Boze touringcarchauffeurs toeteren bij Binnenhof

Date:

Deel bericht:

Den Haag – Woensdag 17 juni heeft de touringcarbranche actie gevoerd in Den Haag om te pleiten voor extra steun van de overheid. Ook hebben ze een petitie aangeboden aan om zo snel mogelijk groen licht te krijgen van de regering om weer aan het werk te kunnen.

Ruim honderd ondernemers hadden zich aangemeld voor de demonstratie en reisden vanuit heel Nederland naar Den Haag. Vanwege de beperkte hoeveelheid bussen die op het Malieveld mochten, zijn zij eerst naar het ADO stadion gereden.

- Advertisement -

Terwijl een tiental bussen op het Malieveld parkeerde, zijn veertig bussen onder politiebegeleiding door de binnenstad gereden. Langs de hofvijver vertraagde de colonne en toeterden ze massaal om aandacht te vragen bij de aanwezige politici op het Binnenhof. Hierna reed de stoet verder richting het Malieveld.

Overhandiging petitie
Op het Malieveld brachten verschillende vertegenwoordigers van de branche zich ten gehore. Ze benadrukten dat de corona-crisis harde klappen geeft aan de branche en dat de steun die er nu is, onvoldoende is om de touringcarbedrijven overeind te houden. Ook spraken ze hun onvrede uit over het verschil met de luchtvaartbranche: “Er vliegen al wel weer propvolle vliegtuigen, maar wij staan nog steeds stil”.

Na afloop werd een petitie overhandigd aan drie kamerleden. Eigenlijk zou Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, de petitie ontvangen, maar zij was verhinderd. De aanwezige leden namen de papierwerken in ontvangst en spraken hun steun uit aan de branche.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Drugslab 5e Industriestraat in Vlaardingen ontmanteld

Vlaardingen - Een groot drugslab in een bedrijfspand aan de 5e Industriestraat in Vlaardingen is woensdag door een...

Politie houdt 18e verdachte aan voor reeks explosies in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Den Haag

Rotterdam - Woensdagochtend werd een 19-jarige man uit Wassenaar van zijn bed gelicht omdat hij wordt verdacht van...

Overvallers slaan op de vlucht na mislukte overval Oudendijk Rotterdam

Rotterdam Dinsdag aan het eind van de middag heeft er een overval plaatsgevonden. De overval werd gepleegd door twee...

Twee Rotterdammers (17 en 28) aangehouden voor explosiedreiging bij woning in Den Haag

Den Haag, Rotterdam - Dinsdagochtend 16 april zijn twee Rotterdammers van 28 en 17 jaar oud aangehouden in...