zaterdag, juli 31, 2021
17.2 C
Rotterdam
zaterdag 31 juli 2021

Kermisexploitanten demonstreren in Den Haag

Den Haag – Donderdag 11 juni trokken kermisexploitanten uit heel Nederland naar het Malieveld in Den Haag. De reden is dat zij in een benarde situatie verkeren, nu alles door COVID-19 stil staat en zij geen overheidssteun krijgen.

Terwijl amusementsparken alweer de deuren mogen openen, staan de kermisexploitanten nog altijd stil. “Ik gun het de parken van harte, maar waarom zij wel en wij niet? Het is niet eerlijk!”, aldus één van de organisatoren. Volgens de exploitanten is het voor hun goed mogelijk om ook open te gaan met alle regels in acht genomen.

Daarnaast willen ze ook steun van de overheid. Vooralsnog krijgen zij die niet en is de situatie onhoudbaar geworden. Normaliter zouden vanaf maart de kermissen weer rondrijden, maar met de corona-uitbraak staan ze al maanden stil zonder inkomsten.

Diverse sprekers waren op de demonstratie aanwezig. Ook enkele politici spraken de aanwezig toe en stak ze een hart onder de riem. Zo waren Baudet en Van Haga (FVD) aanwezig. Terwijl de demonstratie gaande was, kwam er ook bericht vanaf het Binnenhof dat minister De Jonge beloofde “welwillend” naar de plannen te kijken en te kijken wat mogelijk is. Dit bericht werd met applaus ontvangen door de actievoerders.

Impasse op snelweg
De gemeente had voor de demonstratie de voorwaarde gegeven dat er slechts tien voertuigen naar het Malieveld mochten. De overige voertuigen moesten parkeren bij het ADO-stadion, vanwaar pendelbussen naar de demonstratie gingen rijden. De organisatie gaf aan hier geen gehoor aan te willen geven, wat resulteerde in een ware impasse op de A12 nabij Nootdorp.

De kermisexploitanten stonden op de snelweg stil en werden gemaand de afslag te nemen naar het stadion. Hier wilden de actievoerders geen gehoor aan geven en wilden door naar het Malieveld. Nadat de ME op linie stond en er overleg was, gaven de actievoerders uiteindelijk toch gehoor en gingen de snelweg af. Anderhalf uur lang was de A12 hierdoor gestremd.

 

Related Articles

Aanrijding op kruising Eeweg Oudenhoorn

0
Op de kruising van de Eeweg en de Dorpsweg in Oudenhoorn heeft vanavond iets voor...

Meerdere aanhoudingen en gewonde na schietpartij Donge Rotterdam

0
Rotterdam - De politie heeft na aanleiding van de schietpartij op de Donge in Rotterdam-Zevenkamp...

Automobilist rijdt snoeihard tegen trampaal Varkenoordseviaduct Rotterdam

0
Rotterdam - Een automobilist is zaterdagmorgen rond 08.50 uur gewond geraakt nadat hij met zijn...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Wie mishandelt kraaien in Overschie met plastic voorwerpen?

Wie mishandelt kraaien in Overschie met plastic voorwerpen? [...]

Douwe Bob maakt excuses aan Rotterdammer Raemon Sluiter

Douwe Bob maakt excuses aan Rotterdammer Raemon Sluiter [...]

2983 nieuwe coronagevallen, 216 in Rotterdam

2983 nieuwe coronagevallen, 216 in Rotterdam [...]

Haven Rotterdam begint vaccinatie alle zeevarenden

Haven Rotterdam begint vaccinatie alle zeevarenden [...]

Politie: vijf aanhoudingen na schietpartij op de Donge

Politie: vijf aanhoudingen na schietpartij op de Donge [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,007VolgersVolg