierop keerde een aantal personen zich tegen de politie.

Politieagenten hielden een 33-jarige man aan die bij zijn aanhouding werd gebeten door een politiehond. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding en schopte een agent. Hij werd na behandeling ingesloten in een politiecel. De man was onder invloed van alcohol en testte positief op het gebruik van harddrugs. Nadat de politie het feest had beëindigd keerde de rust weder. De politie stelt een nader onderzoek naar de ongeregeldheden. Meerdere aanhoudingen worden daarbij niet uitgesloten.


Archieffoto (Jeroen van Zomeren)

 

0 reacties

Politie beëindigt verjaardagsfeest in Dordrecht
Schrijver:

 

 

Dordrecht – Een verjaardag aan de Brikstraat liep zondag 31 mei uit op een aanhouding en een hoop tumult. Een verdachte liep enkele beetwonden op van een politiehond.

Omstreeks 00:30 uur constateerden surveillerende agenten forse geluidsoverlast uit de Brikstraat. Toen agenten ter plaatse poolshoogte kwamen nemen, bleek er op straat een buurtfeest te zijn georganiseerd ter gelegenheid van de verjaardag van één van de buurtbewoners. Op straat stonden meerdere picknicktafels, een opblaasbaar zwembadje en andere attributen en was er een DJ actief.

In totaal waren op het feest zo’n vijftig tot zestig personen bij elkaar gekomen. De jarige gaf direct aan dat hij niet van plan was om het feest te beëindigen. Na eerste te hebben gewaarschuwd, moest de politie toch overgaan tot optreden. Hierop keerde een aantal personen zich tegen de politie.

Politieagenten hielden een 33-jarige man aan die bij zijn aanhouding werd gebeten door een politiehond. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding en schopte een agent. Hij werd na behandeling ingesloten in een politiecel. De man was onder invloed van alcohol en testte positief op het gebruik van harddrugs. Nadat de politie het feest had beëindigd keerde de rust weder. De politie stelt een nader onderzoek naar de ongeregeldheden. Meerdere aanhoudingen worden daarbij niet uitgesloten.


Archieffoto (Jeroen van Zomeren)

 

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!