dinsdag, november 30, 2021
9.5 C
Rotterdam
dinsdag 30 november 2021

Horeca en musea vanaf vandaag weer open

- advertentie -

Het is 1 juni en dat betekent dat diverse maatregelen vanwege COVID-19 zijn versoepeld. Zo zijn sinds vandaag bijvoorbeeld de terrassen weer open en kunnen mensen weer een bezoekje brengen aan het museum.

Om 12:00 uur mocht het dan eindelijk weer. De terrassen gingen open, al dan wel met doorgevoerde aanpassingen. Zo mogen er maximaal dertig mensen op een terras en moet de anderhalve meter afstand – als mensen geen deel uitmaken van hetzelfde huishouden – gehouden worden. Vooraf moeten mensen zich melden bij het personeel die hun vraagt naar hun gezondheid en waar ze hun handen moeten desinfecteren.

Meerdere gemeenten zijn horeca-ondernemers tegemoet gekomen door hun terrassen te laten uitbreiden. Zo kan beter de onderlinge afstand gewaarborgd worden. Dusver weten veel mensen de terrassen weer te vinden, maar er is nog geen sprake van grote drukten.

Ook musea zijn vanaf vandaag weer open. Hiervoor moet vooraf gereserveerd worden en ook hier worden mensen aan de ingang gevraagd of ze griepsymptomen hebben.


Andere aangepaste maatregelen vanaf vandaag
Naast de heropende horeca en musea zijn er ook diverse andere aanpassingen in de Corona-maatregelen. Hieronder een overzicht:

  • vanaf vandaag zijn mondkapjes in het openbaar vervoer verplicht.
  • iedereen mag zich laten testen op het COVID-19-virus. Dit kan door te bellen naar 0800-1202.
  • Kinderen tot en met 18 jaar mogen nu (begeleid) buiten sporten zonder 1,5 meter afstand te houden. Wedstrijden zijn nog wel verboden.
  • Vanaf 2 juni zullen de meeste middelbare scholen weer (in bepaalde mate) opengaan.
- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,109VolgersVolg
- advertentie -