zaterdag, november 27, 2021
2.9 C
Rotterdam
zaterdag 27 november 2021

Gemeente neemt extra maatregelen na tweede golf autobranden in Leidschendam

- advertentie -

Leidschendam – Na weken van betrekkelijke rust waren er de afgelopen paar dagen weer meerdere autobranden. Burgemeester Tigelaar heeft samen met de politie  en het OM besloten extra maatregelen te nemen.

Leidschendam wordt al enige tijd geteisterd door vandalisme, waaronder autobranden. Sinds 25 april zijn er in enkele weken tijd meerdere containers en auto’s in brand gestoken, worden er ramen ingegooid en spelen jongeren een kat-en-muisspel met de politie. Het was enige tijd weer rustig, maar afgelopen week gingen er weer meerdere auto’s in vlammen op. De teller staat inmiddels op achttien.

Maatregelen
De lokale driehoek van burgemeester, politie en openbaar ministerie, heeft nu extra maatregelen aangekondigd. Er worden extra camera’s geplaatst op locaties in de Prinsenhof, Amstelwijk en De Heuvel. De intensieve extra nachtelijke surveillance van de politie wordt gecontinueerd en er wordt op korte termijn particuliere beveiliging ingezet voor extra ogen en oren in de wijk.

Burgemeester Tigelaar: “Autobranden, vernielingen, overlast door hangjongeren: we tolereren het niet. We nemen samen met de politie extra maatregelen. De politie is dag en nacht druk bezig om de dader(s) van de autobranden en andere delicten op te sporen. Alles is er op gericht om de daders van de autobranden op te sporen. De daders moeten worden gestraft, dat staat buiten kijf.”

Hoezeer de maatregelen gaan helpen, moet worden afgewacht. Zeker de recente autobranden vonden juist ver plaats van de wijken waar de gemeente nu camera’s op gaat hangen. Ook met de verspreiding van de branden over de gemeente, wordt het lastiger voor de politie om overal te kunnen surveilleren.

Lopend politieonderzoek
Tot nu toe zijn er nog geen aanhoudingen verricht. De gemeente zelf in een verklaring dat de politie druk bezig is met het onderzoek en het analyseren van bewijs. Tot dat de zaak is opgelost, worden mensen gevraagd bij verdachte situaties altijd 112 te bellen. “Liever één keer te veel, dan een keer te weinig”, aldus de politie.


Overzicht sinds 25 april

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,110VolgersVolg
- advertentie -