Dit zijn de nieuwe brandweervoertuigen op Rotterdam The Hague Airport

zaterdag 6 juni 2020 17:13

Rotterdam – Zaterdag 6 juni presenteerde de brandweer van Rotterdam The Hague Airport drie nieuwe crashtenders. Deze zullen de oude voertuigen vervangen en vanaf september in gebruik worden genomen.

Persfotografen, spotters en andere enthousiastelingen konden zich aanmelden voor het fotomoment van vandaag. Uiteindelijk gaven 171 mensen zich op, maar slechts dertig konden vandaag ontvangen worden. In groepjes van vijf gingen zij om beurten naar de voertuigen.

De crashtenders zijn uitgerust met de nieuwste snufjes. Voorop zit bijvoorbeeld een speciale spuitarm die ze kunnen uitschuiven tot in een vliegtuig, om zo een eventuele brand van binnenuit te bestrijden. Omdat de nieuwe blusvoertuigen vrijwel compleet elektronisch werken, hebben de ploegen ze de afgelopen maanden uitvoerig getest. Zo kunnen ook nog laatste aanpassingen gedaan worden voor ze officieel in gebruik worden genomen.

Artikel loopt verder onder de video

Nieuwe brandweerkazerne
Naast de nieuwe voertuigen krijgt de brandweer op het vliegveld ook een nieuwe kazerne. De sleuteloverdracht vond afgelopen week al plaats. Het gebouw wordt momenteel ingericht en wordt samen met de nieuwe voertuigen per september in gebruik genomen.

De vier oude brandweervoertuigen worden niet meer standaard gebruikt. Twee gaan weg en de andere twee zullen nog blijven staan als reservevoertuig.


Fotografie: Sebastiaan Barel & Remco Gerritsen

 

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Fotomoment nieuwe crashtenders bij Rotterdam – The Hague Airport – 112 Groene Hart - […] Gedeeld: Nieuws op Beeld […]

Dit zijn de nieuwe brandweervoertuigen op Rotterdam The Hague Airport
Schrijver:

 

 

Rotterdam – Zaterdag 6 juni presenteerde de brandweer van Rotterdam The Hague Airport drie nieuwe crashtenders. Deze zullen de oude voertuigen vervangen en vanaf september in gebruik worden genomen.

Persfotografen, spotters en andere enthousiastelingen konden zich aanmelden voor het fotomoment van vandaag. Uiteindelijk gaven 171 mensen zich op, maar slechts dertig konden vandaag ontvangen worden. In groepjes van vijf gingen zij om beurten naar de voertuigen.

De crashtenders zijn uitgerust met de nieuwste snufjes. Voorop zit bijvoorbeeld een speciale spuitarm die ze kunnen uitschuiven tot in een vliegtuig, om zo een eventuele brand van binnenuit te bestrijden. Omdat de nieuwe blusvoertuigen vrijwel compleet elektronisch werken, hebben de ploegen ze de afgelopen maanden uitvoerig getest. Zo kunnen ook nog laatste aanpassingen gedaan worden voor ze officieel in gebruik worden genomen.

Artikel loopt verder onder de video

Nieuwe brandweerkazerne
Naast de nieuwe voertuigen krijgt de brandweer op het vliegveld ook een nieuwe kazerne. De sleuteloverdracht vond afgelopen week al plaats. Het gebouw wordt momenteel ingericht en wordt samen met de nieuwe voertuigen per september in gebruik genomen.

De vier oude brandweervoertuigen worden niet meer standaard gebruikt. Twee gaan weg en de andere twee zullen nog blijven staan als reservevoertuig.


Fotografie: Sebastiaan Barel & Remco Gerritsen

 

Boeren naar het Binnenhof

Boeren naar het Binnenhof

Den Haag - De boeren zijn donderdagavond 2 juli naar Den Haag gekomen om druk op te voeren bij de politiek. Vanavond worden daar twee moties ter stemming gebracht. De actie is opgezet door Farmers Defence Force (FDF). Vanavond wordt er gestemd over een de...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!