Arrestatieteam houdt drie mannen aan in Rotterdam na gewelddadige overval op vrachtwagenchauffeur

Date:

Deel bericht:

Rotterdam, Den Haag – Het arrestatieteam van de politie heeft in de vroege ochtend van woensdag 3 juni invallen gedaan in meerdere woningen in Rotterdam. Drie personen werden aangehouden voor een eerdere gewelddadige overval op de chauffeur van een PostNL-vrachtwagen eerder dit jaar in Den Haag.

Op maandag 3 februari vond op industrieterrein Forepark in Den Haag een overval plaats op een chauffeur van een PostNL-vrachtwagen. Op de IJssel werd de chauffeur rond 18:00 uur door inzittenden in een personenauto gesommeerd om deze met zijn vrachtwagen te volgen. De inzittenden deden zich hierbij voor als politieagenten. Één van hen stapte uit en gaf de chauffeur een teken om zijn vrachtwagen aan de kant te zetten.

- Advertisement -

In overtuiging dat het om daadwerkelijke agenten ging, besloot de chauffeur de aanwijzingen die hem gegeven werden, op te volgen en werd hij in de omgeving staande gehouden. Vervolgens overvielen de mannen met geweld de chauffeur. De overvallers gingen er vandoor met een deel van de lading uit de vrachtwagen, bestaande uit een grote hoeveelheid kostbare telefoons met een geschatte consumentenwaarde van 80.000 euro.

Politieonderzoek
Tactische en forensische rechercheurs hebben na de overval uitgebreid onderzoek gedaan. Verschillende sporen werden veiliggesteld. Het onderzoek leidde de politie naar de drie Rotterdammers die vandaag van hun bedden zijn gelicht door het arrestatieteam. Hun betrokkenheid bij de overval wordt nader onderzocht en de politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Na de aanhoudingen zijn verschillende woningen in Rotterdam doorzocht en daarbij zijn goederen in beslag genomen die verder onderzocht worden.

Herkomst politie-uniformen onderzocht
De politie en het openbaar ministerie vinden het een ernstige zaak dat er tijdens de overval gebruik gemaakt werd van politie-uniformen. Rechercheurs onderzoeken hoe de verdachten in het bezit zijn gekomen van de uniformen.

De politie geeft vrachtwagenchauffeurs met waardevolle ladingen de tip om 112 te bellen als zij ook in een dergelijke situatie komen en zij het niet vertrouwen.


Bron foto’s: ingestuurd

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Meerdere auto’s beschadigd na ongeval Strevelsweg Rotterdam

Rotterdam - Woensdagmiddag 24 april heeft een bestuurder een flinke ravage veroorzaakt met zijn voertuig. De bestuurder is door...

Lichtgewonde bij eenzijdig ongeval Havendijk Schiedam

Havendijk, Schiedam - Woensdagavond 24 april rond 18.20 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden. Een automobilist is door...

Uitslaande flatbrand aan Arrheniusweg in Rotterdam

Rotterdam - Woensdagochtend 24 april is een uitslaande brand uitgebroken in een flat aan de Arrheniusweg. Mede omdat...

Aanhouding na melding steekpartij Brede Hilledijk Rotterdam

Rotterdam - Op de Brede Hilledijk is vanavond rond 19.45 uur een melding van een steekpartij geweest. De...