zaterdag, mei 15, 2021
9.2 C
Rotterdam
zaterdag 15 mei 2021

Boze touringcarchauffeurs toeteren bij Binnenhof

Den Haag – Woensdag 17 juni heeft de touringcarbranche actie gevoerd in Den Haag om te pleiten voor extra steun van de overheid. Ook hebben ze een petitie aangeboden aan om zo snel mogelijk groen licht te krijgen van de regering om weer aan het werk te kunnen.

Ruim honderd ondernemers hadden zich aangemeld voor de demonstratie en reisden vanuit heel Nederland naar Den Haag. Vanwege de beperkte hoeveelheid bussen die op het Malieveld mochten, zijn zij eerst naar het ADO stadion gereden.

Terwijl een tiental bussen op het Malieveld parkeerde, zijn veertig bussen onder politiebegeleiding door de binnenstad gereden. Langs de hofvijver vertraagde de colonne en toeterden ze massaal om aandacht te vragen bij de aanwezige politici op het Binnenhof. Hierna reed de stoet verder richting het Malieveld.

Overhandiging petitie
Op het Malieveld brachten verschillende vertegenwoordigers van de branche zich ten gehore. Ze benadrukten dat de corona-crisis harde klappen geeft aan de branche en dat de steun die er nu is, onvoldoende is om de touringcarbedrijven overeind te houden. Ook spraken ze hun onvrede uit over het verschil met de luchtvaartbranche: “Er vliegen al wel weer propvolle vliegtuigen, maar wij staan nog steeds stil”.

Na afloop werd een petitie overhandigd aan drie kamerleden. Eigenlijk zou Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, de petitie ontvangen, maar zij was verhinderd. De aanwezige leden namen de papierwerken in ontvangst en spraken hun steun uit aan de branche.

Related Articles

Veel schade na brand in woning aan Speldenmakerssteeg in Gouda

0
Gouda - Vrijdagavond 15 mei is er even voor half twaalf brand ontstaan in een...

Meerdere woningen onderzocht na ‘vreemde geur’ aan Bourgondischelaan in Bodegraven

0
Bodegraven - Vrijdagavond 14 mei werd de brandweer rond kwart over acht in verband met...

Kleine sinkholes ontstaan in Rotterdam Ommoord

0
Rotterdam - Vrijdagochtend 14 mei zijn er meerdere sinkholes ontstaan bij de Kraaiheide in Rotterdam. De...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Ook voorplein van Ahoy verandert in Songfestival-sferen

Ook voorplein van Ahoy verandert in Songfestival-sferen [...]

Presentatoren Songfestival gekleed in Nederlandse creaties

Presentatoren Songfestival gekleed in Nederlandse creaties [...]

Pauluskerk-illegalen poepen en piesen er vrij op los

Pauluskerk-illegalen poepen en piesen er vrij op los [...]

Beverwaard wil méér camera's

Beverwaard wil méér camera's [...]

Rotterdam krijgt vijf miljoen voor aanpak havencriminaliteit

Rotterdam krijgt vijf miljoen voor aanpak havencriminaliteit [...]

Stay Connected

9,394FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg