Verdachten dodelijk schietincident Bramentuin Rotterdam langer in voorarrest

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De rechter-commissaris heeft donderdag 4 juni besloten om de hechtenis van de twee verdachten die vrijdag 29 mei werden aangehouden naar aanleiding van het dodelijk schietincident aan de Bramentuin met 14 dagen te verlengen. Het tweetal wordt verdacht van moord. Het 30-jarige slachtoffer werd die ochtend om 07:00 uur voor zijn woning op straat doodgeschoten.

Het tweetal, een 21-jarige man uit Dordrecht en een 20-jarige verdachte uit Capelle aan den IJssel werden na een korte maar hevige achtervolging aangehouden in de directe omgeving van de Motorstraat.

- Advertisement -

Uit onderzoek is gebleken dat zowel de goudkleurige Volkswagen Transporter die na schietpartij bij de Bramentuin wegreed, als de Renault Megane waarin verdachten bij aanhouding reden, van diefstal afkomstig zijn. Kort na het dodelijk schietincident kwam de VW Transporter op de kruising van de Arresleestraat met de Sportlaan. De Volkswagen Transporter werd daar achtergelaten en de verdachten reden daarna weg in een Renault Megane.

Wapen aangetroffen
In de auto waar de verdachten uiteindelijk mee verder reden en werden aangehouden, vond de politie een vuurwapen. Het vuurwapen is ter vaststelling van sporen en nader onderzoek naar het Nederlands Forensische Instituut gebracht. Bij latere doorzoekingen van de woningen van de verdachten werd nog een omgebouwd gaspistool aangetroffen.


Informatie melden bij politie
De politie is nog altijd op zoek naar aanvullende informatie over dit tragische incident. Heeft u de betrokken voertuigen op hun vlucht gezien? Is u iets opgevallen op de kruising met de Arresleestraat en de Sportlaan?  De politie komt graag in contact met u. Bruikbare informatie of sterke vermoedens kunt u vertrouwelijk melden via het Team Criminele Inlichtingen via 079-3458999. U kunt ook anoniem tips melden via de website van Meld Misdaad Anoniem of op 0800-7000.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Traumahelikopter ingezet voor onwel persoon op kermis Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Vrijdagmiddag 26 april rond 17.50 uur is een persoon op het terrein van...

Brand in appartementencomplex Prinsenplein Rotterdam

Rotterdam - Vrijdagmiddag 26 april rond 13.00 uur is er brand uitgebroken in een flatgebouw aan het Prinsenplein...

Mannen houden personeel onder schot tijdens overval Aelbrechtskade Rotterdam

Rotterdam - De politie is op zoek naar getuigen van een overval op een restaurant aan de Aelbrechtskade...

Vuurwapens en messen van straat na actie preventief fouilleren in Rotterdam-Charlois

Rotterdam - Bij een zogeheten preventief fouilleeractie in Rotterdam Charlois heeft de politie op vrijdag 19 april twee...