Meisjes van 15 en 17 jaar aangehouden voor gewapende overval in Dordrecht

Date:

Deel bericht:

Dordrecht – Een 56-jarige Dordtse had nooit kunnen bedenken dat zij op een zondagmiddag in de drukke binnenstad onder bedreiging van een vuurwapen zou worden beroofd. En toch gebeurde dat. Bijna, want toen de vrouw aangaf dat niet te hebben, gingen de daders er zonder buit vandoor. Even later konden de twee jonge verdachten, meiden van 15 en 17 jaar oud uit Zwijndrecht, door agenten met getrokken wapens worden aangehouden.

Het slachtoffer liep rond 16.30 uur door het steegje van ‘t Hof, toen de twee meiden haar aanspraken. Ze richtten het wapen op haar en vroegen geld. Toen de vrouw zich realiseerde in wat voor situatie ze zich bevond, wist ze uit te brengen dat ze dat niet bij zich had. De verdachten renden er toen vandoor. Het slachtoffer was zo geschrokken dat ze niet direct 112 kon bellen, maar kreeg gelukkig hulp van omstanders.

- Advertisement -

Op basis van de signalementen en met hulp van onder andere cameratoezicht, wisten toegesnelde agenten de verdachten snel te vinden. Omdat zij mogelijk gewapend waren, werden zij op ’t Achterom door agenten met een getrokken vuurwapens staande gehouden.

Nadat het duo was aangehouden, vonden agenten in de handtas van een van hen het wapen. De echtheid daarvan wordt nog onderzocht. De recherche doet verder onderzoek naar het incident, de verdachten blijven nog vastzitten.


Archieffoto

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Rijksweg A15 bij Barendrecht deels afgesloten na ongeval

Barendrecht - Maandag 18 maart is de hoofdbaan van de Rijksweg A15 in één rijrichting rond het middaguur...

Brandweer blust kleine brand in meterkast Digna Johannaweg Hoogvliet

Digna Johannaweg, Hoogvliet Rotterdam - Zondagmiddag 17 maart rond 17.41 uur is er brand uitgebroken in een woning....

Dode na steekpartij in woning Brautigamstraat Rotterdam

Rotterdam - Bij een steekpartij in een woning aan de Brautigamstraat in Rotterdam-Feijenoord is zaterdagmorgen een man om...

Rookontwikkeling na kortsluiting in woning Aida Capelle aan den Ijssel

Capelle aan den IJssel - De brandweer is vrijdagmiddag met meerdere wagens uitgerukt voor een melding van een...