vrijdag, mei 14, 2021
15.4 C
Rotterdam
vrijdag 14 mei 2021

Horeca- en entertainmentbranche demonstreert in Den Haag voor versoepeling Coronamaatregelen

Den Haag – De horeca- en entertainmentbranche hebben dinsdag 23 juni gedemonstreerd op het Malieveld in Den Haag. Zij zien graag dat de regering de Coronamaatregelen in hun sector versoepeld, zodat zij weer aan het werk kunnen.

Vanaf vier uur begon het protest. Verschillende entertainers, standhouders, circusartiesten, kermisexploitanten en andere ondernemers waren aanwezig om aandacht te vragen voor hun sector, wat net als talloze andere branches hevig te lijden heeft gedurende de uitbraak van COVID-19.

“Schaf de 1,5 meter af in de horeca”
Het werk van alle actievoerders loopt sterk uiteen en daarom zijn er diverse eisen als het gaat om steun van de overheid. Zo wordt er onder andere om financiële steun gevraagd, maar ook willen horeca-uitbaters bijvoorbeeld dat er minder hard wordt gehandhaafd op het anderhalve meter afstand houden. “Deel eerst waarschuwingen uit in plaats van direct boetes uitdelen”. Het liefste zien de ondernemers dat de 1,5 meterregel geheel verdwijnt.

Ook de organisatoren van festivals willen graag weer aan het werk. Ze willen graag dat festivals weer – desnoods op kleinere schaal – gehouden mogen worden. Ook zijn er diverse kleinere ondernemers, zoals verhuurders van exclusieve auto’s of individuele entertainers, die graag weer aan het werk kan. Dat kan alleen als de regels versoepeld worden.

Gezellige sfeer
Vooraf werden er enkele duizenden mensen verwacht bij het protest, maar de daadwerkelijke opkomst haalde dat bij verre niet. Enkele honderden kwamen op de demonstratie af. Desondanks was de sfeer mede door het mooie weer en de optredende artiesten zeer aangenaam. Er werd gedanst en mensen zaten op het Malieveld te genieten. Voor zover bekend waren er geen incidenten.

Related Articles

Kleine sinkholes ontstaan in Rotterdam Ommoord

0
Rotterdam - Vrijdagochtend 14 mei zijn er meerdere sinkholes ontstaan bij de Kraaiheide in Rotterdam. De...

Politie zoekt verdachten van steekpartij Berlagepad Rinze Koopmanstraat Rotterdam

0
Rotterdam - De politie is op zoek naar de verdachten van de steekpartij op het...

Scooterrijders gewond na botsing Burgemeester Jamessingel Gouda

0
Gouda - Twee bestuurders van een scooter zijn donderdagavond gewond geraakt nadat zij door een...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Duncan Laurence treedt op bij Eurovision Village

Duncan Laurence treedt op bij Eurovision Village [...]

Stadsarchief Rotterdam zoekt namen slachtoffers bombardement

Stadsarchief Rotterdam zoekt namen slachtoffers bombardement [...]

Politie houdt gewonde man aan in Zweedsestraat

Politie houdt gewonde man aan in Zweedsestraat [...]

Nida vindt politie Marconiplein buitenproportioneel

Nida vindt politie Marconiplein buitenproportioneel [...]

Diergaarde Blijdorp vernoemt pinguïn naar Patricia Paay

Diergaarde Blijdorp vernoemt pinguïn naar Patricia Paay [...]

Stay Connected

9,394FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg