woensdag, juli 28, 2021
17.5 C
Rotterdam
woensdag 28 juli 2021

Horeca- en entertainmentbranche demonstreert in Den Haag voor versoepeling Coronamaatregelen

Den Haag – De horeca- en entertainmentbranche hebben dinsdag 23 juni gedemonstreerd op het Malieveld in Den Haag. Zij zien graag dat de regering de Coronamaatregelen in hun sector versoepeld, zodat zij weer aan het werk kunnen.

Vanaf vier uur begon het protest. Verschillende entertainers, standhouders, circusartiesten, kermisexploitanten en andere ondernemers waren aanwezig om aandacht te vragen voor hun sector, wat net als talloze andere branches hevig te lijden heeft gedurende de uitbraak van COVID-19.

“Schaf de 1,5 meter af in de horeca”
Het werk van alle actievoerders loopt sterk uiteen en daarom zijn er diverse eisen als het gaat om steun van de overheid. Zo wordt er onder andere om financiële steun gevraagd, maar ook willen horeca-uitbaters bijvoorbeeld dat er minder hard wordt gehandhaafd op het anderhalve meter afstand houden. “Deel eerst waarschuwingen uit in plaats van direct boetes uitdelen”. Het liefste zien de ondernemers dat de 1,5 meterregel geheel verdwijnt.

Ook de organisatoren van festivals willen graag weer aan het werk. Ze willen graag dat festivals weer – desnoods op kleinere schaal – gehouden mogen worden. Ook zijn er diverse kleinere ondernemers, zoals verhuurders van exclusieve auto’s of individuele entertainers, die graag weer aan het werk kan. Dat kan alleen als de regels versoepeld worden.

Gezellige sfeer
Vooraf werden er enkele duizenden mensen verwacht bij het protest, maar de daadwerkelijke opkomst haalde dat bij verre niet. Enkele honderden kwamen op de demonstratie af. Desondanks was de sfeer mede door het mooie weer en de optredende artiesten zeer aangenaam. Er werd gedanst en mensen zaten op het Malieveld te genieten. Voor zover bekend waren er geen incidenten.

Related Articles

Gezin overvallen in woning Reigerlaan Capelle aan den IJssel

0
Capelle aan den Ijssel - Een gezin is maandagmorgen vroeg in de ochtend overvallen in...

Toedracht dodelijke schietpartij Valeriusrondeel Capelle aan den IJssel nog een raadsel; Wisam werd eerder mishandeld door broers

0
Capelle aan den IJssel - Het is nog een raadsel waarom de 37-jarige Wisam vrijdagavond...

Man ernstig gewond na mishandeling in Rotterdam-Centrum

0
Rotterdam - Een 30-jarige man is afgelopen zaterdag op zondagnacht zwaargewond geraakt nadat hij is...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Auto raakt paal en slaat over de kop op Rietdekkerweg

Auto raakt paal en slaat over de kop op Rietdekkerweg [...]

Man ernstig gewond door mishandeling op of rond Coolsingel

Man ernstig gewond door mishandeling op of rond Coolsingel [...]

Nieuw middel voor wie geen antistoffen tegen corona aanmaakt

Nieuw middel voor wie geen antistoffen tegen corona aanmaakt [...]

Files door vervanging tramrails Wolphaertsbocht-Pleinweg

Files door vervanging tramrails Wolphaertsbocht-Pleinweg [...]

Ongeval met meerdere auto's in Ketheltunnel; veel files

Ongeval met meerdere auto's in Ketheltunnel; veel files [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
7,998VolgersVolg