Dit zijn de nieuwe brandweervoertuigen op Rotterdam The Hague Airport

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Zaterdag 6 juni presenteerde de brandweer van Rotterdam The Hague Airport drie nieuwe crashtenders. Deze zullen de oude voertuigen vervangen en vanaf september in gebruik worden genomen.

Persfotografen, spotters en andere enthousiastelingen konden zich aanmelden voor het fotomoment van vandaag. Uiteindelijk gaven 171 mensen zich op, maar slechts dertig konden vandaag ontvangen worden. In groepjes van vijf gingen zij om beurten naar de voertuigen.

- Advertisement -

De crashtenders zijn uitgerust met de nieuwste snufjes. Voorop zit bijvoorbeeld een speciale spuitarm die ze kunnen uitschuiven tot in een vliegtuig, om zo een eventuele brand van binnenuit te bestrijden. Omdat de nieuwe blusvoertuigen vrijwel compleet elektronisch werken, hebben de ploegen ze de afgelopen maanden uitvoerig getest. Zo kunnen ook nog laatste aanpassingen gedaan worden voor ze officieel in gebruik worden genomen.

Artikel loopt verder onder de video

Nieuwe brandweerkazerne
Naast de nieuwe voertuigen krijgt de brandweer op het vliegveld ook een nieuwe kazerne. De sleuteloverdracht vond afgelopen week al plaats. Het gebouw wordt momenteel ingericht en wordt samen met de nieuwe voertuigen per september in gebruik genomen.

De vier oude brandweervoertuigen worden niet meer standaard gebruikt. Twee gaan weg en de andere twee zullen nog blijven staan als reservevoertuig.


Fotografie: Sebastiaan Barel & Remco Gerritsen

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Rotterdammer en Schiedammer vast voor babbeltrucs in regio Rotterdam

Rotterdam - De politie heeft twee verdachten aangehouden die ervan worden verdacht meerdere diefstallen te hebben gepleegd door...

Woningen ontruimd door brand tegen geval Korte Vest Gouda

Gouda - Donderdagmorgen rond 06.00 uur zijn zes woningen ontruimd door een brand tegen de gevel. Op de...

Opnieuw explosie in woning Nieuwe Crooswijkseweg Rotterdam

Rotterdam - Bij een woning aan de Nieuwe Crooswijkseweg in Rotterdam-Crooswijk is afgelopen nacht geprobeerd om een explosief...

Explosie bij woning Averdijk Rotterdam IJsselmonde mogelijk vergissing

In Rotterdam IJsselmonde, aan de Averdijk, heeft zich in de nacht van dinsdag op woensdag een explosie voorgedaan,...