donderdag, december 2, 2021
1.8 C
Rotterdam
donderdag 2 december 2021

Pyromanen slaan na periode van rust weer toe in Leidschendam

- advertentie -

Leidschendam – De onrust in Leidschendam is nog niet opgehouden. Na een periode van onrust zijn er twee opeenvolgende nachten weer autobranden geweest.

Afgelopen nacht ging een auto in vlammen op aan de Koningin Wilhelminalaan, op steenworp afstand van het gemeentehuis. De nacht ervoor werd een auto aan de achterzijde van een flat aan de Prinses Annalaan verwoest door brand. Het was even rustig, maar het blijkt dat de autobranden niet zijn opgehouden. Sinds 25 april staat de teller inmiddels op zestien (bevestigde) autobranden.

De politie heeft wederom bewijsmateriaal meegenomen voor nader onderzoek. De voertuigen moeten als verloren worden beschouwd.

Reactie Burgemeester
Na de autobrand bij de Prinses Annalaan kwam burgemeester Klaar Tiggelaar met een geschreven reactie: “Het is ontzettend vervelend en onacceptabel dat er opnieuw een auto in vlammen is opgegaan. Die auto is iemands bezit en daar blijf je vanaf. Het is ook nog eens vervelend omdat de afgelopen weken de rust weer enigszins was teruggekeerd in de wijk. Naast de materiële schade zorgt dit voor angst en ongerustheid onder onze inwoners. De situatie blijft onverminderd onze aandacht houden. De politie geeft de hoogste prioriteit aan de branden en is elke nacht aanwezig in de wijken.”

Daarnaast roept de burgemeester ook mensen op om direct 112 te bellen zodra zij iets verdachts zien. Ook zegt hij dat de gemeente een luisterend oor biedt aan buurtbewoners die zorgen hebben en die er graag over willen praten. Zij kunnen bellen met de gemeente.


Overzicht branden

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,110VolgersVolg
- advertentie -