Drie minderjarige jongens aangehouden na bedreiging met machete in Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Een bewoner van een flat aan Ogierssingel is zondagmiddag bedreigd met een machete toen hij jongens die overlast veroorzaakten, wegstuurde van de galerij. De politie heeft drie jongens aangehouden.

Een groep van zo’n tien jongeren stonden op de galerij bij de man. Die sprak hen aan en verzocht hen weg te gaan. Een deel gaf daar inderdaad gehoor aan, maar een aantal bleven staan ondanks herhaaldelijk verzoek van de bewoner.

- Advertisement -

Toen de man tot slot iets steviger van toon zijn verzoek herhaalde, trok één van de jongens een machete uit zijn broekspijp. Op dat moment zagen de jongens dat een buurman het geheel stond te filmen. De jongens kozen op dat moment eieren voor hun geld en gingen er vandoor.

De bedreigde man belde de politie. Twee agenten in de wijk hoorden de melding en zagen tegelijk twee jongens hun kant oprennen. Zij hielden hen staande. Inmiddels werden ook de gefilmde beelden gedeeld met de agenten, die herkenden de jongens op het filmpje. Toen de agenten over wilden gaan tot aanhouding van de 13- en 15-jarige jongens gingen zij in verzet. Eén van de agenten raakte hierbij lichtgewond.

Een derde jongen, degene die op het filmpje het mes vast heeft, werd door de agenten op de beelden herkend en is later thuis aangehouden. Het gaat om een 14-jarige Rotterdammer. De jongen was bij zijn aanhouding niet meer in het bezit van het mes. Agenten hebben in de omgeving naar het mes gezocht, waaronder in een nabijgelegen water, maar het mes nog niet gevonden.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Reanimatie na ongeluk op rotonde Aveling Hoogvliet

Hoogvliet - Een man is maandagmorgen door hulpverleners gereanimeerd op de Aveling in Hoogvliet. De bestuurder raakte onwel...

16-jarige aangehouden na achtervolging en bezit automatisch vuurwapen Jacques Dutilhweg Rotterdam

Rotterdam - Agenten die extra toezicht houden op een bedreigde woning aan de Jacques Dutilhweg zagen daar in...

Door raam gegooid explosief ontploft op bed Klarinet Rotterdam

Rotterdam - Afgelopen nacht is op de Klarinet in Rotterdam-Zevenkamp een explosief door een raam van een woning...

Opnieuw brand in leegstaande woning Aardnoudstraat Rotterdam

Rotterdam - Op de Aarnoudstraat in Rotterdam is vanavond rond 18.05 uur een kleine brand uitgebroken in één...