dinsdag, januari 18, 2022
4.4 C
Rotterdam
dinsdag 18 januari 2022

Vreedzaam protest tegen racisme in Leiden

- advertentie -

Leiden – Zondag 14 juni zijn zo’n 2.000 demonstranten in Leiden bijeen gekomen om te protesteren tegen racisme. Vanwege de hoge opkomst werd de demonstratie verplaatst van een plein in het centrum naar een sportveld aan de rand van Leiden.

De demonstratie werd druk bezocht en verliep vreedzaam. Vanaf een opgebouwd podium spraken meerdere mensen de actievoerders toe en spraken over hun ervaringen met racisme. Ze riepen op om niet alleen individueel racisme, maar ook institutioneel racisme tegen te gaan, en riepen ook de gemeente Leiden op om hier een leidende rol in te nemen.

Tegendemonstrant aangehouden
De demonstratie verliep rustig, maar de politie moest wel een enkele keer optreden. Zo werd een persoon aangehouden, omdat hij – volledig geschminkt en uitgedost als zwarte piet – de demonstratielocatie wilde betreden. Er zou ook een tegendemonstratie worden gehouden bij het stadhuis van Leiden, maar hier zijn zover bekend geen actievoerders verschenen.

- Advertisement -
spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,118VolgersVolg
- advertentie -