Twee Rotterdammers vast na cocaïnevondst op terrein ECT Delta in Rotterdamse Haven

donderdag 4 juni 2020 12:42

Rotterdam – Twee verdachten zijn afgelopen zondag door de Douane en zeehavenpolitie aangehouden nadat ze op de vlucht sloegen toen ze uit een container kwamen. Het tweetal werd gezien op het terrein van ECT Delta waarna het bedrijf melding maakte bij de opsporingsdiensten.

In de container die geladen was met bananen uit Ecuador werd een grote hoeveelheid cocaïne aangetroffen met een straatwaarde van ruim 28 miljoen euro. Het tweetal kon tijdens hun vlucht worden aangehouden. De verdachten, twee Rotterdammers van 18 en 22 jaar oud, zijn vandaag door de officier van justitie voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft besloten dat ze 14 dagen langer vast blijven zitten.

Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft de zaak verder in onderzoek. De onderschepte cocaïne met een totaal gewicht van 374 kilo is inmiddels vernietigd.


Bron foto: Openbaar Ministerie Rotterdam

 

0 reacties

Twee Rotterdammers vast na cocaïnevondst op terrein ECT Delta in Rotterdamse Haven
Schrijver:

 

 

Rotterdam – Twee verdachten zijn afgelopen zondag door de Douane en zeehavenpolitie aangehouden nadat ze op de vlucht sloegen toen ze uit een container kwamen. Het tweetal werd gezien op het terrein van ECT Delta waarna het bedrijf melding maakte bij de opsporingsdiensten.

In de container die geladen was met bananen uit Ecuador werd een grote hoeveelheid cocaïne aangetroffen met een straatwaarde van ruim 28 miljoen euro. Het tweetal kon tijdens hun vlucht worden aangehouden. De verdachten, twee Rotterdammers van 18 en 22 jaar oud, zijn vandaag door de officier van justitie voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft besloten dat ze 14 dagen langer vast blijven zitten.

Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft de zaak verder in onderzoek. De onderschepte cocaïne met een totaal gewicht van 374 kilo is inmiddels vernietigd.


Bron foto: Openbaar Ministerie Rotterdam

 

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!