vrijdag, mei 14, 2021
15.4 C
Rotterdam
vrijdag 14 mei 2021

Verdachten dodelijk schietincident Bramentuin Rotterdam langer in voorarrest

Rotterdam – De rechter-commissaris heeft donderdag 4 juni besloten om de hechtenis van de twee verdachten die vrijdag 29 mei werden aangehouden naar aanleiding van het dodelijk schietincident aan de Bramentuin met 14 dagen te verlengen. Het tweetal wordt verdacht van moord. Het 30-jarige slachtoffer werd die ochtend om 07:00 uur voor zijn woning op straat doodgeschoten.

Het tweetal, een 21-jarige man uit Dordrecht en een 20-jarige verdachte uit Capelle aan den IJssel werden na een korte maar hevige achtervolging aangehouden in de directe omgeving van de Motorstraat.

Uit onderzoek is gebleken dat zowel de goudkleurige Volkswagen Transporter die na schietpartij bij de Bramentuin wegreed, als de Renault Megane waarin verdachten bij aanhouding reden, van diefstal afkomstig zijn. Kort na het dodelijk schietincident kwam de VW Transporter op de kruising van de Arresleestraat met de Sportlaan. De Volkswagen Transporter werd daar achtergelaten en de verdachten reden daarna weg in een Renault Megane.

Wapen aangetroffen
In de auto waar de verdachten uiteindelijk mee verder reden en werden aangehouden, vond de politie een vuurwapen. Het vuurwapen is ter vaststelling van sporen en nader onderzoek naar het Nederlands Forensische Instituut gebracht. Bij latere doorzoekingen van de woningen van de verdachten werd nog een omgebouwd gaspistool aangetroffen.


Informatie melden bij politie
De politie is nog altijd op zoek naar aanvullende informatie over dit tragische incident. Heeft u de betrokken voertuigen op hun vlucht gezien? Is u iets opgevallen op de kruising met de Arresleestraat en de Sportlaan?  De politie komt graag in contact met u. Bruikbare informatie of sterke vermoedens kunt u vertrouwelijk melden via het Team Criminele Inlichtingen via 079-3458999. U kunt ook anoniem tips melden via de website van Meld Misdaad Anoniem of op 0800-7000.

Related Articles

Kleine sinkholes ontstaan in Rotterdam Ommoord

0
Rotterdam - Vrijdagochtend 14 mei zijn er meerdere sinkholes ontstaan bij de Kraaiheide in Rotterdam. De...

Politie zoekt verdachten van steekpartij Berlagepad Rinze Koopmanstraat Rotterdam

0
Rotterdam - De politie is op zoek naar de verdachten van de steekpartij op het...

Scooterrijders gewond na botsing Burgemeester Jamessingel Gouda

0
Gouda - Twee bestuurders van een scooter zijn donderdagavond gewond geraakt nadat zij door een...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Duncan Laurence treedt op bij Eurovision Village

Duncan Laurence treedt op bij Eurovision Village [...]

Stadsarchief Rotterdam zoekt namen slachtoffers bombardement

Stadsarchief Rotterdam zoekt namen slachtoffers bombardement [...]

Politie houdt gewonde man aan in Zweedsestraat

Politie houdt gewonde man aan in Zweedsestraat [...]

Nida vindt politie Marconiplein buitenproportioneel

Nida vindt politie Marconiplein buitenproportioneel [...]

Diergaarde Blijdorp vernoemt pinguïn naar Patricia Paay

Diergaarde Blijdorp vernoemt pinguïn naar Patricia Paay [...]

Stay Connected

9,394FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg