donderdag, mei 13, 2021
10.4 C
Rotterdam
donderdag 13 mei 2021

Arrestatieteam houdt drie mannen aan in Rotterdam na gewelddadige overval op vrachtwagenchauffeur

Rotterdam, Den Haag – Het arrestatieteam van de politie heeft in de vroege ochtend van woensdag 3 juni invallen gedaan in meerdere woningen in Rotterdam. Drie personen werden aangehouden voor een eerdere gewelddadige overval op de chauffeur van een PostNL-vrachtwagen eerder dit jaar in Den Haag.

Op maandag 3 februari vond op industrieterrein Forepark in Den Haag een overval plaats op een chauffeur van een PostNL-vrachtwagen. Op de IJssel werd de chauffeur rond 18:00 uur door inzittenden in een personenauto gesommeerd om deze met zijn vrachtwagen te volgen. De inzittenden deden zich hierbij voor als politieagenten. Één van hen stapte uit en gaf de chauffeur een teken om zijn vrachtwagen aan de kant te zetten.

In overtuiging dat het om daadwerkelijke agenten ging, besloot de chauffeur de aanwijzingen die hem gegeven werden, op te volgen en werd hij in de omgeving staande gehouden. Vervolgens overvielen de mannen met geweld de chauffeur. De overvallers gingen er vandoor met een deel van de lading uit de vrachtwagen, bestaande uit een grote hoeveelheid kostbare telefoons met een geschatte consumentenwaarde van 80.000 euro.

Politieonderzoek
Tactische en forensische rechercheurs hebben na de overval uitgebreid onderzoek gedaan. Verschillende sporen werden veiliggesteld. Het onderzoek leidde de politie naar de drie Rotterdammers die vandaag van hun bedden zijn gelicht door het arrestatieteam. Hun betrokkenheid bij de overval wordt nader onderzocht en de politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Na de aanhoudingen zijn verschillende woningen in Rotterdam doorzocht en daarbij zijn goederen in beslag genomen die verder onderzocht worden.

Herkomst politie-uniformen onderzocht
De politie en het openbaar ministerie vinden het een ernstige zaak dat er tijdens de overval gebruik gemaakt werd van politie-uniformen. Rechercheurs onderzoeken hoe de verdachten in het bezit zijn gekomen van de uniformen.

De politie geeft vrachtwagenchauffeurs met waardevolle ladingen de tip om 112 te bellen als zij ook in een dergelijke situatie komen en zij het niet vertrouwen.


Bron foto’s: ingestuurd

Related Articles

Politie houdt twee verdachten aan voor schietpartij Ooievaarspad Capelle aan den IJssel

0
Capelle aan den IJssel - De politie heeft twee verdachten aangehouden voor de schietpartij op...

Politie Den Haag start inleveractie voor wapens

0
Regio Haaglanden - De politie-eenheid Den Haag houdt van 17 tot 22 mei een inleveractie...

Politie lost schot op banden bij aanhouding dronken automobilist in Vlaardingen

0
Vlaardingen - De politie heeft dinsdagavond een stomdronken 38-jarige Vlaardinger aangehouden. De politie heeft daarvoor...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Nog enkele honderden tickets voor Songfestival over

Nog enkele honderden tickets voor Songfestival over [...]

'Gemeentelijke steun voor Rotterdamse horeca loopt vast'

'Gemeentelijke steun voor Rotterdamse horeca loopt vast' [...]

Iets minder aanmeldingen dit jaar bij Hogeschool Rotterdam

Iets minder aanmeldingen dit jaar bij Hogeschool Rotterdam [...]

Davina Michelle tourt door Rotterdam in digitaal theater

Davina Michelle tourt door Rotterdam in digitaal theater [...]

Bewoners op Aelbrechtskade hebben overlast van junks

Bewoners op Aelbrechtskade hebben overlast van junks [...]

Stay Connected

9,389FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg