Horeca- en entertainmentbranche demonstreert in Den Haag voor versoepeling Coronamaatregelen

Date:

Deel bericht:

Den Haag – De horeca- en entertainmentbranche hebben dinsdag 23 juni gedemonstreerd op het Malieveld in Den Haag. Zij zien graag dat de regering de Coronamaatregelen in hun sector versoepeld, zodat zij weer aan het werk kunnen.

Vanaf vier uur begon het protest. Verschillende entertainers, standhouders, circusartiesten, kermisexploitanten en andere ondernemers waren aanwezig om aandacht te vragen voor hun sector, wat net als talloze andere branches hevig te lijden heeft gedurende de uitbraak van COVID-19.

- Advertisement -

“Schaf de 1,5 meter af in de horeca”
Het werk van alle actievoerders loopt sterk uiteen en daarom zijn er diverse eisen als het gaat om steun van de overheid. Zo wordt er onder andere om financiële steun gevraagd, maar ook willen horeca-uitbaters bijvoorbeeld dat er minder hard wordt gehandhaafd op het anderhalve meter afstand houden. “Deel eerst waarschuwingen uit in plaats van direct boetes uitdelen”. Het liefste zien de ondernemers dat de 1,5 meterregel geheel verdwijnt.

Ook de organisatoren van festivals willen graag weer aan het werk. Ze willen graag dat festivals weer – desnoods op kleinere schaal – gehouden mogen worden. Ook zijn er diverse kleinere ondernemers, zoals verhuurders van exclusieve auto’s of individuele entertainers, die graag weer aan het werk kan. Dat kan alleen als de regels versoepeld worden.

Gezellige sfeer
Vooraf werden er enkele duizenden mensen verwacht bij het protest, maar de daadwerkelijke opkomst haalde dat bij verre niet. Enkele honderden kwamen op de demonstratie af. Desondanks was de sfeer mede door het mooie weer en de optredende artiesten zeer aangenaam. Er werd gedanst en mensen zaten op het Malieveld te genieten. Voor zover bekend waren er geen incidenten.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Traumahelikopter ingezet voor onwel persoon op kermis Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Vrijdagmiddag 26 april rond 17.50 uur is een persoon op het terrein van...

Woning vol rook door schoorsteenbrand Dilledonk-Zuid Spijkenisse

Spijkenisse - Donderdagavond 25 april is er brand uitgebroken in een schoorsteen van een woning aan de Dilledonk-Zuid...

Actievoerders blokkeren ingang Tweede Kamer en verstoren debat

Den Haag - De Politie heeft meerdere demonstranten in en voor de Tweede Kamer in Den Haag verwijderd....

Grote brand in leegstaand kantoorpand Oosthavenkade Vlaardingen

Vlaardingen - In een groot kantoorpand aan de Oosthavenkade in Vlaardingen is donderdagmorgen rond 07.00 uur een grote...