zondag, december 5, 2021
3.7 C
Rotterdam
zondag 5 december 2021

Kopstuk in cocaïnewereld aangehouden in Rotterdam

- advertentie -

Rotterdam, De Meern – In een lopend drugsonderzoek van het Landelijk Parket heeft de Landelijke Recherche maandag negen adressen in Rotterdam en één in De Meern (Utrecht) doorzocht. Een 48-jarige man is aangehouden in een woning in Rotterdam. Hij staat bekend als een kopstuk in de cocaïnewereld. Het OM vermoedt dat de man een grote leidinggevende rol speelde bij het opdracht geven tot en regelen van het invoeren van grote partijen cocaïne in 2015 en 2016.

Destijds werd onderzoek gedaan naar de twee in beslag genomen partijen. Dat heeft toen ook tot aanhoudingen en in het onderzoek naar de invoer van de 1015 kilo cocaïne ook tot veroordelingen geleid.

Naar aanleiding van veiliggestelde pgp-data (data van crypto-telefoon) is in oktober 2018 een nieuw onderzoek naar de twee cocaïne-importen gestart en daar is de betrokkenheid van onder andere deze verdachte naar voren gekomen. Het OM verdenkt de man van het medeplegen van de invoer van 1015 kilo cocaïne via de haven van Antwerpen tussen 9 november 2015 en 21 december 2015. Maar ook van het medeplegen van de invoer van 3776 kilo cocaïne via de Rotterdamse haven tussen 14 april 2016 en 1 juni 2016.

Doorzoekingen
Bij de doorzoekingen zijn onder meer een Mercedes, meerdere smartphones, waardevolle goederen en een vuurwapen in beslag genomen. In totaal zijn er tienduizenden euro’s in contanten aangetroffen waarop beslag is gelegd, waaronder een bedrag van 15.000 euro dat in een champagnekoeler lag.

De woning waar de verdachte is aangetroffen, stond vol met heel dure drank, waaronder kostbare cognacs en champagneflessen van enkele duizend euro’s per stuk. Ook is er ten minste één pgp (pretty good privacy)toestel in beslag genomen.

Voorgeleiding
De verdachte wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.


Bron foto: Archief

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,113VolgersVolg
- advertentie -