donderdag, december 2, 2021
4.8 C
Rotterdam
donderdag 2 december 2021

Acht jaar cel geëist tegen verdachte fatale steekpartij bij metrostation Capelsebrug

- advertentie -

Capelle aan den IJssel, Rotterdam – Het Openbaar Ministerie heeft vandaag acht jaar celstraf geëist tegen de 21-jarige Rotterdammer die verdacht wordt de 20-jarige man uit Lekkerkerk te hebben doodgestoken op metrostation Capelsebrug.

De steekpartij vond verleden jaar plaats in de ochtend van 9 september. Beide mannen zouden voorafgaand bij de incheckpoortjes onenigheid hebben gehad, wat leidde tot het fatale steekincident op het perron. Pogingen tot reanimatie mochten niet meer baten. De verdachte werd ’s avonds aangehouden.

“Gestoken uit zelfverdediging”
De bewuste dag was de verdachte onderweg naar de reclassering. Hij heeft een strafblad, maar is voor het steekincident al anderhalf jaar niet meer in contact geweest met de politie. Beide mannen, onbekenden voor elkaar, lopen op het station en gaan dicht op elkaar door het zelfde poortje. Of daar wat gebeurt, is niet te zien op camerabeelden.

Het slachtoffer loopt achter de verdachte aan naar het perron en gaat daar voor hem staan. Hierbij zou de verdachte al het mes uit zijn zak hebben gepakt. Volgens de verdachte werd hij bedreigd, waarop hij duwde. Daarop haalde het slachtoffer uit. Bij een derde vuistslag stak hij en doorboorde een long en het hart. De verdachte verlaat het perron en het slachtoffer sterft na een kwartier.

Gebruik mes buitenproportioneel
De verdachte betuigde vandaag spijt aan de nabestaanden, maar blijft bij het verhaal dat het zelfverdediging was. De officier van justitie wees er wel op dat de verdachte de eerste was die fysiek werd en vindt het gebruik van een mes buitenproportioneel.

Een psychiater oordeelt dat de verdachte lichtelijk ontoerekeningsvatbaar is en behandeld moet worden voor zijn impulsen. Zo wordt verwezen naar het moment van arrestatie, waarbij de verdachte enkele verdiepingen naar beneden sprong en daarbij zijn enkels brak.

De officier van justitie eiste vandaag een celstraf van acht jaar en wilt ook dat de verdachte verplicht behandeld moet worden.

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,110VolgersVolg
- advertentie -